Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aft ağız yarası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81240
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 10:13

Konu: aft ağız yarası
Mesajı Yazan: chora
Konu: aft ağız yarası
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2024 Saat 12:22
8 yaşındaki kızım bu sabah dudakları şiş ağız içi yaraları ile uyandı sabah sağlık ocağına götürdüm mantara benziyor dilinin arkasındada var diye antibiyotik yazdı almadım strepekok dan sonrada böyle ağız içi yaraları olabiliyor dediği için strep a hızlı test verdik sonuç negatif geldi  
üst dudak alt dudak içi kırmızı ve dil arkası boğaza doğru kızarıklıklar benek şeklinde yaralar  var tatilde denize girdi döndük sitede havuza girildi bir haftadır 
ateş hiç olmadı ....
Mikostatin isimli oral süspansiyon verdi sağlık ocağı doktoru onun ile suya katıp gargara yaptırdım sadece 
nasıl bir yok izleyeyim ?(kışın da ağız yaraları oluyordu daha çok damağını dilini ıssırdığı için )cevap için şimdiden tşk ederim .

-------------
sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2024 Saat 12:50
 " mantara benziyor dilinin arkasındada var diye antibiyotik yazdı "
Dünya'da bir tek Türk doktorlaraı; mantar enfeksiyonuna antibiyotik verirler. 

Mikostatin'in etkili olduğu; Candida Albicans, sadece hayatın ilk 1 ayında ve aşırı antibiyotik kullanımı ile 
ağız içinde bakteriler yok olduğunda kullanılır.
Belli ki bunlar hayatlarında hiç "pamukçuk" bile görmeden doktor olmuşlar. Mikostatin; hiçbir işe yaramayacak.
Ağız içindeki yaralara, her yemekten sonra; Piraldyne sol sürün. 

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2024 Saat 09:54
malesef çok yakıyor dedi bir kere kullanabildik O da tüm yaralara değil ,suya karıştırıp gargara yaptırabildim akşam yatarken işe yarar mı böyle ?

tantumun böyle yaralar için spreyi varmış eczacı o yakmaz demişti, fiyatta diğerine göre  pahalı ,alsam mı bilemedim satmak için kandırılıyor muyum acaba ?

karbonatlı su  ile gargara v.s hocam bu nasıl geçecek ve bir daha tekrarlamaması için ne yapmalıyız kıymetli vaktinizi alacağız mecbur tekrar bir değerlendirmenizi rica etsem ?

-------------
sevgiler

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2024 Saat 10:00
Orjinalini yazan: chora chora Yazdı:

malesef çok yakıyor dedi bir kere kullanabildik O da tüm yaralara değil ,suya karıştırıp gargara yaptırabildim akşam yatarken işe yarar mı böyle ?

tantumun böyle yaralar için spreyi varmış eczacı o yakmaz demişti, fiyatta diğerine göre  pahalı ,alsam mı bilemedim satmak için kandırılıyor muyum acaba ?

karbonatlı su  ile gargara v.s hocam bu nasıl geçecek ve bir daha tekrarlamaması için ne yapmalıyız kıymetli vaktinizi alacağız mecbur tekrar bir değerlendirmenizi rica etsem ?

piraldyne sizin cevaptan hemen sonra aldım malesef yakıyor diye bahsettiğim O .

-------------
sevgiler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Tem 2024 Saat 13:19
Tuzlu su işe yarayabilir. Kabonat bir işe yaramaz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat