Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hülya
Pırlanta Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7438
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 15:53 |
canım o dönemsel birşey alperde dişler atakta iken ne bulsa ısırıyordu
sakın vurma yavruma o kadın nasıl öğüt vermiş sana
ona canı acıyor ama kızkardeşinin bir tanem bak ağlıyor filan de açıkla durumu güzellikle
bu da geçici bir dönem merak etme nailem
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 16:06 |
aman deyim vurma zaten vurmam da diyosun çok güzel...her çocuğun ısırığı keşfettiği bi dönem olur...bizde de ooldu...kesinlikle gülme ciddi bir şekilde "hayır" ya da "ısırmak yok" diyebilirsin...böyle söylediğinde susuyor ve ciddileşiyorsa, suçlanıyorsa doğru yoldasın demektir  bi de bazı büyüklerimiz ısırarak seviyor varsa baştan engelle...örnek alıp iyi birşey yaptığını düşünebilir....
ben Ali ye "ısırmak yok haır" der küserdim,suratımı asardım,acısa da kendimi tutar çığlık atmazdım alışkanlığa dönmesin diye...babası da ısırdığın yeri öp oğlum derdi..öper barışırdık...çok şükür fazla uzamadan bitti o konu...
|
|
 |
SevgiYumaklarım
Elmas Üye
Puanlar: 7647
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 17:06 |
hülya-alper Yazdı:
canım o dönemsel birşey alperde dişler atakta iken ne bulsa ısırıyordu
sakın vurma yavruma o kadın nasıl öğüt vermiş sana
ona canı acıyor ama kızkardeşinin bir tanem bak ağlıyor filan de açıkla durumu güzellikle
bu da geçici bir dönem merak etme nailem |
inşallah biz o dönemi çabuk atlatırız hülyacığım... vurmam zaten canım...o kadına kalsa benim her yaptığıma karışıyor ama ben takmıyorum bile...anlatsam neler neler söylüyor saçma sapan...hee diyip geçiyorum...  diyorum kızım bak o senin kardeşin ısırılmaz yapma diye ama anlamıyor sanırım... annem şaka yapıyor bazen : selinim sen bize gel ya değilse pelin seni bu kış yer bitiri diye 
|
 |
SevgiYumaklarım
Elmas Üye
Puanlar: 7647
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 17:08 |
meryem Yazdı:
aman deyim vurma zaten vurmam da diyosun çok güzel...her çocuğun ısırığı keşfettiği bi dönem olur...bizde de ooldu...kesinlikle gülme ciddi bir şekilde "hayır" ya da "ısırmak yok" diyebilirsin...böyle söylediğinde susuyor ve ciddileşiyorsa, suçlanıyorsa doğru yoldasın demektir bi de bazı büyüklerimiz ısırarak seviyor varsa baştan engelle...örnek alıp iyi birşey yaptığını düşünebilir....
ben Ali ye "ısırmak yok haır" der küserdim,suratımı asardım,acısa da kendimi tutar çığlık atmazdım alışkanlığa dönmesin diye...babası da ısırdığın yeri öp oğlum derdi..öper barışırdık...çok şükür fazla uzamadan bitti o konu... |
vuramam canım kıyamam kuzuma...zaten aklı eriyor olsa yapmaz ,,sonuçta bebek..ama milletin umrunda mı vur diyor.. ısıracağını anladığım an hayır diyorum yapma diyorum.. inşallah biran önce unutturabilirim ısırmayı...
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 17:12 |
bizim de olmuştu böyle bir dönemimiz.. sakın büyük tepki verme.. sinirim bozuluyordu her kucağıma aldıgımda sakınıyordum kendimi.. sıkıc bir durum ama büyük tepkiler vermeden, normal bir ses tonuyla onaylamadıgımı belirttim sürekli.. kendi kendine geçti zamanla. ama o sıralarda bu kadar rahat konuşamıyordum tabi, son derece de hak veriyorum sana..
ben çınarl ilgili hemen her sorunumu sakin ve görmezden gelme usuluyle atlattım açıkçası.. başlarda büyük tepkilerle, kesin tavırlarla yaklaşıyordum ama daha kötü oluyordu. br süredir uyguladıgım gene kesin tavır fakat dikkat çekici değil.. seni ısırdıgında beklediğin için bir tepki vermezsin ama kardeşini ısırdıgında bağırma, ağlama gibi geri dönüşümler bence tetikleyecekti onu ama inan bir süre sonra gececek.. kolay gelsin
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
meryem
Altın Üye
Ali İlber'in annesi
Puanlar: 3781
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 17:16 |
büyk tepkiler vermek bazen daha kötü oluyor haklısın ama kesin tavırlar tutarlılık sağlamaz mı Burcu?
çocukdan çocuğa değişibilir de tabi...
|
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 17:31 |
tabiki sağlar meryemim.. dedim ya kesin tavır ama çok dikkat çekici değil.. kesin tavırdan kasettiğim de aynı harakete her zaman aynı tepkiyi vermek.. şimdi normal bir ses tonuyla hayır dedikten 5 dakika sonra şiddetle hayır demek veya görmezden gelmek saçma mesela.. yada görmezden geldiğin bir konuya daha sonra bağırarak hayır demek...
ısırma konusu bence görmezden gelerek atlatılabilir.. yani ben öyle bitirdim brçok konuyu. çınara bir şeyi hayır dediğin zaman o daha çok dikkatini çeker.. ancak çok katı bir tavır sergileyince biraz geri adım atar.. bu hakkımı da basit konulara kullanmak istemem açıkçası  
tabi çocuk kardeşini ısırıyorsa iş değişebilir..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 19:44 |
Eylül ilk ısırdığında...yüzümü buruşturup ağlamaklı bir sesle...uffff çok acıdı kızım...bir daha ısırma olurmu..çok canım yanar...üzülürüm böyle dedim...ısırmadı birdaha:)
arada ısıracak gibi diş atıyo ama hemen bırakıyo...
anladıda mı böyle yoksa cazip gelmedi mi bilemiyorum:)
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |