Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 18:02
Canım yazdıklarını okuyunca kendimden bişeyler okumuş gibi oldum,ben normal doğum yaptım ama ilk zamanlar göğüslerim çok şişti ben de çok sütüm var zannediyordum,emdiğini hiç anlamıyordum,ilk ay 600 gr.ikinci ay 500 gr almıştı bebeğim ve dr hemen mamaya başla dedi,ben hala inanamıyordum sütüm nasıl olmazdı,o kadar şartlamıştım kendimi sadece anne sütü vermeye,ama yinede doktorun dediğini yapmadım o gün itibariyle kendimi öyle su içmeye verdim ki,beslenmeme dikkat ettim sonra çok sütüm oldu çok şükür ama işe başlayıp da biberona geçince ne kadar sütüm olsada bebeğim mememi almadı,ben de de tecrübesizlik herşeyi kitaba göre yapıcam diye anne sütünü sağmayı bıraktım,ek gıdaya geçtik derken emzirme maceram 8.ayda bitti,Kadir beyi o zaman tanımış olsaydım ek gıdaya geçmezdim,diyeceğim şu ki ilk bebekte gerçekten tecrübesiz olabiliyoruz,sen ısrarla verebilmek için devam et,bol sıvı al,bakalım sonuç ne olacak?
Yukarı Dön
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 18:27

Ameliyat olup meme ucu yaptırırsamEmbarrassed bir sonraki bebeğim için olacak tabi. Emdikçe veya popmpayla sağdıkça memeucu çıkıyor ama çok komik 5 dakika sonra tekrar eski haline dönüveriyorLOL

peki arkadaşlar bişey sorucam, bebek ne kadar süre hiç emmezse süt tamamen kesiliyor??
benimki sadece geceleri emiyor artık bakalım gittiği yere kadar. Çok üzülüyorum ama üzüldükçe daha da kesilir diye gittiği yere kadar diyorum artık kendi kendime.
Memeucunu sıkınca süt geliyorsa hala süt vardır değil mi yani illa ki göğsün sert olması gerekmiyor? ne diyorsunuz??
Yukarı Dön
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 22:46
seni çooooooook iyi anlıyorum....
benim emzirme hikayem özetle şöyle:
sezryanla doğum yaptım, ben kendime gelmeden hemşireler oğluma biberonla mama vermişler. ben kendime gelince sürekli denedik ama oğlum bir türlü mememi emmedi! pompayla sağıp verdim az az... ama benim sütüm 30 ml bile çıkmıyordu. yinede çok uğraştım nekadar sağdıysam verdim ama mememi bir türlü emmedi. çeşit türlü pozisyon denedim olmadı. silikon meme ucu denedim olmadı. 1 ay sonunda bende damla süt kalmaDI!!!
çok üzüldüm çok ağladım, halbuki moral çok önemliymiş....
sürekli gelen giden oldu, akıl veren çok oldu, dinlenemedim. süt için dinlenmek te çok önemliymiş....
çok araştırıp okumama ve meme küçüklüğü ve içe dönük meme ucuyla emzirmenin alakası olamadığını öğrenmeme rağmen yeteri kadar inanamadım belkide emzirebileceğime., inanmak ta çok önemliymiş...
1 ay da sütüm bitti ama emzirememe hikayem bitmedi. tam bir yıl boyunca emzirmeyle ilgili her haber de ve her görüntüde ağladım, sürekli kendimi suçladım. oğlumun yaşadığı en küçük bir sağlık probleminde emziremedim diye oldu dedim.
şimdi oğlum 15 aylık. çok sağlıklı, hem fiziksel hemde zihinsel olarak yaşıtlarının ötesinde, ama en önemlisi sevgi dolu ve mutlu.... bence en önemlisi bu!
şimdi artık üzülmeyi bıraktım, oğlum sağlıklı diye seviniyorum....
keşkeler var ve de hep olacak....
keşke daha çok güvenseydim sütüme, daha çok inansaydım, daha çok deneseydim.
ikinci çocukta emzirebileceğimi biliyorum, çünkü artık buna çok inanıyorum....

Düzenleyen bartus-n - 11 Ara 2009 Saat 22:56
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 12:25

oğlum 8. ayı bitiriyo hala emziriyorum gündüz 1 defa sağıyorum taş çatlasın 130 cc çıkıyo onun harici gece sürekli emiyo... Göğüslerde dolgunluk yok ama süt geliyorsa bilki sütün var illa dolgunluk olcak diye bişi de yok... birde aklıma geldi bebek 3. ayından sonra daha bi kuvvetli emer oyüzden dolgunlukta ona bağlı olabilir yani sönmüş bir volkan gibi ama süt var Big smile inan sütüm var yetiyo de bu önemli....

Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 14:29
kadir hocamın da dediği gibi anne sütü birinci planda... olmuyorsa sağılmış anne sütü, sunu anlamalıyız ki emzirme sağılmış anne sütünden daha üstündür havayla teması sıfır ve sıcaklığı ayarlı vs.vs.mucize gibi birsey ilk önce bu noktayı iyi ayırt etmek lazım...yani emzirmekte kararlı olun, isteyin, göğüs ucu falan bunlar ilerde problem olmakan cıkacaktır, ama en az 2 hafta sorun yaşayacaksınız ama bunun gecici bir sürec olduğunu bilerek hareket edip, uzun sürecek emzirme maratonuna hazırlık olan görün...karar verin 2 hafta acı çekmemek mi istersiniz?? 2 sene emzirmek mi ??Smile

Düzenleyen fatmabek - 12 Ara 2009 Saat 14:30
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 17:20
Beni anlayan insanlar olduğunu bilmek ne kadar güzel...
Ben emzirebilmeyi özellikle de eşim Tip 1 diyabet hastası olduğundan daha da çok istiyorum çünkü anne sütü bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve ilerde diyabet oluşma riskini azaltıyor..
Dışarda biyerlerde oğluma biberonla mama verirken hiç tanımadığım kadınlar yanıma yaklaşıp emmiyor mu diye soruyorlar..üzülüyorumLampiçimden 'Yok emiyor da göğüslerim sarkmasın diye ben emzirmiyorum' demek geçiyor..
Oğlum için çok geç sanırım ama Allahım lütfen bir bebek daha dünyaya getirirsem, onunla emzirememekle ilgili değil de memeyi bıraktırmakla ilgili sorun yaşamak istiyorummm..
Aynı sorunu sana da diliyorum bartus-nSmile İlk defa biri sana bi sorun diledi di miWink
Yukarı Dön
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 20:24

Smileamiiin, inşallah!!!Smiledünyada başka böyle güzel sorun yok herhaldeWink

Düzenleyen bartus-n - 12 Ara 2009 Saat 20:25
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 21:51
meme ucun emdıkce cıkıyor.benım ıkıncısınde bıle gec cıktı tekrar yara oldu..yanı tutup sıkıca emınce cıkar ucu..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.