Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hazımsızlık-kendim icin-

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61208
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 18:00

Konu: hazımsızlık-kendim icin-
Mesajı Yazan: mevsimrüzgarı
Konu: hazımsızlık-kendim icin-
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2018 Saat 22:32
32 yaşında bayanım. 10 haftalik hamileyim. hemen hemen hamileligim basindan beri hazımsızlık problemj yasiyorum. sabah yaptigim kahvaltidan sonra öğle yemeği hafif atistiriyorum sonra meyve corba ve salata ile gunu bitiriyorum. buna ragmen aksamlari siskinlikten cok muzdaribim.cok istahliydim kendimi bildim bileli. simdi istesem de yiyemiyorum surekli bir tokluk hissi siskinlik ve gaz sıkıntısı yasiyorum. ne yapabilirim beslenmede neye dikkat etmeliyim ?

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2018 Saat 05:05
Gunde 1 tane Festal draje alin. 

Mesajı Yazan: mevsimrüzgarı
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2018 Saat 21:52
Hazimsizlik sorunum ilac almak uzereyken gecti, simdi daha iyiyim. 12 haftalik hamileyim kan ilaci yazdi kadin dogum doktorum ama hgb 12.3. Hangi ilaci yazdigini bilmiyorum. Evde onceden kullandigim oroferon vardi. Onu kullansam olur mu? Eger kan degerimi 12 seviyesinde tutabilirsem yine de kan ilaci kullanmam gerekir mi? Demir baglama kapasitem 270 civarindaydi son tahlilde. Kendimi bildim bileli demir eksiligi anemisiyle ugrasirdim. Bir tek hamileyken daha iyiyim. 

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2018 Saat 04:43
Bu seviyede tutabilirseniz, Demir ilaci gerekmez.. 
'60 'li yillarda,  Turkiye'de demir ilaci diye bir ilac yoktu.. Hacettepe, Samsun'daki Adeka ilac firmasina,alim
garantisi vererek, Demir ilaci imal ettirdiginde, Istanbul Universitesi Tip Fakultesi hocalari hop oturup-hop
 kalkmislardi!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat