Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reflü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10845
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 07:07

Konu: Reflü
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Konu: Reflü
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 13:28
Kadir bey merhabalar ...bebegim reflüsü olabılecegını söyledi doktor. bugun bir başka doktora bunu yineledim reflü olabilir demişlerdi diye küçük oldugu için ilaç kullanmayalım yatagını yanlızca yatagını dikleştirin dedi. dogru bi yöntemmidir bu eger dıkleştireceksek ne kadarlık bi açı olmalıdır. Çok teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 13:57
 Reflü diye yeni bir hastalık varmış imajı yaratılmaya ve pahalı ilaçlar satılmaya çalışılmaktadır.Bu hastalık eskiden beri bilinen "Kardia yetmezliği" dir. Yani mide üst kapağının gevşek olması.Bunun içinde ikinci dr. söylediği gibi dik oturtmak, yatırmak yeterlidir.
Çucuğun esas şikayeti ne idiki  !!!

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 14:36
Sürekli kusma az az ,agzından su gibi sıvı akışıydı. Dr.a anlattıgımda reflüye benziyor gastturonomiydı sanırım oraya götürün ilaç baslasınlar dedi. ilacı duyunca götürmedim bende açıkcası buradakı dr.a söyledim oda yatagını kaldırmamı söyledi.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 14:56
Bana kalırsa ya gazı iyi çıkmıyor, veya çok yediriyorsunuz. Kaka rengi yeşile döndü ise kesin çok yiyor. Gazı iyi çıkmazsa, çok hıçkırık tutar, alttan çok pırt yapar.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2008 Saat 15:03
altın sarısı hatta turuncu kakası, sabahları özellikle alttan pırt yapıyo hıçkırık nadir tutar emzirdikten sonra gazını çıkartıyorum kükrüyor resmen daha sonra yüz üstü yatıyor.. öyle 15 dk falan oynuyor... oradada çıkıyor.. onun haricinde kucagımdan inmiyor neredeyse.. yani hareket halinde sürekli.. fazla emiyor ama bazen emip dısarı bile akıtıyor sütleri bencede çok yiyor aralarını açıyorum emzirme sürelerini 3.buçuk saate çıkardım sizce nasıl ?

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2008 Saat 09:29
Fazla gelen sütü çıkarıyor, hiçbir rahatsızlığı yok, merak etmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat