Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Doğum sonrası leke ve et benleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3664
Tarih: 11 Ağu 2025 Saat 15:55

Konu: Doğum sonrası leke ve et benleri
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Doğum sonrası leke ve et benleri
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 10:00
Merhaba arkadaşlar...

"Doğum sonrası yaşananlar"başlığı altındaki konulara baktım ama göremedim.

Sanırım kimsede doğumdan sonra leke veya benzeri bir iz kalmamış.

Ben 14 ağustosta doğum yaptım.Hamileliğimde en büyük sıkıntım sıcaklardı.Çok terliyordum.Son aylarda boynuma dokunduğumda(eskiden tamamen pürüzsüz bir tenim vardı)pürüzler oluştuğunu farkettim.

Cildiyeye gittik.Oluşanlar et benleriydi.Doktor bunlar hamilelikte normal,doğumdan sonra lazerle alırız dedi.

Sanki dahada artıyorlarCry bebeğim 6 aylık olsun,gidip aldıracağım.Ama çok korkuyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yıldız78
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 13:01
MERHABA SUNACUMEN.. BENDE DE AYNI DERT VAR. BOYNUMDA NOKTA OLAN BENLER ŞİMDİ OLDU DEV GİBİ.. KIYAFETLERDEN DE GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN ÇOOK CANIMI SIKIYO. BENİM OĞLUŞ DA 28/07/2007 DOĞUMLU..
YANİ AYNI SICAKLARLA BEN DE TERLEDİM Disapprove BENDE LAZERLE ALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUMMM

-------------
OĞLUŞUM HAYATIMIN ANLAMI..

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 13:12
Şükür bende bunlar olmadı ama sadece göbeğimdeki benin yanında iki tane daha küçücük çıktı sadece. O da hamişlikle alakalı mı bilmiyorum. Ama yüzümde beyaz olduğum için lekeler de oluşmuştu. Onlar da emzirme dönemimden sonra doktorla çözebileceğim sanırım. Geçmiş olsun sana da canım.Clown

Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 20:19
benimde hamilelik doneminde boynumda et benleri cikti hemde cok fazla sayida ...ama dogumdan sonra hepsi kendiliginden gecti...hatta ne zaman gittiler farketmedim bile...umursamadim cunku.....karnimdaki izgide gitti....benim tenim cok acikti...koruma faktorlu krem kullanmama ragmen leke olmustu ama hepsi gecti....ben cok ustunde durmadim...nasil gectiler ne zaman gittiler farkinda degilim...taki bu yazdiklerinizi okuyana kadar....

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 20:52
Orjinalini yazan: yıldız78 yıldız78 Yazdı:

MERHABA SUNACUMEN.. BENDE DE AYNI DERT VAR. BOYNUMDA NOKTA OLAN BENLER ŞİMDİ OLDU DEV GİBİ.. KIYAFETLERDEN DE GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN ÇOOK CANIMI SIKIYO. BENİM OĞLUŞ DA 28/07/2007 DOĞUMLU..
YANİ AYNI SICAKLARLA BEN DE TERLEDİM Disapprove BENDE LAZERLE ALDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUMMM

Merhaba Yıldız78...

Sizdeki et benleri koyu renkmi(kahverengi)benimkiler tenimin renginde,bakınca belli olmuyor.Dokunduğumda elime geliyorAngry

Allah kolaylık versin.

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 20:55
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

benimde hamilelik doneminde boynumda et benleri cikti hemde cok fazla sayida ...ama dogumdan sonra hepsi kendiliginden gecti...hatta ne zaman gittiler farketmedim bile...umursamadim cunku.....karnimdaki izgide gitti....benim tenim cok acikti...koruma faktorlu krem kullanmama ragmen leke olmustu ama hepsi gecti....ben cok ustunde durmadim...nasil gectiler ne zaman gittiler farkinda degilim...taki bu yazdiklerinizi okuyana kadar....

Merhaba...

Umarım benimkide kendiliğinden geçer.Ama senin kadar şanslı değilim.Dahada artıyor gibi.

Sevgiler.

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2007 Saat 20:58
canım cildiye bölümüne gidersen daha doğru bilgiler alabilirsin ,en azından tedavisi olabilir belki leke ve benlerin.bahsettiğin benlerden iki tane benimde çıktı şimdi yok oldu kendiliğinden ,çok inceydi benim elleyince anca anlıyordumConfused

Mesajı Yazan: ceyy
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2008 Saat 16:22
bende pek olmadı ama sadece ensemde bir tane et beni olmuştu oda bir yıl içinde geçti sanırım düzelir

Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2008 Saat 20:15
bende ekimde doğum yaptım koyu tenliyim ama yüksek faktörlü güneş kremini her dışarı çıktığımda kullandım leke olmadı ama bendede et benleri çıktı kırmızı kırmızı karnım göğsüm doldu bazıları çok kaşınıyodu kaşırkende kopuyodu.bence ben olayı önemli bir konu atlanmaması lazım 

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2008 Saat 22:23
Orjinalini yazan: poyraz poyraz Yazdı:

bende ekimde doğum yaptım koyu tenliyim ama yüksek faktörlü güneş kremini her dışarı çıktığımda kullandım leke olmadı ama bendede et benleri çıktı kırmızı kırmızı karnım göğsüm doldu bazıları çok kaşınıyodu kaşırkende kopuyodu.bence ben olayı önemli bir konu atlanmaması lazım 

merhaba...yanıtın için çok teşekkürler

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2008 Saat 00:55
bendede leke ve iz hiç yok olmadıda karnımdaki çizgi ne zaman geçecek acaba bilmiyorum çok beyaz tenliyim yaza kadar geçer umarımConfused

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2008 Saat 14:40
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

bendede leke ve iz hiç yok olmadıda karnımdaki çizgi ne zaman geçecek acaba bilmiyorum çok beyaz tenliyim yaza kadar geçer umarımConfused

Merhaba ifakat.

Benimki geçti karnımdaki iz.Esmerlerde daha çabuk geçiyor yada belli olmuyor.Beyaz tenli bir arkadaşım var,onda hamile kalmadan öncede vardı iz(kilo alınca çıkmış)ve doğumdan sonra hala duruyordu.Ama sen zayıfsın,yaza kadar geçer,rahat olClown

Mesajı Yazan: kuzenyas
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 13:09
benim  son haftalarda karnımdaki çizgi çok belirginleştiği gibi

göbek deliğim de karardı

çok çirkin görünüyor

boynumda bir leke vardı o doğumdan sonra hemen çıktı

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow">

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 13:11
Benim göbeğimde o çizgi hiç oluşmamıştı , doktoruma sorduğumda, herkeste oluşmayabilir demişti Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 14:07
benim hamileliğim ve doğumdan sonra karnım çok acaip esmerdiStern%20Smilegöbek çukurum kapkaraydı ve etrafıda esmerdi..banyoda ha bişre kese yapardım azaldı ve şimdi hiç yok..

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2008 Saat 19:32
Bende incecik oluştu ama eşim çok beğenmişti.LOLLOLBen de şekl yaptık dedim ama geçti şimdi.Unhappy

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2008 Saat 03:20
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

Merhaba ifakat.

Benimki geçti karnımdaki iz.Esmerlerde daha çabuk geçiyor yada belli olmuyor.Beyaz tenli bir arkadaşım var,onda hamile kalmadan öncede vardı iz(kilo alınca çıkmış)ve doğumdan sonra hala duruyordu.Ama sen zayıfsın,yaza kadar geçer,rahat olClown
işallah canımmmClownClown

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: ugurbitkisi
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2008 Saat 18:33
benler bende de çoktı...bazıları kırmızı bazıları ten rengimde...ben de cildiyeye gittim doğumdan sonra geçer dedi ...hiç bir şey yapmaya gerek olmadığını söyledi...KEREMIM doğumdan ne kadar süre sonra geçti sizinkiler... 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 14:55
benim hamilelikte boynumun sadece sol tarafi inanilmaz et beniydi...sayilamiycak kadar cok ama ince inceydi...saniyorum dogumdan 2-3 ay sonra gecti....bazi arkadaslarin daha buyuk et benleri oluyormus onlar bence mutlaka doktora gorunmeliler....cunku benler bazen beklenmedik sonuclara neden olabiliyorlar...sakin kendi kendinize yakmaya yada iple koparmaya calismayin....mudahale gerekiyorsa mutlaka doktor yapsin....gobegimdeki iz 3 ayi buldu...zaten cok hafifti...hamileligim boyunca onu izlemek cok hosuma gidiyordu....gobek deligim yerlestikce izde gitti...birde bu kilolar gitse....birde benim vucudum catlamaya musait...daha once kilo alis verislerimde vucudumda catlakalr olmustu....fakat hamileligimde bir krem kullandim onu ozelden isteyen hamilelere yazabilrim....bir tane catlak olmadi...bilmiyorum sanirim krem etkili oldu...birde su cok ictim....birde krem kullanmaya erken baslamak gerekiyormus...hazir cilt problemlerinde dip not duseyim istedim....insallah butun anneler eski formlarina biran once kavusur....

-------------
Omrum

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2008 Saat 14:58
bu arada ugurbitkisi cevaptaki gecikme icin ozur dilerim...Clown

-------------
Omrum

Mesajı Yazan: ugurbitkisi
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2008 Saat 01:37
canım benim cevabına teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2008 Saat 21:09
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

benim hamilelikte boynumun sadece sol tarafi inanilmaz et beniydi...sayilamiycak kadar cok ama ince inceydi...saniyorum dogumdan 2-3 ay sonra gecti....bazi arkadaslarin daha buyuk et benleri oluyormus onlar bence mutlaka doktora gorunmeliler....cunku benler bazen beklenmedik sonuclara neden olabiliyorlar...sakin kendi kendinize yakmaya yada iple koparmaya calismayin....mudahale gerekiyorsa mutlaka doktor yapsin....gobegimdeki iz 3 ayi buldu...zaten cok hafifti...hamileligim boyunca onu izlemek cok hosuma gidiyordu....gobek deligim yerlestikce izde gitti...birde bu kilolar gitse....birde benim vucudum catlamaya musait...daha once kilo alis verislerimde vucudumda catlakalr olmustu....fakat hamileligimde bir krem kullandim onu ozelden isteyen hamilelere yazabilrim....bir tane catlak olmadi...bilmiyorum sanirim krem etkili oldu...birde su cok ictim....birde krem kullanmaya erken baslamak gerekiyormus...hazir cilt problemlerinde dip not duseyim istedim....insallah butun anneler eski formlarina biran once kavusur....

Benimde boynumun sol tarafında ince ince,dokununca belli oluyordu,ama benimkiler  hala geçmediUnhappy 7 aya girdik azalacağına artıyor sanki ve aynadan baktığımda dikkatlice,görebiliyorumCryCry

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat