Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

değerlendirme (kabızlık)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13648
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 14:25


Konu: değerlendirme (kabızlık)
Mesajı Yazan: egtuna
Konu: değerlendirme (kabızlık)
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 09:13
Günaydın Hocam, sizin tavsiyenize ihtiyacım var. oğlum cuma gecesinden beri geceleri çok sık ağlayarak uyanıyor. o zamandan beri de kabız. hatta 2 gündür gliserin fitil veriyorum. acaba beslenmesi ile ilgili bir yanlış mı yapıyoruz. benim için beslenmesini değerlendirebilirmisiniz?  sabah kahvaltı. (bebelac sütlü peynirli pekmezli içine bir yumurta sarısı ile - bazen süt bebe bisküvisi) öğlen tarhana ya da sebze çorbası kıymalı etli vs. arada 1 elma püresi ve yine hergün 1 kavanoz yoğurt akşam da saat 20:00 gibi hipp rezeneli elmalı gece sütlü kaşık maması yiyip yatıyor. önceden gece kalkıp süt içerdi şimdi uyanıp ağlıyor süt veriyorum ama kesinlikle içmiyor. sadece su içiyor bir daha da ertesi sabah saat 9 a kadar aç kalıyor. yaklaşık 12-13 saat. bu beslenme de eksik ya da hatalı bir durum var mı? bu arada oğlum 8,5 aylık 8600 gr ve 69 cm. çok teşekkür ederim. 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 11:04
Bebeğinizin beslenmesinde bayağı pahalı bir yol izliyorsunuz... Öğlen elma püresi veriyorsunuzda, akşam niye hazır elma maması veriyorsunuz? Yoğurt veriyorsunuz ve dokunmadığına göre, kutu sütlerindende verebilirsiniz. Su vermeyin, içmesini sağlamak için, suyu sıcak, sütü soğuk verin.Pekmez bebek gıdası değildir vermeyin. Bebe bisküvisi günde 5 taneyi geçmesin. Yemek yapmasını biliyorsanız, sebze çorbaları gereksiz, eve pişirdiğiniz kıymalı yemekleri teklif edin daha güzel aldığını göreceksiniz.


Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 11:22

hocam insan ilk bebeğinde böyle buldumcuk oluyor herhalde. üstüne düştükte daha fazla problem çıkıyor. oğlum çok iştahlı bir çocuk değil aslında sofra yemeklerinden tattırıyorum ama özellikle kıyma et olunca tıkanıyor. zaten su içerken bile genzine kaçıyor. ben de biraz korkuyorum verirken. aslına normal süte sizin yazılarınızı okuyunca 1 hafta önce başlamıştım kabız olunca acaba süt mü dokundu diye yine süte ara verdim. bu aralar her zaman gaz çıkartan çocuk alttan hemen hemen hiç gaz çıkartmıyor. zaten doğduğundan beri gaz problemimiz var. birşeyler dokunuyor ama bende anlayamadım. nohut, fasulye, mercimek daha başlayamadım korkuyorum. anne sütü verirken gaz olacak diye kendim bile doğru düzgün birşey yemedim. 6 aylıkken anne sütünü de bıraktı. çalışan bir anneyim düzgün beslenemiyor diye çok üzülüyorum. şimdi vitamin verdi doktor vimin c diye ondan önce acd 3 kullanıyordum bu vitamine başlayınca acd 3 bırakmak gerekir mi yoksa ikisini de vermelimiyim? bize bıkmadan usanmadan yarımcı olduğunuz için size sonsuz teşekkür ederim.



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 13:07
Acd3 daha kıymetli bir vitamindir, öbürüne gerek yok. Anne sütünden, karışık beslenmeye geçerken bu yüzden, sıra ile ve az az vererek başlıyoruz. Bir gıda dokunduğunda hemen anlayabiliyoruz. İsterseniz en başa dönüp, her gıdayı tek başına ve azdan başlayarak verebilir, dokunan olursa, anlayabilirsiniz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat