Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
korsanmartı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma
    Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 10:22
hocam merhaba oğlum 3 aylık,66cm ve 7,9 kg.daha önce kilosunu sormuştum size normal demiştiniz anne sütü alıyor sadece.son 2-3 gündür sürekli kusuyor oğlum.çökelek su karışımı.geceden öğlene kadar önce 6-7 saat sonrasında da 4 ve 2 şer saat kesintisiz uyuyan bir bebek oğlum.uyandıkça emdiriyorum
maksimum 10 dakika emiyor ve uyku aralarında 1-2 saat uyanık kalıyor.öğleden geceye kadarsa hep uyanık ve 2 saatte bir emiyor istiyor çünkü.sorunumuz emme sıklığı ne olursa olsun her defasında emdikten sonra gazını çıkarırken ve sonrasında sürekli kusması.önceden emdirip,oynayıp altını değiştirip omzuma alırdım.hemen çok büyük gaz çıkarırdı.sonrasında 3-5 dakika yürürdük ve  2-3 kere daha gaz çıkarır rahatlardı.şimdiyse omzuma alır almaz huzursuz,ıhlıyor ve ilk gazı çıkardıktan sonra kusmaya başlıyor ve bu aralıklarla devam ediyor.hatta uykudan ağlayarak uyanıp kuücağıma aldığımda kusuyor.önceden de aynı şeyi yapıyordum gaz çıkarırken beslenmesi daha sıktı ama bu problemi yaşamıyorduk,şimdi noldu anlayamıyorum?kakası sarı renkli bu arada.
hocam çok uzun oldu kusura bakmayın.1 ay kadar önce kakası yeşil diye dra götürdük gaita tahlilinde bağısak enfeksiyonu çıktı.bactrim ve zinvital kullandık 1 hafta.bu ilaçlarda kusmaya neden olabilir mi?
bir şey daha soracağım hocam.bağırsaklarında bir problem olabilir mi diye korkuyorum.ben hamileyken afp değerim yüksek çıkmıştı testlerde ve bebekte bağırsak problemleri olabilir denmişti.doğuma kadar ultrasonda herşey normal seyretti ama gözden kaçan birşeyler olabilir mi?ne önerirsiniz bana bu konuda?

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 10:25
hocam kusma konusunda önceki yazılarınızı okudum.çökelek tarzı kusma fazlaa sık beslemeden olur eğer herhangi bir hastalık yoksa aralıkları açın düzelir demişsiniz.biz de mi bu kategoriye giriyoruz emin olamadığım için yazdım bu kadar uzun uzun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119658
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 19:37
Dogrusu siz iyi kazik yemissiniz de, cocugun gunahi ne?
1- 6cm boy fazlaligi, 1.7kg agirlik fazlaligi var... Pes dogrusu...6.5 aylik cocuk cesametine gelmis.
2- Tabiiki bu kilolara getirebilmek icin, ASIRI beslediginizden, kusmalari oluyor ve kaka yesil renkte cikiyor..
3- " 1 ay kadar önce kakası yeşil diye dra götürdük gaita tahlilinde bağısak enfeksiyonu çıktı.bactrim ve zinvital kullandık " ..

Ne diyeyim, Allah akil fikir versin... GORUYORSUNUZ DEGILMI? KIMLER ORTALIKTA DOKTOR DIYE DOLASIYORLAR.
Az emzirin, kusmasi da, kakanin yesil rengi de duzelir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eyl 2013 Saat 19:44
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 07:30
hocam kilo ve boy fazlalığı konusunda haklısınız ama bu çocuk zaten 2-3 aylık bebek cesametinde doğdu.56 cm ve 4600 grdı.sanki şuursuzca bebeğimi zorla emzirmişim gibi algılamışsınız ama yok öyle birşey.napsaydım ki zaten büyük doğdu diye acıktığında meme de mi vermeseydim!benim ailemde herkes uzun boylu ben 180 im,ikizim 193 cm.oğlum da bizim gibi olacak demek ki diyorum ben.bir de bu gözle bakar mısınız?gittiğim her dr sizinle aynı tepkiyi veriyor,kilo aldırma diyor zaten ben de istemiyorum ve zorlamıyorum emmesi için.o irileştikçe ben zorlanıyorum kendisi için herşey yolunda olsa bile.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119658
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 18:09
Oyle veya boyle, EGER cocuk rahatsa, keyfi yerinde ise, "yesil kaka" ve "kusmalari" da SIZ kafaya takmazsaniz, mesele yok, aynen devam edebilirsiniz... Zira, bunlar hep siz korktugunuz icin basiniza geldi..
Yok, illede, bu "kusma ve yesil kaka olmasin" diyorsaniz, o zaman beslenmeyi azaltacaksiniz. Anlasabildikmi??
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2013 Saat 01:41
anlaştık hocam teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.