Gülsencim tekrar teşekkürederim:)
Zehracım inşallah Ali okuma yazmayı öğrendi diye de bir gün buraya yazarım vakti geldiğinde:)
Ziyaretçilerden birini burayı okurken görünce o günden bu güne neler değiştiğini merak ettim.
Ali o zaman 2 yaşındaydı şimdi 4.
Ali nin bu merakı azalmadan devam ediyor.Aklımı kurcalayan şey okuma yazma öğretmeden bu merakını nasıl + ya çevirebilirimdi.Ve bu konuda gün içinde oynayabileceğimiz oyunlar türettik.Kelime dağarcığını çok geliştirdi diyebilirim.
Oyunlardan bi tanesi babaannemiz patentli.Akla gelen kelimeler pekiştirilerek tekrar söyleniyor.koltuk moltuk,yastık mastık,krem mrem... gibi.
Bir diğeri bir harf belirliyoruz ve bu harflerle başlayan kelimeler üretiyoruz.Uzun bir süre sesli harflerle yaptık.Çünkü ses karmaşasından dolayı aynı harfle başlayıp aynı sesle devam etmeyen kelimeleri aynı harfle başlıyor saymadı.Yani kazak ile kutup ona göre aynı harfle başlamıyor.Birine ka diğerine ku harfi ile başlıyor diyordu.
Sonraları sessiz harflerle bu oyunu oynadık.
bir diğeri zorlanıyor ama yardımcı oluyorum.Kelimenin biten harfiyle yeni kelime üretmek.Genellikle biten harfin ne olduğunu ben söylüyorum
Düzenleyen meryem - 26 Oca 2012 Saat 22:01