Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2008 Saat 16:43
Et yedikten sonra, balık veya tavuk isterse yer, istemezse yemez. Moğolistanda, Tibette insanlar balık mı yiyor?Et olsunda ne eti olursa olsun, yeterlidir.
TV lerdeki reklamlara aldanmayın, tabii yollardan almak daima daha üstündür.Etin vitamini yoktur, esas madde, proteindir.
Yukarı Dön
nilgün Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2008 Saat 21:14
hocam bu 4.doz karma aşıyla ilgili bende arkadaşla aynı şeyi soracaktım.benimde ikizlerim 14.5 aylık bizide 16 aylıkta sağlık ocağına çağırdıalr.kendimde sağlıkçıyım gidip sebebini sordum biz hep 18 diye öğrendik ve uyguladık.onlara göre 3.yani bir önceki doz 4.ayda yapılıyorya 1 yıl sonra rapel olunca 4+12 =16 ay yapıyormuş bana pek doğru gelmedi ben 18 ayda yaptırmak istiyorum.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2008 Saat 10:07

İşin doğrusu, karma aşıları hala 1 ay ara ile yapanlar var, bunların hesabına göre, 4. aşı 16. ayda oluyor. Halbuki işin doğrusu, 2 ay ara ile yapmaktır. O zaman, 4. aşı 18. ay civarına gelir. Eskiden kırsal bölgelerde aşılama için hastanelerden doktor devşirilir ve bu devşirme doktorlarda aşılama işini çabuk bitirip, kendi bölgelerine dönmek için, aşıları 1 ay aralarla yaparlardı. Bu kötü alışkanlık buradan gelir.

Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 827
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 12:34
Kadir bey kızımın 3 gündür burun tıkanıyo hapşırmaları da gün geçtikçe artıyo ateşi yok nezle oldu galiba.bunun ilerlememesi için ne yapabilirim benden geçti sanırım çünkü boğazlarımda ağrı var

Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 827
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 12:46
Kadir bey beslenmesiyle alakalı sorum olcak ben kızım doyup doymadığını anlayamıyorum çünkü yemeği oyuna çeviriyor besleyiciliği nasıl
sabah uyandığında 10.00 gibi pirinç unu yapıyorum sütle(peynir süt tüketmiyor kahvaltı yapmıyor bu nedenle sütü bu şekilde tüketmesini istiyorum)az yiyor yarım kase kadar
11.00 gibi kahvaltı hazırlıyorum ama tüketmiyor
11.30gibi d... meyveli yoğurt veriyorum
uyuyor
13.00 gibi çorba içiyor(genelde yoğurt çorbası şehriye çorbası)yarım kase
14.00  d... meyveli yoğurt veya puding
arlarda elma ve ya armut
17.00 makarna(7 adet kadar yiyor)
19.00 akşam yemeği
meyve suyu
23.00 pirinç unu(yarım kase)
 geceleri anne sütü

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 16:16
Beslenmesinde bir problem yok, pirinç ununu günde 1'e indirin. Çorba yerine etli bir sebze yemeği verin. Yakışanını yoğurt ile karıştırabilirsiniz. (Kabak dolması gibi)
Ayrıca da anne sütü alıyor, onu hesaba katmıyormusunuz???
Zorlayıp, yemekten nefret ettirmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.