Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş-huzursuzluk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37080
Tarih: 24 Haz 2025 Saat 02:12

Konu: ateş-huzursuzluk
Mesajı Yazan: moralist
Konu: ateş-huzursuzluk
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 01:50
Merhaba Hocam,
İki gün önce 7.5 aylık oğlum ateşlendi. Ateşi 37.8 olduğu zaman birkaç kere Calpol şurup verdim. Bugün itibariyle ateşi yok ancak huzursuzluğu az da olsa devam ediyor. Ayrıca arasıra hapşurması, öksürüğü ve hırıltısı var. Hırıltının gögüsten gelip gelmediği konusunda emin değilim.  Bu arada geçen hafta babası grip olmuştu şu an geçirmek üzere. Ben de iki gündür grip, faranjit mevcut. 
Günde 3 kere serum fizyolojk kullanıyorum. Antibiyotik ve başka ilaçlar kullanmak istemediğim için doktora götürmedim. Ateşi devam etmediği için panik olmadım. Ama yine de size sormadan geçemedim. 
Bebeğim anne sütü alıyor, günde bir kere yoğurtlu meyve püresi bazen de sebze püresi veriyorum. 
Ayrıca havanın aşırı kuruluğundan dolayı buhar makinası almak istiyorum. Soğuk ve sıcak buhar üfleyenleri var. Siz hangisini önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2013 Saat 04:05
1- Cocugunuz Grip geciriyor, sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
2- Beslenmesi; makul, aynen devam edin.
3- Makinalara para dokmeyin, odaya bir tencere icinde; kaynar su koymaniz yeterlidir. Bu tencerenin, aletler gibi 2 gunde bozulma ihtimali de yoktur.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 05:53
Hocam merhaba,

oğlum bütün gece hiç uyumadı sürekli öksürmekten...öyle öksürüyor ki boğulacak gibi oluyor ve öğürüyor...ses de hiç iyi gelmiyor...nefes alırken sırtından çok belirgin hırıltılar geliyor...çok huzursuz emmiyor...ateşi yok...mecbur birkaç saat sonra sabah olunca doktora götüreceğim:((

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 06:18
bu arada hiç burun akıntısı yok...serum fizyolojik damlattığım zaman hemen genzinden akıyor....

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2013 Saat 09:14

bu arada görüştüğümüz bir doktor bi ilaçları kullanmamızı önerdi

Sulcid 40 ml şurup 2 x1

Sinecod şurup öksürük için 3 x 1

Peditus şurup 2x yarım doz 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 06:25

Sinecod ve Peditus; her ikiside, oksuruk kesici ilaclardir. Bunlarla oksurugu kesersiniz ama unutmayin, oksuruk sizin mudafaa sisteminizdir. Oksuruk, akcigerlere inmeye calisan mikroplara mani olur. Siz oksurugu kestiginizde, butun mikroplar akcigerlere ineceklerdir. Antibiyotiginde hicbir faydasi olmayacak..

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 06:35
hocam zaten içime sinmediği için sizin önerileriniz dışında birşey kullanmadım...bu gece daha iyiydik...serum fizyolojik, sıcak buhar-içine okaliptüs yağı damlatıyorum bazen de siccnasal kullanıyorum...bu geceyi biraz daha iyi geçirdik diye çok mutluyum çok teşekkür ediyorum desteğiniz için...

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 08:22
Vicks zaten okaliptus yagidir.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 19:19
hocam sürekli eski maillerinizi okuyorum, grip sonlarında koyu yeşil akıntıdan bahsediliyor genelde...benim oğlumun hiç burun akıntısı yok, olmadı...çok hırıltılı nefes alıyor...göğsünden dolu dolu ses geliyor...nadiren öksürüyor...akşamüzeri yine huzursuzluğu başladı...serum fiz, sıcak buhar devam ediyorum...umarım bronşit olmaz bir atlatsaydık şu durumu çok sevineceğim...anne olmak ne zormuş

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2013 Saat 19:28
burunda tıkanıklık, akıntı yok(serum fiz.damlattığımda hemen akıyor) ama ağızdan nefes alıyor, emerken nefessiz kalıyor ve sinirleniyor:((

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 02:15
Normal... Siradan bir Grip geciriyor. Bu mevsimde, Bronsitmi olurmus? Hani Bronsiolit deseniz tamamda, oda cok nadirdir.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 09:43
ne bileyim hocam insanın aklına mantıklı mantıksız birçok şey geliyor sözkonusu bebeği olunca...üstelik 1700 metre, eksi 24 derece kuru bir havada:((

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2013 Saat 19:45
Siz benim dediklerimi yapin, basiniz agrimaz.. 30 senede tek bir hastam, solunum yolu enfeksiyonu nedeni ile hastaneye yatmadi.. Tabii, bir cocugu boyle hasta yapmayip, hastanelere dusurmediginizde kiymetiniz bilinmezde, once ilaclarla  hasta edip, sonra iyilestirince pek bir makbul olursunuz...

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 00:09
valla çok haklısınız hocam...ne olacak bizim halimiz bilmiyorum...insan dışardan bakınca çok üzülüyor...içerden zaten hiçbirşeyin farkında olunmuyor...ilk yurtdışı seyahatimde kaldığım günler boyunca yaşadıklarıma sevinmekten daha çok uzaktan memleketi izlemek bana acı vermişti...oradaki her doğru şey buradaki her yanlış şeyle karşılaşıp beni çarpmıştı...parçalara ayırmıştı...

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 00:10
bu arada dediklerinizi yapıyorum sabrınız ve gönlünüz için teşekkür ederimKizBebek 

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 07:58
hocam oğlum (7.5 aylık) bu gece yeniden huzursuzlandı...soluk alıp verişi oldukça hızlı...şu an uyanıkken saydım dakikada 62...dün gündüz oldukça iyi görünüyordu..şimdi ne yapmalıyım...hafif ateşi de var...

Mesajı Yazan: *canımkızım*
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2013 Saat 15:31
merhaba kadir bey, kızım martta 4 yaşında olacak. bu sene okula başladık hiç olmadığımız kadar hasta olduk. sayenizde atlattık. kızımın dün baaş ağrısı sikayeti vardı. akşam ateşi yükselmeye başladı. gece 39 oldu. sabah da yüksekti. bu saate kadar 2 defa dolven verdim.(ateşi 39.2 olduğunda.) az önce de calpol verdim. tadından dolayı reddetmiyo diye. ateşe direniyoruz da baş ağrısı ilk defa duydum kızımdan. çok üşüdüğünü, bacaklarının ağrıdığını söylüyo. ağzı kokmuyo bu arada.dün öğlen ve bu öğlen de çocuk aspirini verdim. ilacı verdim 1 saat önce ama öylece yatıyo. ayıldığında başının acıdığını söylüyo.biraz ovuyorum yine uyuklamaya başlıyo:(((Cry ne yapmalıyız. hafta sonuna yaklaşıyoruz.acil bir durum varsa şimdiden dr. araştıralım diye söylüyorum.. ist. da oturuyoruz.  hocam saat öğle 3 te yazdım bu mesajı şu an saat akşam 8.50 ve kızım kustu.ateşi de 39.3
saat 9.21 koltukaltından 39.9 ölçtük
gece 3.05 ateş 40.. ayrıca 2. defa kustuCrykulaktan ölçüyoruz.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2013 Saat 04:58
- moralist: Atesini dusurun, solunumunu bir daha sayin. Dusme olursa onemli bir sey yok demektir.
-canimkizim: Grip baslamis, kusma olmasi, "Domuz Gribi " lehinedir.ATESINI cok rahatsiz olmadigi surece dusurmeyin. Sakin antibiyotik vermeyin, ishali cok siddetli olur.

Mesajı Yazan: *canımkızım*
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2013 Saat 10:02
Cry domuz gribi sadece bu önlemleri alarak düzelebilir mi? Allah göstermesin ölüm haberleri hem de gelişmiş ülkelerde görülüyoken... ateşi zaten 39 olmadıkça şurup vermiyorum. ama kızım hem aç, hem halsiz, hem de ağrılı:(((baş ağrısından çok şikayetçi. tv açmıyoruz, sesimiz yükseldiğinde bile şikayet ediyo.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2013 Saat 13:50
hocam ateşi düştü çok şükür...solunum sayısı uyurken 42...balgamı sökemedik bir türlü bu yüzden mi hızlı soluk alıyor acaba hocam

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2013 Saat 22:06
Domuz Gribi; yaslilarda agir seyrediyor. Cocuklarda, tam tersine daha hafif seyir gosteriyor. Sicak buhar ve bol Serum fiz iyi gelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat