Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum / AOA Hakkında > Önerileriniz & Şikayetleriniz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hülya Hanım'a küçük bir eleştiri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHülya Hanım'a küçük bir eleştiri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
p_pinar83 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: Hülya Hanım'a küçük bir eleştiri
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 23:50
     Sevgili Hülya Hanım, öncelikle böyle bir program hazırladığınız için çok teşekkür ederim. Benim de 4 aylık bir bebeğim var, kendim de okul öncesi öğretmeniyim. Bu nedenlerle programınız çok ilgimi çekiyor ve kaçırmadan izliyorum.
      Sizin de yaptığınız program gereği ve aynı zamanda anne olmanız dolayısıyla her konuyla ilgili oldukça donanımlı olduğunuzu düşünüyorum. Ancak bu noktada nacizane küçük bir eleştri yapmak istiyorum. Programınıza konuk ettiğiniz uzmanlar gerçekten alanlarında o kadar kendini kanıtlamış insanlar ki onların ağzından çıkacak fazladan tek bir kelimeye bile muhtacız. Çoğu zaman soracağınız soruyu o kadar uzatıyorsunuz ki geçen her saniye için üzülüyorum. Ya da uzmanınız konuşurken sözünü kesip kendiniz devam ediyorsunuz. Ya da telefonla soru sormuş izleyiciye uzman yerine siz cevap veriyorsunuz. Tüm bunlar beni bir izleyici olarak çok rahatsız ediyor. Sizin bilgilerinizin doğruluğundan hiç şüphem yok ancak yine de ben cevabı konunun uzmanından duymayı tercih ederim.
      Eleştirimi dikkate alır mısınız bilmiyorum? Yine  de görüşümü paylaşmak istedim. İlgilenirseniz çok sevinirim. Teşekkürler... 
Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2546
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 09:40
Merhaba,

Öncelikle eleştiriniz için teşekkürler. Hülya, Anne Olunca Anladım programıyla farklı TV kanallarında yaklaşık 300 tane canlı yayın yaptı. Ve şu ana kadar gelen binlerce mesajın içinde sizin yaptığınız eleştiride bulunan bir kaç kişi daha olmuştu. Bu da çok ama çok az bir sayı... (Yıllardır medyada çalışıyorum. Yapılan işlerdeki beğeni ve eleştiri oranlarını biliyorum) Yani bu bile başlıbaşına Hülya'nın yaptığı işin doğru olduğunu gösterir. Çünkü seyirci acımasızdır, dünyanın en iyi şeyini de sunsanız beğenisini size göstermez ama eleştirecek bir şey yakaladı mı imkanı yok, affetmez...

Ayrıca Hülya konuklarının sorularına ve konuşmalarına müdahale etmese, 15 dakika boyunca bilmemne kromozomunun bilmem neyi nasıl dölleme şeysini konuşabilir uzmanlar. LOL

Daha önce aynı eleştiride bulunan bir izleyiciye facebook'ta aşağıdaki cevabı vermişim:

"Sizin bahsettiğiniz şekilde yapılan ve yapılmış olan bir sürü program var zaten ve bu programlardaki sunucular röportaj değil, anket yapıyor. Ellerine editörler tarafından verilmiş soruları sırayla sorup bitiriyorlar programı... Hülya ise soruları özelden çıkarıp geneli ilgilendirir bir hale getirmek için önce yorumluyor ki herkesi ilgilendirir bir hale gelsin...
Ayrıca AOA'nın TV programında hemen herşeyi Hülya hazırlıyor. Konukları o buluyor, sorulacak soruları o hazırlıyor, programın akışını belirliyor ve sizlere en kolay şekilde seyredilebilecek ve yanlış anlaşılmaları engelleyecek şekilde bir program hazırlamaya çalışıyor...
Ve tahmin ettiğinizden çok ama çok daha fazla abuk problemle uğraşıyor...
Olumlu motivasyona daha çok ihtiyacı var... Çünkü inanın anne ve bebek konusunda bir misyoner gibi yaşıyor.
Selamlar, sevgiler..."

Örneğin şu sıralar doğuracak bir ünlü varsa ona hemen bir anne bebek programı yaptırılır. Ve o da eline tutuşturulmuş soruları uzmana sorarak tam da sizin demek istediğiniz programı yapar. Gelen telefonlardaki soruların özel olmasına aldırmaz ve o soruların da özel cevabının alınmasına ses çıkartmaz ama ne kadar faydalı olur?
Ayrıca eğer konuğun bilgileri, röportajın genelinden önemliyse, konukların büyük çoğunluğunun kitapları var ve alınıp okunduğunda bahsettiğiniz sıkıntınız da ortadan kalkar...

Anne Olunca Anladım'ın konuklarına dikkat ettiniz mi hiç? Başka hiçbir yere asla çıkmayan bir çok değerli uzmanın farkında mısınız? Bu uzmanlar işte Hülya'nın konukları parlatması sayesinde ve programın etik değerleri sayesinde geliyorlar programa... Bizim programa çıkmak için üste para vermeye razı bir sürü uzman(!) ise kapıdan içeri giremiyor ama başka yerlerde fink atıyorlar...

Neyse uzun oldu, ama kısaca eleştirinize katılmıyorum... Wink

Selamlar, sevgiler..

Düzenleyen Siddartha - 12 Ara 2009 Saat 18:06
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 11:35
Bende eleştirinize katılmıyorum,Hülya Hanım konuyu bilim adamlarının değilde halkın anlayacağı dilde sadeleştirip konuğunun önüne sunmaya çalışıyor ki daha iyi anlayalım.Amacı soruya cevap vermek değil bence.
SEVGİLER
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2802
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 12:04

bende şöyle bir eleştiri yapmak isterim ki Big smile sonuçta bir eleştiri bu kadar eleştirilirse, insanlar eleştirmekten imtina edeceklerdir...hele ki Haluk Beyin karsısında durmak çok zordur çünkü kalemi çok iyi...ben eleştiri haksız bile olsa, yapıldığında bin pişman etmeyici bir uslüpten yanayım Smile 

Haluk bey bunu görmesinLOLLOLLOL
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 12:15
Orjinalini yazan: elif2 elif2 Yazdı:

Bende eleştirinize katılmıyorum,Hülya Hanım konuyu bilim adamlarının değilde halkın anlayacağı dilde sadeleştirip konuğunun önüne sunmaya çalışıyor ki daha iyi anlayalım.Amacı soruya cevap vermek değil bence.
SEVGİLER

Smile
Evet aynen böyle. Bazen soruyu sadeleştirmek veya genelleştirmek amacıyla, bazen de rejinin "hadi çabuk yayını bitir" uyarıları nedeniyle süre kalmaması yüzünden bunu yapmak durumunda kalıyor. Bazen de uzmanın işini kolaylaştırmak için... Bazen de programın monolog olmaması için...

Ayrıca herkes aynı algı düzeyinde değil, ve programı farklı yüzbinlerce kişi seyrediyor. Soruların sadeleştirilmesi veya yorumlanması bazıları için sıkıcı olurken, bazıları için anlaşılır hale gelmesini sağlıyor. Bir de o sırada TV'sini açanlar olduğunu da düşünürseniz...

Neyse, anlaşılmıştır herhalde. LOL

Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 12:20
Orjinalini yazan: fatmabek fatmabek Yazdı:

bende şöyle bir eleştiri yapmak isterim ki Big smile sonuçta bir eleştiri bu kadar eleştirilirse, insanlar eleştirmekten imtina edeceklerdir...hele ki Haluk Beyin karsısında durmak çok zordur çünkü kalemi çok iyi...ben eleştiri haksız bile olsa, yapıldığında bin pişman etmeyici bir uslüpten yanayım Smile 

Haluk bey bunu görmesinLOLLOLLOL

Gördüm bile... LOL

Aslında haklısınız ama özel bir sebebim var, eleştiriyi yapan kişiye değil tabii ki ama eleştirinin nedeni ve tarzı ile alakalı...

Yani size hak veriyorum, ama inanın eleştiriye karşı kapalı değilim hatta kendimi çok da acımasızca eleştiririm ve buna izin de veririm. Ama bu konu farklı. Wink

Bu arada, benimle polemiğe girilmez kısmına katılıyorum. LOLLOL
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 12:29
Ben tam Fatma kaç Haluk bey gördü cevap bile yazıyor diyecektim ki cevap gecikmemiş bile.LOL

Ben maalesef programı izleyemiyorum. Yorum yapamayacağım ama eleştiriyi yapan arkadaşın üslubu bana sert gelmedi açıkçası  gayet kibar bir şekilde, Hülya hanımın bilgilerinin de  doğruluğuna güvenerek rahatsız olduğu şeyi yazmış..

Haluk bey de Tv dünyasının  bizim bilmediğimiz detaylarını vererek kendisini bilgilendirmiş.

Eleştiri aslında bir kişinin başarısını gösterir ve eleştiren kişi de bir eğitimci ne kadar güzel... ne kadar geniş bir kitleye hitap ediyoruz aslında Wink

Haluk beyin kalemi ile kimsenin yarışamayacağı konusunda hemfikirim Fatma Wink
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 12:52
bende malesef izleyemiyorum.sadece sabah bir iki defa denk geldim.Smilebu yüzden bende hülya hanım ile ilgili bir yorum yapamayacağım.
Banada arkadaşın eleştirisi ters gelmedi.Gayet kibar bir şekilde eleştiride bulunmuş.Haluk Beyde gayet güzel üslupla cevap vermişbilgilendirmiş arkadaşımızı .Eleştiri yapan arkadaşımız Haluk Beyin yorumundan sonra belkide Hülya Hanımın programdaki üslubuna hak verecektir.Thumbs Up
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.