Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnmemiş testis

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50264
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 15:32

Konu: İnmemiş testis
Mesajı Yazan: merveg
Konu: İnmemiş testis
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 15:46
Doktor bey ikibucuk yaşında oğlumun bir yumurtalığı(sağ) diğerinden daha büyük hep böyleydi ama şimdi fark daha çok sanki. Eşim doktor bakmıştı şüphelenip ama sorun yok demişti. Şimdi bakıyor bulamıyor. Ben baktığımda da elime küçücük birşey geliyor. Başka neden biri diğerinden büyük olur fıtık da olabilir dedi. Şu an tatildeyiz doktora götüremedik yeni farkettik sormak istedim hemen.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 21:23
Sicak su icinde oturtun, her iki testis de ele geliyorsa, kurcalamayin. Kucuk testis'e yapilacak bir sey yok.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 19:08
Bugün hastaneye gittik doktor bey çocuk cerrahı yoktu çocuk doktoru baktı testisler yerinde fıtık olabilir bir de birşey var dedi ben unuttum türkçesi damar genişlemesiymiş çocuk cerrahı görsün dedi. Eşim damar genişlemesi olduğunu düşünmüyorum diyor. Çocuk cerrahına gitmedik daha siz ne düşünürsünüz. Testislerden Birinin büyük olması durumunda illa birşey olurmu

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 21:21
Sizde kabahat... Niye beni dinlemiyorsunuzki!!! Kurcalamayin.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 21:31
Çok sağolun doktor bey rahatladım:)

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 14:01
Doktor bey doktor olan kuzenim çocuk cerrahına söylemiş torsiyon olabilir acil getirsinler ultrason bakalım demiş. Çok panik oldum eşim o olmaz ağrılı olurdu öyle olsa diyor. Oğlumun pipisi hep sola doğru yamuk duruyor bunu da size hep soracaktım. Bezlemekten olabileceğini düşünmüştüm. Bunla alakalı olabilir mi

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 19:06
O senin kuzenin, aligin teki!!! Aynen oyle soyleyin...
1- Kocaniz o alik kuzenden daha bilgili..
2- Kocanin pantolonuna bir bak bakalim, ag kismi, niye hep sag tarafta imis, ondan sonra pipi niye sola bakarmis, ogrenirsiniz..

NOT: Bahsi gecen, "Varicosel" Ergenlik caginda gorulur. 2.5 yasinda olmaz.. O cocuk doktoruna da bu bilgiyi bir zahmet iletin. Ogrensin gariban.
Yahu, Turkiye'de bir tane bile adam gibi bir doktor kalmadimi??? Bu kadar cahillik, bu kadar sahtekarlik... Pes yani.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 21:02
Çok sağolun doktor bey:) varikosel dememiş hidrosel demiş doktor şimdi sedi eşim o olabilir mi çok uzattım Özürdilerim o da olmaz derseniz çok rahatlayacağım illa ultrason çektir diyorlar çeltirmeyeceğim bile.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 22:02
Hidrosel!!! O hele hic olmayacak bir sey, zira Hidrosel'de, Torba, ampul gibi sis olur ve damar genislemesi ile hic alakasi yoktur.. Damarlarla ilgili olanda, Varikosel'dir, oda bu yasta olmaz.
Ayricada, Hidrosel, oda olursa; kendiliginden duzelen bir durumdur

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 22:47
Çok teşeklür ederim Allah sizden razı olsun

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 08:53
Doktor bey ben size yanlış anlatmışım. Biri küçük değil aslında başka bir çocuğunkîni görünce anladım. Biri büyüyor ampul gibi demişsiniz ya öyle olabilir. Zaman zaman çok büyüyor yatınca azalıyor. Bir tanesi büyüyünce digeri nerdeyse kayboluyor.hidrosel olabilirmi

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 09:43
Simdi anlattiginiz sekilde; olabilir..
Ama dedigim gibi, Hidrosel, kendiliginden iyilesen bir durumdur. Cok hoplayip-ziplamasin ve en muhimi, yuksek yerlerden atlamasin.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 15:45
Doktora gittik us bakıldı doktorbey hidroselmiş. 6 ay takip edelim geçmezse ameliyat dedi. Normalde 2 yaşına kadar geçmezse ameliyat ederiz ama bu yeni olmuş dedi. Neden oldu aaba uyurken yataktan düştü çok bir de arabadan. Ama kafaüstü .bir yazınızda çok yüksekten düşmüşse demişsiniz o yaşa kalmaz demişsiniz. Ilerde problem olurmu bu hastalık

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 19:30
Hic bir problem olmaz. Yukseklerden atlamazsa, kendiliginden duzelir.

Niye ben "Hidrosel" diyince inanmazsinizki!! Allahtan duzgun bir doktora rast gelmissiniz. Dogru konusmus.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 19:54
Size inandım tabi ki o yüzden götürdüm kaç gündür götürmüyordum. İnşallah iyileşir ameliyata gerek kalmaz. Çok sağolun doktor bey.

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2015 Saat 11:16
Doktor bey çocuk doktoru olan bir yakınım hidrosel bu yaşta olmaz bir sebebi vardır olmuşsa idrar kan tahlili baktırın dedi. Böbreklerden olabilir falan dedi. Siz de nir yazınızda bu yaşa kalmaz demişsiniz neden sonradan çıktı birşeye bağlı olabilirmi? Beşlide vardı bukadar büyük değildi yeni farkettik o yüzden çok korkuyorum.

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2015 Saat 19:29
Senin o yakinin; resmen sarlatan....
Kesinlikle hicbir Hidrosel'in; kan tahlili veya idrar tahlili yaptirmak icin bir gerekcesi YOKTUR.. Muhtemelen; uc-kagitci yetistiren yeni "gecekondu" Tip Fakultelerinden birinden mezun olmustur..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat