Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - montessori eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konumontessori eğitimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 17:08
Eylülün de bir yaşına az kaldı şurda...
aslında evet dediğin gibi normal eğitim sistemiylede çok yakın. zaten tam olarak arasındaki farkıda henüz keşfetmiş değilim.LOL
önemli olan sanırım dediğin gibi uygun ortamı yaratmak.
bizim evin karşısında sanayi var. dün ordaydık biz. tornacılardan ahşap blok topladık. yine bir tornacıdada zımparalattık onları. üzerlerine yapıştırma aradım. eşya isimlerini filan öğrenebilmek için ama bulamadım.
bol resimli birde kitapçık aldım.bugünde onu koli bandı ile sayfalarını kaplayacağım. ki yırtmasın.
salondada bir oyun alanı hazırladım. artık gidip gidip tv nin karşısında durmuyor:)
montesorrinin dediği gibi materyal topluyorum şuan:)

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 18:05
ilalcim bende zamanında uzun bi okuyuş verdim bu eğitim için aynı meryemin düşüncesindeyim hafta hafta ders için birşeyler ayarladım kendime göre öğretiyorum.okuduklarım kafamı çok karıştırdı meryemin düşünceleri çok doğru tam benim kafamdakiler değil ama çok yakın Smilemisal yağmur benimle oyun oynamıyordu şunun şurasında belki 6 aydır falan oynuyordur onceleri beni hiç istemezdi liderlik vasfı çok baskın herşeyi kendi yönetmek istiyor olmayınca bozuluyorLOLyüreğinin sesine git doğru yolu gösteriyorSmile

aslında ben şöle birşey düşünmüştüm her hafta bir etkinlik belirleyim bunu çocuklarımızla keyifli vakit geçirmek ve yaptıklarımızı birbirimizle resim yazzı video gibi paylaşmak güzel olur diye düşünmüştüm ama uygulanırmı bilemedimDisapprove
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 18:59
yüreğinin sesi....:)
sanki onu iyi yetiştiremeyecekmişim,sanki birşeyler eksik kalacak gibi hissediyorum bazen .hemen bu düşünceyi savıyorum kafamdan ama..ama işte...

o etkinlik olayı çok güzel birşey aslında. bloglarda görüyorum.ilerde yapmak için listeliyorum hepsini. ama burada beraber yapılırsa tadından yenmez wallahi:)

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 19:48
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ilalcim bende zamanında uzun bi okuyuş verdim bu eğitim için aynı meryemin düşüncesindeyim hafta hafta ders için birşeyler ayarladım kendime göre öğretiyorum.okuduklarım kafamı çok karıştırdı meryemin düşünceleri çok doğru tam benim kafamdakiler değil ama çok yakın Smilemisal yağmur benimle oyun oynamıyordu şunun şurasında belki 6 aydır falan oynuyordur onceleri beni hiç istemezdi liderlik vasfı çok baskın herşeyi kendi yönetmek istiyor olmayınca bozuluyorLOLyüreğinin sesine git doğru yolu gösteriyorSmile

aslında ben şöle birşey düşünmüştüm her hafta bir etkinlik belirleyim bunu çocuklarımızla keyifli vakit geçirmek ve yaptıklarımızı birbirimizle resim yazzı video gibi paylaşmak güzel olur diye düşünmüştüm ama uygulanırmı bilemedimDisapprove

sonunaa kadar katılıyorum bu fikre...
hatta ilalin bi öneri topiğinde de böyle bi talebim olmuştu..

olursa çok güzel olur...
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 23:09
bencede kızlar ki her annein yapabileceği basit ama çok güzel eğitici öğretici fikirler bulabilirizSmileönerilerde gördüm topiği bakalım çoğunluk ve haluk bey ne diyecek.
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
nickname Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2010 Saat 11:38
Arkadaşlar Merhaba...
Ben Montessori sistemiyle iki yıldır haşır neşirim. Çocuğum Jale Tezer Koleji'nde.Montessori sistemi başlı başına bir müfredat, diplomalı öğretmenler tarafından veriliyor. Kesinlikle evde bizlerin yapabileceği bir şey değil .Bir anne olarak bayıldım. İsterseniz siz de gidip bir görün, bilgi alın. Adres ve telefon isteyen olursa verebilirim. Hoşçakalın.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2010 Saat 23:47
aRKADAŞLAR BU KİTAP Size yoKitap ismil
Arka Kapak Yazısı
Harika çocuk nasıl yetiştirilir?

Doğumundan altıncı yaşına kadar çocuğunuza sevgi, saygı ve huzur dolu bir ev ortamı sunmanızı sağlayacak pratik öneriler

Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page'e ilham kaynağı olan, başarısı kanıtlanmış, Montessori eğitim yöntemleri

Dünyayı keşfetmeye meraklı, kendine güvenen, bağımsız, dikkatli ve saygılı çocuklar yetiştirmek için birbirinden orijinal, eğlenceli faaliyetler.

Montessori yönteminde uluslararası alanda tartışılmaz otorite kabul edilen Montessori Vakfı Başkanı Tim Seldin'in kaleminden...
Açıklama
Dahilere ilham kaynağı olan Montessori yöntemiyle öz güven ve kişilik geliştiren oyunlar; etkinlDahilere ilham kaynağı olan Montessori yöntemiyle öz güven ve kişilik geliştiren oyunlar, etkinlikler, fikirler:

“Eğitimin amacı sadece çocuğa bilgi aktarmak değil, her çocuğun tabiatında zaten var olan keşfetme ve öğrenme isteğini uyandırmaktır”şeklinde özetlenebilecek modern eğitim felsefesine artık hepimiz aşinayız. Peki, bu felsefeyi yaklaşık 100 yıl önce yaygın eğitim sistemine uygulayan kişinin Maria Montessori olduğunu biliyor musunuz? Dünya çapında başarısı kanıtlanmış Montessori okullarının dayandığı bu felsefe, her çocuğu doğuştan yetenekli kabul eder ve eğitimde son derece olumlu sonuçlar vermiştir. Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page de başarılarını Montessori’den aldıkları ilhama borçlu olduklarını ifade ederler.

Çocuğunuzun Montessori eğitim sisteminden sadece Montessori okullarında faydalanabileceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz. Uluslar arası Montessori Konseyi ve Vakfı Başkanı Tim Seldin’in kaleme aldığı Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir isimli kitap, çocukların eğitiminde en kritik zaman dilimi olan 0-6 yaş döneminde Montessori felsefesini evinizde ve günlük yaşamınızda nasıl hayata geçireceğinizi açık ve net bir dille anlatıyor. Seldin’in metnine eşlik eden 300’den fazla renkli fotoğraf ve kolayca algılamayı sağlayacak şekilde tasarlanmış sayfa düzeni, anlatılanları hemen hayata geçirme arzusu uyandırıyor. Kitabın ele aldığı başlıca konular şunlar:

•Bebek ve çocuk dostu bir ev dekorasyonu nasıl oluşturulur?
•Görme, işitme, koklama, tatma ve dokunma duyularını geliştirecek faaliyetler nelerdir?
•2-3 yaşından itibaren çocuklarınızı; tuvalet alışkanlığı, kıyafet giyip çıkarma ve yemek yeme gibi öz bakımlarını kendi başlarına yapmaya nasıl teşvik edersiniz?
•3-4 yaştan itibaren çocuklarınızı sofra kurup kaldırma, toz alma, yatak yapma, yerleri süpürme gibi ev işlerini yapmaya nasıl alıştırırsınız?
•Çocuğa küçük yaştan itibaren büyüklere saygılı, küçüklere şefkatli ve yardımsever bir biçimde davranmayı nasıl öğretirsiniz?
•0-6 yaş çocuklara doğa hakkında nasıl daha fazla şey öğretebilirsiniz?
•3-4 yaşından itibaren okuma yazma ve matematiği hangi yöntemle öğretebilirsiniz?
•Montessori usulu eğitici doğum günü partisi, besin zinciri oyunu ve benzeri faaliyetler nelerdir?ikler; fikirler
gösterecektir...
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.