Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - MATEMATİKSEL DÜŞÜNMEYİ   ÖĞRETELİM(ALINTI DEĞİL..)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuMATEMATİKSEL DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETELİM(ALINTI DEĞİL..)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esma24 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2010 Saat 12:10
birde tekerlemeler vardı sayı saymayı kolaylaştıran bir iki üçler yaşasın türkler dört beş altı polonya battı... diye uzayıp gidiyor  
bir gel koluma gir, üç ebelik güç gibi onlarıda sık sık tekrarlıyorum dediğim gibi oğlum çok çabuk öğrendi bu tekerlemelerle yapbozlarla ama kızımda işe yaramıyor Disapprove
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2010 Saat 13:20
Bu güzel başlık için teşekkür ederim Şengül. Çok faydalı olacağına inanıyorum.

Ben de hayatım boyunca en çok matematik dersini seven biriydim. Dünyadaki herşey matematik üzerine kurulu. Herşeyin bir matematiği var. Bu nedenle matematiği seven ve güzel öğrenen biri her derste (ve tabi ki öncelikle de hayatta) başarılı olur bence. Matematiksel zeka diye birşey var ve çok önemli. Matematiksel zekanın temeli de bebeklikten itibaren ebeveynlerce atılıyor. Mesela çocuğumuza söylediğimiz bir ninninin ritmi bile matematiksel zekayı geliştiriyor. İleri yaşlarda söylene tekerlemeler, sayılan sayılar da aynı  şekilde...

Egemen'e bu yaşa kadar vermeye çalıştım ve başarılı olduğumu görüyorum. İnşallah ileride defaydasını görürüm. Şekillerin tamamını biliyor, sayıları biliyor. Yolda ağaç sayıyor yaklaşık 1 senedir. Arabalarını dizip sayıyor. Eşyaları paylaştırarak sayıyor. Üç oyuncağından birini alınca kaç kaldığını mesela öğrettim. Ritm duygusu çok güzel gelişti. Büyük sayı-kçük sayı kavramlarını iyi kötü biliyor. Renklerine göre oyuncak sayıyoruz. Mesela 2 kırmızı araba, 6 siyah araba gibi... Elipsinden, deltoitine kadar şekilleri öğrettim, hata mı ettim bilmiyorum. Şekilleri şablondan öğrettim. Yapboza çok küçük yaşlarda eşim alıştırdı. Sabırla oturup yaptılar konuşa konuşa. 16 parçayla başladı, şimdi maşallah çok aştı. Parçadan bütünü görebilme yeteneğini geliştiriyor. Aynı zamanda problem çözme yeteneğini geliştiriyor.
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 01:00
Burayı öne çekmeye ihtiyacım varrr,hocalarımBig smilenerdesiiniz,kızlar hepinizden bekliyoz bişeyler,hatta en acilindenLOL
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 08:54
ben de tam bir matematik aşığıyım diyebilirim her zaman en sevdiğim en iyi olduğum ders olmuştur
yazdıklarınızın çoğunu yapıyoruz yapmadıklarımızın da burda farkına vardık üzerinde duracağız
küpler  yapbozlar kitaplar en sevdiği şeyler sayıları ve harfleri yapbozlarla öğrendi
etrafta gördüklerimizi birlikte sayardık ya da şekli üzerine konuşurduk şimdi ne görürse bir şeye benzetiyor
mesela ev resmi çizerken önce kare çizelim üçgen çatısı olsun pencereler kare olsun zili için daire çizelim vs.
afedersiniz yaptığı büyük tuvaletini bile şuna benzedi buna benzedi diye yorumluyo
bu aralar en sevdiği şey cenga oynamak başka adı var mıdır bilmiyorum
üstüste dizilmiş tahta blokları aralardan çekip dengeyi bozmadan üste koyma
yaparken kaçtane yaptığını da saymaya çalışıyor
bunun da dikkat ve denge açısından önemli bir oyun olduğunu düşünüyorum
bu başlık çok önemli gerçekten paylaşımınız için teşekkürler
diğer anneler yaptıklarını yazarlarsa bize de fikir olur

Düzenleyen PinarTN - 30 Tem 2010 Saat 08:55
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2010 Saat 09:20
bu topick açıldığından beri bende herşeyi hep saydım.....bir i öğrenemedi ama eliyle iki yapıp ikiiiii diye bağırıyor:)
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.