Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma-ishal-ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma-ishal-ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2014 Saat 03:17
Hocam, bir de şöyle bir durum var bu hali çarşamba günü öğle itibariyle başladı özellikle dünden beri yataktan ziyade yerde betonda yatmak istiyor sıcaklsnıyor mu niye böyle yapıyor olabilir?
Hocam antib ve probiyotik tozu kullanmayacağız kaka testi amip çıktı. Karın ağrısı da oluyor ara ara, ve safra kusuyor. Su dahi zorla bir kaç yudum şeklinde içirebiliyorum fitili 2 saat önce verdim ishal ile 5 dk içinde çıkardı 4-5 ay oldu emzirmeyi bıraktık dün,gece emdi 10 dk süt varmıydı bilmiyorum 1-2 kaşık yoğurt verdim ardından. İstifra etti çıkardı ve yine safran kustu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2014 Saat 18:30
Ya; Rotavirus gibi "Viral" bir ishal geciriyor, yada; "Domuz Gribi" geciriyor. Her iki hastalik da; 1 hafta surer, her ikisininde; ilaci-tedavisi yoktur....
Sadece cok kusma olursa; Emedur 100fitil (Kilosunu-yasini yazmamissiniz) 10kilo alti ise, "yarim fitil", 10kilo ustu ise, tam fitil kullanin.
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2014 Saat 04:54
Tm hocam teşekkürler uyguluyoruz,sizin dediğiniz şekilde biraz kendine geldi fitilde 1 tane kullandık ishali sulu yeşil ara ara sümüksü şekilde devam ediyor 
Yaş 28 aylık
Kilo 13
İnşallah bir an önce tamamen iyileşir
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2014 Saat 22:20
Hocam hastalığın 4. Günü. Kusma bitti çok şükür 1 tane fitil kullandık, kusms kesildiği için vermedik bir daha.
1-Hocam, ishal aynı şekilde devam ediyor su gibi yeşil, pijamasının dışına taşıyor, normal bir durum mu?
2- yeme içmesi de çok çok az. Normalde de iştahlı bir çocuk değildi bu durumlada epey azaldı, hocam hem şu an ki durum hem de genel durumu yeme konusunda ne önerirsiniz 29 aylık 13 kilo
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2014 Saat 18:32
Normal..Mikroplar, mideden, barsaklara indigi icin; kusma gecti, ishal devam ediyor, siddeti giderek azalacak,7. gun duzelecek..SAKIN, hicbir ilaci kullanmayin. Hastanelik olanlar, hep tuzaga dusenler,hep ilac kullananlar..
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 14:17

Hocam bugün 6.günü ve ishal ile halsizlik aynen devam ediyor Bugün mecburen işe başladım ve kızımıda kreşe götürdüm, öğretmenide aradı halsiz ve kakası yeşil su gibi dışına taşmış. Hocam etraftakiler baya kızıyor git serum taktır antibiyotiği nasıl kullanmazsın diyorlar, çocuk sıvı kaybediyor

Hocam gaita testinde amip kist ve trofozoit görüldüğünü size bahsetmiştim
Hocam çok ağlamaklı bir haldeyim ne yapacağım ben, kızım çok çok az yiyor flagyl şurubu kullanayımmı çok üzgünüm hocam gece 2 defa altını değiştirdim okuldada 1 defa baya dışa taşacak şekilde yapmış gecede hafif ateşi vardı lütfen yardım edin...gidip serum taktırsammı

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 18:50
Amiplerde, boyle "Disari tasan" kakalar olmaz. Sakin, kimseyi dinlemeyin, onlar daha evvelce, sahtekar doktorlarin kaziklarini yemis olan enayiler..
Flagyl surup, hicbir ise yaramaz. Haftasini tamamlayacak. kusma olmadan, sadece ishal ile su kaybi olmaz... Su kaybi; su icmek istedigi halde, kusma yuzunden su icemeyenlerde olur... Sabir..
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 19:10
Dün yine hastaneye gitmek iiçin yola çıktık, kızım istemiyor tabi korkufan yarım haşlanmış patates ve yarım muz yedi, yiycem dedi ve tam o sırada sizin mesajınızı okuduk vazgeçtik hastaneye gitmekten gece 2 defa kaka yaptı biraz daha katıydı. Hocam sabah itibariyle dilinde beyaz pamukcuk denen yarafan çıktı ve bu defa yemeyi tamamen bıraktı, suyu bile acıyor deyip içermiyor zorluyorum. Ama yine de yok... Allah beterinden korusun bu hastalığı başta kendisi olmak üzere benide perişan etti. Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşeklür ederim. Etraftakilerde hala baskı yapıyor inşallah onlar yanılır.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.