Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uçak yolculuğu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73581
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 15:22

Konu: Uçak yolculuğu
Mesajı Yazan: akasya2213
Konu: Uçak yolculuğu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2022 Saat 05:38
Merhabalar hocam 
Son birkaç haftadır hergün yakınımdan bir kişinin covit olduğunu duyuyorum. Üstelik aşılı olsun veya olmasın hastalığı epeyce ağır atlatıyorlar. 1 hafta sonra tatile cikma planım var. Uçak ile gitmeyi düşünüyordum fakat durum  beni şüphelenirdi. Sizce uçak yolculuğu virus açısından tehlikeli mi? Maske yasağı olsa inanın düşünmeyeceğim ama arka koltukta oturan yolcu hasta ise maskesiz bir sekilde bir saat boyunca bulaşma olur diye düşünüyorum yanılıyor muyum? Biz maskemizi taksak bile hasta olan kişinin maske takması daha mühim olduğu icin ve artık neredeyse maske takan kimse kalmadığı için korkuyorum açıkçası. Ne dersiniz yol epeyce uzak olsa da özel aracla gitmek daha mi garanti olur? Ben yaklaşık bir ay evvel hastalığı gecirdigim icin antikorlu olduğumu düşünüyorum ama çocuğum 10 yaşında olduğu için  aşısız onun acısından endişeliyim. Yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum. 
Saygılar 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2022 Saat 09:09
Maske takın. Sizin başka bir taşıt imkanınız var. Ya biz ne yapalım? Amerika'ya dönerken bizim başka bir 
şansımız yok. 16 saat maske takıyorum. 

Mesajı Yazan: akasya2213
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2022 Saat 10:07
Hocam inanın soruyu sorarken aklıma geldiniz. Türkiyeden dönüşte zorluk yaşayacağınız ve başkaca alternatifinizin olmadığını düşündüm. Zor gerçekten. Peki sizin tercih edeceginiz baska bir araç olsa uçaktan vazgeçer miydiniz? Sadece 1 haftada 2 kişi duydum hocam uçak yolculuğunda virüs bulaşan. Bir tanesi maskesini çıkartıp 5 dakika yemek yediği için,  hadi bunu anlayabiliyorum ama diğeri riskli kategorisinde olduğu için bırakın maskeyi çıkartmayı çift maske taktığı halde uçak yolculuğu sonrası hastalandı. Tatsız bir durum yaşamaktan korkuyorum açıkçası. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2022 Saat 11:22
Hayır, maskemi takar uçağa binerdim. Tevekkül Allah! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat