|
Kas eklem ve boğaz ağrısı |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <123> |
| Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2022 Saat 03:32 |
|
SADECE Bactrim verin, Orta Kulak bosluguna BIR TEK Bactrim nufuz edebilir.
Bactrim ve Iliadin'e devam edin. Iiki yatisi kabul etmediniz. Muhtesem bir kazik yerdiniz.
|
|
![]() |
|
duyru
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2022 Saat 01:20 |
|
Hocam özet geçmem gerekirse 7 aralıkta 20aylık kızımla ağır bir gribe yakalandık kızımda 11 aralıkta uykudan uyanan kızımın kulağından bayağı sıvı gelmişti size danışarak iliadin ve backtrim başladık backtrim 5gün kullandık 16 aralıkta kestik .iliadine devam ettik ateşi bitmişti sadece kulak akıntısı ve huzursuzluğu vardı fakat 20 aralıkta bir anda titremeye başladı çok korktuk ve ateşi çıktığı farkettik hastaneye gittiğimizde kulak iltihabının devam ettiğini ve bize yatış yapmamız gerektiğini söylediler kabul etmedik doktor klavon es diye antibiyotik yazdı ben backtrim de istedim bana iki antibiyotiği beraber kullanmamı söyledi ben size danışarak sadece backtrim başladım yeniden zaten iliadine devam ediyordum.
Hocam akıntının bugün 14. Günü ve backtrim kullandığımız halde iki gündür kulağından gelen sıvı çok kötü kokmaya başladı ve yoğunlaştı. Ateş yok huzursuzluk hala devam ediyor zaten backtriminde 4. Günü. 1.Hocam backtrim kullandığımız halde bu kötü kokulu sıvı neden olmaya başladı 2. Backtrimi kaç gün daha devam etmeliyim 3.hangi durum kulağı için tehlikelidir endişelenmem gereken durumlar nelerdir.
|
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2022 Saat 04:06 |
|
Tehlike? Kulaga bir sey damlattiginizda olur.
Sadece akintiyi silin. Aralar vererek Iliadin damla kullanin. Bactrim mutlaka akinti kesilene kadar devam edin. Ates olursa, ancak o zaman obur antibiyotigi ilave edin.
|
|
![]() |
|
duyru
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 19:18 |
|
20 aylık kızım bugün güne öksürükle başladı ve yine ateşi var sanırım kulak enfeksiyonu yapan hastalığı tam geçmeden yeni bir virüs aldı. Çünkü kulak akıntısına sebep olan hastalıkta öksürük burun akıntısı yoktu sadece ateşi vardı sonra bir anda kulağı akmaya başlamıştı. 1.Hocam şimdi ben ne yapayım akıntı devam ettiği için yeniden backtim kullanacak mıyım. 2. 15 gün olacak antibiyotikli gün sayısı ilk defa antibiyotik kullanıyor çok fazla olmadımı ve buna rağmen kulak akıntısı geçmeden yeniden hasta oldu 3. Ateşi 38 38.5arası keyfi yok ama ateşi düşürmüyorum Kız çocuğu 36.haftada 2800doğmuştu.geçenay kilosu 8900dü 1 aydır hasta ve sadece anne sütü alıyor yemek yemek istemiyor bende zorlamıyorum ama çok zayıfladı. Neler yapabilirim hocam yorumlarınjzı bekliyorum
|
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 19:35 |
|
1- Bactrim + Iliadin damla 5 gun kullanin.
2- Bactrim, komplikasyonlari onler... TEDAVI ETMEZ! 3- Ates sakin dusurmeyin. 4- Yemege zorlarsaniz, kusar.
|
|
![]() |
|
duyru
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 21:42 |
|
Hocam belki anlatamamışımdır diye yeniden belirtmek istedim backtrim 5 gün kullandık bırakmıştık ikinci gün ateşlenince yeniden başladık yarın 10. Gün ve şişe bitmek üzere 3. Şişeyede mi başlamamız lazım. Çok fazla antibiyotik kullanmış olmaz mıyız. Daha ne kadar kullanmamız gerekiyor
|
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 22:54 |
|
Yuzbin kere anlatildi!
Kulak agrisi+Ates olursa, Kulak akintisi+Ates olursa, Bactrim kullanin.
|
|
![]() |
|
duyru
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2022 Saat 22:14 |
|
Hocam sabrınız ve bize verdiğiniz tüm bilgiler için size minnettarız. Sizi yorduğumun farkındayım fakat benim gibi birçok anne eşine ailesine çevresine karşı çıkıp size inanıp sizin tedavi yöntemlerini uyguluyor . Eş aile çevre baskısıyla uğraşırken de bazı şeyleri ayrıntı sorma gereği duyuyoruz hocam. Tabi sizi suistimal edip her zaman anlattığınız şeyleri soranları demiyorum ama benim gibi çok insan vardır eminim. Hem daha ayrıntı bilip yanlış yapmak istemiyorum hem karşıma aldığım herkese bir cevabım olsun istiyorum.
Backtrimi 3.şişe kullanmakta olan tereddütüm bi yazınızda uzun süre backtrim kullanmanın Steven johnson syndrome sebep olabileceğinizi yazmanızdı. 2x1ölçek ve 3. Şişe için böyle bir risk varmıdır Bir akrabamın 6 yaş çocuğu antibiyotik tedavisi sonrası türkiyede sayılı kişide olan bu sendromu yaşadı. Çocuğun yanmış gibi olan vücuduna ağzının içine kadar eriyen kaslarına şahit oldum. Endişem bu yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum . Kendi çocuğum için karşımda çocuğumu hastaneye yatırmamı isteyen doktorlar ailem eşim ve çevrem var. Yanımda siz ve annelik hislerim. Size minnettarız hocam |
|
|
dudududu
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <123> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|