Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İshal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İshal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İshal
    Gönderim Zamanı: 11 Saat 25 Dakika önce Saat 10:34
Hocam merhabalar,
4 yaşındaki oglum cuma günü hafif ishal başladı, cumartesi yola çıkmıstık Ankaradan İstanbula zar zor gelebildik surekli sancı seklinde karın agrısı ve ardından ishal yaptı . İstanbula gelince acile götürdük orada testler yaptılar.
Adenovirüs, Norovirüs : negatif
Mikroskobik inceleme: her alanda 4-5 lokosit ve eritrosit görüldü,
Dizanteri testi : negatif
Ultrason cekilde: bagırsak dügğmlenmesi varmı diye baktılar, onda da birsey cıkmadı.

Ardından bana reflor ve zınco surup verdıler onlara başladım, Gaita kültürün sonucunu bekledik negatif cıkınca antıbıyotıkte başlamadık. 

Bugun 4 gun halen birsey yedikten sonra, karın agrısı baslıyor 4-5 kere cıkıyor tuvalete. Dun biraz kıvamı ıyıydı ama bu sabah yıne sıvı ve parca parca sekilde cıktı. 

Hocam diyet yedırmeyede devam ediyor, bır turlu geçmıyor, bırde yolda gıdıyorduk ama 3 gundur İstanbulda kaldık cunku bu sekilde yola devam edemedik, hocam başka ne tahlili yaptırabilirim,bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117659
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Saat 20 Dakika önce Saat 11:39
Hayatımda bu kadar sahtekarlık görmedim!! 
1- O testlere de NE OLUYOR?? Tıp Fakülteleri'nde yeni doktorların eğitimi için istenebilir. 
Her gün anlatıyorum. 
Tek başına ishal veya kusma arkasında gelen ishal bakteriyeldir. 
Viral olanlarda; DAİMA kusma-ishal beraber dir. 
Her türlüsüne  antibiyotik verilmez.
Antibiyotik (Flagyl) gereken, Dizanteri ishali dir! Onda da kakalar çok küçük be sümüksüdür. 
2- ASLA Reflor verilemez. Bu tamamen salak ve cahil doktorlara mahsustur!! 
Reflor sadece; antibiyotik kullanım sonucu, barsaklarda bakterilerin AZALDIĞI durumlarda verilir!!
Barsaklarda; bakterilerin zaten artmış olduğu ishallerde VERİLMEZ!! 
Bazı doktorlar, okuduklarını bile anlamaktan acizdirler. 
3- Cinko'nun hiçbir yararı olmaz. Bir tane kullanım yeri vardır, oda; Acrodermatitis Enteropathica denilen
ve son decede nadir görülen (ben hiç görmedim) bir hastalıktır.
4- Dizanteri haricinde; hicbir ishale bakteriyel olsa bile antibiyotik verilmez, zira antibiyotikler kan yolu
 ile etkilidirler ve barsak içindeki bakterilere ulaşamazlar. Ağızdan alındığında da; oniki parmak barsağından
 emilirler ve aşağılara inemezler. 
5- US çekilmesi, tam bir soytarılık!!! Aşşağılık dolandırıcı! Ne zamandan beri "barsak düğümlenmesi"
 ishal ile seyredermiş?? Barsak düğümlenmesi olduğunda, asla gaz-gaita ÇIKMAZ!! Bu doktor neyin kafasını
yaşıyor!
Ama bütün bu sahtekarlıkları sizler HAK EDİYORSUNUZ!!! 
Hiçbir tahlil gerekmez iken, hala; "Ne tahlil yaptırabilirim" diye soruyorsunuz.
Çok okumaniz lazım. Bu kafa ile tam da Türk doktorlarının bayıldığı hasta grubusunuz!!!
6- Hiçbir "diyet" gerekmez!! Hala 19.Asır kafası ile iş yapmayın. Hasta ağzı ne seviyorsa, onu yer. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Saat 16 Dakika önce Saat 11:43
Yukarı Dön
baharos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı baharos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 9 Saat 20 Dakika önce Saat 12:39
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Buyuk oglumda sık sık bu sekilde ishal yasadık, ama bu daha farklı idi. Cok yogun karın agrısı ardından hıc durmadan 4-5 kere tuvalete çıkma, hatta surekli gaz sanıp altına kacırdı, bir de seyahate cıkmıstık, ondan daha cok endişelendim, karın agrısı gelinca surekli bagırıyordu. 

Hocam bir tek merak ettiğim, parazıt nedeniyle olan ishaller ne sekilde oluyor? Sağolun hocam her yazdıgınız referans bilgi olarak alıyorum zaten.

Ben o zaman probiyotık de dahil hicbirsey vermıyorum. Tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117659
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 13 Dakika önce Saat 18:46
Hiçbir barsak paraziti; ishal YAPMAZ!! Niye yapsın? İşlerine gelmez, sonuçta onlarla besleniyor! 
Ayrıca da, ishal vücudun savunma mekanizması. Zararlı maddeleri atmak için vücut ishal yapar!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.