Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedefka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: ishal
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 13:51
Merhaba Kadir bey,

Kızım 17 aylık ve 3 tane azı dişini aynı zamanda çıkartmaya hazırlanıyor sanırım..Ve birini çıkarttı sayılır..Geçen 2 gün önce sabaha karşı kusmaya başladı ve yaklaşık 6 saat aralıklı devam etti..aynı gün pirinç ve yoğurt takviyeli yemekler hazırladım...ve akşam geçti..Ertesi gün 37.5 derece ateşle uyandı ve ben de bunun üzerine yarımdan biraz fazla fitil verdim. Fitili verir vermez bu kez feci bir şekilde ishal oldu. Günde 8-9 kere sıvı şekilde dışarı çıkıyor...ve bugün ishalin 2.günü ve aynı şekilde devam ediyor..geçmedi..Reflor vermekteyim..bol su içiriyorum...dışkı ve rotavirüs tahlilleri yaptırdık 2 kere emin olalım diye..temiz çıktı..

Bu neden kaynaklanıyor olabilir?? Serum gerekir mi??Ne zaman kesilebilir??
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:24
Eski maillerdede hep belirttiğim gibi, ağız yolu ile ishal yapıcı bir mikrop aldığınızda, önce kusmalar olur, arkadan kusma geçer, ishal başlar. Bu klasik ishaldir. Eğer kusmaların arkasından ishal başlayınca kusma geçmezse, bu virutiktir. Tahlile filan gerek yoktur. Kusma iyi bir şeydir, dokunan kirli gıda erkenden atıldığı için, ishal hafif geçer. Hiç kusmadan başlayan ishaller ağır seyreder.İki türde de ilaçlara gerek yoktur, kendiliğinden geçer, sıvı bol verilmelidir. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir. Bir ishal ilacı değildir.
Yukarı Dön
sedefka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:27
Sizce bir hafta sürer mi?? Gazlı bir şekilde dışkısını çıkarıyor...Kötü kokuyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:31
Son mikrop atılana kadar devam eder, sakın antibiyotik vermeyin, ishal uzar.
Yukarı Dön
sedefka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:33
anladım..ge-oral'ı tek başına içiremiyorum acaba elma suyuna katsam olur mu?? Tadını anlamaması için..yada ne yapayım??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:36
Ben Ge-oral yerine, yarı yarıya maden sodası, vişne suyu karışımı veriyorum, çocuklar daha rahat içiyorlar.
Yukarı Dön
sedefka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:38
konsantre vişne suyu mu ??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:46
HAYIR!!!!! Normal vişne suyu. Ama istiyorsanız, usulüne göre sulandırılmış vişne suyu konsantresini kullanabilirsiniz. Konsantre halde asla..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.