Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İki kez Ateşli Havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİki kez Ateşli Havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 04:25
Merhaba Kadir Bey , 08.11.2014 Doğumlu oğlumun göbek bağı 11.11.2014 ( K vitamini yapıldı ) akşamı düştü. Ertesi gün hafif kan pıhtısı vardı temizledim iki gün sonra tekrar pıhtı gördüm doktora gittim bir sorun olmadığını nemli bezle temizleyip kurutmam gerektiğini söyledi. Sizin maillerinize baktım göbeği silip biraz tuz zerresi koydum ama şuan yine azda olsa kan pıhtısı var . Şişlik yada akıntı yok . Ne yapmam konusunda bilgilendirirseniz sevinirim . Saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 06:06
Kanama; bezinde; bas parmaginizin tirnagindan daha buyuk iz birakiyorsa, Kvit tekrari gerekebilir. Nemli bezle DEGIL, kolonyali "Gazli bezle" temizleyin, yoksa mikrop kaptirirsiniz.
Tuz; gobek deliginde, "Granulom" oldugunda kullanilir...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2014 Saat 06:08
Yukarı Dön
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2014 Saat 21:18
Merhaba Kadir Bey,Oğlumun Doğum kilosu 3610 gr, Boyu 51 cm ,baş çevresi 35 cm di . Bugün 16. gününde Kilo 4000 gr Boy 54 cm Baş çevresi 36 cm olarak ölçüldü. Sözde Yenidoğan uzmanına kalsa mama vermem gerekiyordu . Dün itibariyle Devit başladım 5 damla sizin tavsiye edeceğiniz gerekli olan vitamin varmı ? Birde Doktoru sol omzunda tıbbı ismini hatırlamıyorum ama doğum sırasında bir çatlağın olduğunu ama 2 ay içinde düzeleceğini röntgene gerek olmadığını söyledi. Doğumdan sonra iki doktor kontrol etti nasıl farkedilmedi bende inanamıyorum , Doktor önemli değil zaten kireçlenme olmuş dedi ama aklıma takıldı bir sorun olurmu sizce ? 28 Aylık oğlum içinde devit kullanmaya devam etmelimiyim . Boyu 94 cm Kilo 14 . Saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2014 Saat 22:45
1- Turkiye'deki; "Uzmanlik" PALAVRASINA sakin kanmayin... Oglunuzun, dogum kilosuna yetisip, gecmesi bile olagan ustu bir kilo alimini gosterir.. Artik sizler bile ogrendiniz; "Butun bebekler, dogduktan sonar, "Fizyolojik" bir kilo kaybina ugrarlar ve 15. gun tekrar dogum kilosuna yetisirler. Siz ilaveten, 800gram aldirmissiniz. Bu doctor, ya sayi saymasini bilmiyor, yada sopa yememis...
2- Klavikula kirigi veya catlagi olmus-olmamis, hic bir onemi yoktur. Akli sira, "bilgiclik' taslayacak... Uyduruyor olmasi kuvvetle muhtemel...

1 yasindan sonra; Senede bir defa (her sene); 1 ampul Dvit3 icirin, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 20:14
Merhaba Kadir Bey,öncelikle tüm sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

İkinci oğlum 23 günlük oldu. Doğdugu günden beri sarılık olmasın diye çok sık emzirdim , olmadı da ama çok sık emmeye alıştı sanırım ben mümkün olduğunca 1 1,5 saat süre geçiriyorum 2 saate çıkarmaya çalışıyorum çünkü kakası altın sarısıydı hafif yeşille karışık bir renk olmaya başladı. Birde hergün olmasada arada öğürüyor gibi bir hareket yapıyor çok yediği içinmi ? Şimdiye kadar da iki üç kez kustu.

Asıl sorum 28 aylık oğlumuda günde iki kez emziriyorum tüm karşı çıkışlara rağmen sanırım bende vazgeçemiyorum . ikinci oğlum için sütün içeriği değişirmi . İkisinide emzirebilirmiyim bir sakıncası olurmu ?

Teşekkürler , Saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2014 Saat 22:02
Cok emzirmenin; Sariligi onledigi bilgisini de KIM UYDURDU!!!!
Herhalde; bulasici sarilik (Hepatit-A) ile karistiriyorlar... Neyse, o bahane ile sutunuz iyi geliyor.
Ogurme hareketleri, kakanin renginin yesile calmasi, cok yedigini ve bir muddet sonra, "gaz sancisi" gibi sikayetlerin artacagini gosterir.

Abiyi, iki defa emzirmenizin bir zarari yok, bilakis o daha kuvvetli emdigi icin, daha fazla sutunuz gelir...
Anne sutu, en son dogan bebege gore Kimyasini degistirir.. Onun da abiye bir zarari yoktur. Bos verin elaleme!! Emin olun, hic bir halt bildikleri yok... Bilselerdi, Turkiye; bebek-cocuk olumlerinde, Avrupa sampiyonu olurmu idi??? En fakir Avrupa ulkesi bile bizden kat-kat iyi durumdadir..
Yukarı Dön
ArenCan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ArenCan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 18:38
Merhaba Kadir Bey , Oğlum ( 29 Aylık ,14 kilo ,95 cm )dün akşam birkaç kere öğürdü sabahta tekrarladı. Daha oncede faranjıt oldu ve ateşlendi ikisindede havale geçirmişti .Bugün Doktora götürdük faranjıtın yeni başladığını söyledi. Kan sayımı yapılmadı Azomax ( günde 1 kez tok 5 ml) , profenid ve serum fizyolojik verdi. Bu ilaçlarla ilerlemeden durdurabilirmiyiz tekrar ateşlenmesinden korkuyorum . Ateş yok , Ağız kokusu yok , Dilinde beyazlık var birde dünden beri çok az bir öksürük var. Ben Ada çayı , limonlu ballı su ve serum fizyolojik uyguluyorum . Sizin tavsiyenize ihtiyacım var .Ateşlenip 3. kez havale geçirmesinden çok korkuyorum.

Birde ikinci oğlum 1 aylık oldu ona geçmesinden korkuyorum çünkü kardeşini hep öpüyor

Teşekkürler Saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2014 Saat 19:38
Insallah, Azomax'i vermediniz.... 20 kilo altina, BU DOZDA VERILMEZ...
Grip geciriyor, verilen ilaclarin HICBIRINI kullanmayin, basiniza isler acilacak...
Ates'den ve havaleden korkmayin, Yazarlar kisminda, benim makalelerim arasinda. ATES ile ilgili 3 makale var, onlari okuyun.
Iyi kaziklanmissiniz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.