Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4 aylık bebekte ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=60516
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 10:30

Konu: 4 aylık bebekte ateş
Mesajı Yazan: Rimadila
Konu: 4 aylık bebekte ateş
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2018 Saat 18:13
Merhabalar hocam.
3 aydan küçük bebeklerde ateşin tehlikeli olduğu söylenir. 4 aylık bebeklerde durum nasıl? bebeğimin ateşi 37.7( koltuk altından). Emiyor ancak arada biraz huysuz. Beklemede mi kalıyım? Ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2018 Saat 20:32
"soylenir" mi????  Soylenir!!! 
Turk cocuk doktorlari kadar AHMAK, KITAP OKUMAYAN, sadece kendileri gibi cahil olan Prof. lari dinleyerek
 doktor olanlar dunyada mevcut degildir..
1- Turk doktorlari; "Sicak carpmasi" ile atesi ayni sey zannedecek kadar salaktirlar.. 
2- ATES; vucut savunmasidir... Her enfeksiyonda, ates yukselir, ates olmadan bagisiklik calismaz.. 
3- Bir tek; Anestezi esnasinda, son derecede nadiren olan, "Malign Hiperpireksia"  tehlikelidir.. 
Dikkat edin; "Anestezi esnasinda"!!!!!! Durup dururken degil.. 
4- Bebeklerde, 38 derecenin ustu atesdir, ayrica da; 6 aydan evvel atese bagli havale OLMAZ..
5- Yeni dogan bebekler; anne karninda iken, annenin butun antikorlarini alarak dogarlar.. Bu sebeple,
hastaliklara karsi, anneleri kadar bagisiktirlar ( ilk 1 sene), sadece bazi viruslar ile hasta olurlar, veya 
asiri terlemek ile; "susuzluk atesi" olur!!Su icirirsiniz, atesi duser.
SAKIN bir sey yapmayin... 40 derece atesi olsa bile, cocuk RAHAT ise, ates dusurucu VERMEYIN...
SAKIN Turk cocuk doktorlarinin sizi; "ATES" ile korkutmalarina kanmayin.. 
Yazarlar kismindan; ATES ile ilgili makalelerimi okuyun.. 

Mesajı Yazan: Rimadila
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2018 Saat 00:13
Teşekkür ederim hocam. Defalarca okudum ve okuyorum yazılarınızı. İyi ki varsınız. Sizdem okuduklarımdan yola çıkarak havaleden değil de altında yatabilecek nedenlerden korkarım. 4 aylık olduğu için danışmak istedim. Hiçbir şey de vermedim zaten. Sadece emziriyorum. Suya gerek var mıdır sizce?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2018 Saat 03:41
Susuz kaldiginda veya asiri terlediginde; idrar koyulasir ve bilhassa YAZ aylarinda, bezinde; "kiremit rengi"
kristaller cikar.. Turk cocuk doktorlari bunlari "kan" zannederler, onlara kulak asmayin. 
Suphelendiginizde, (meme sonrasinda) su teklif edin. Icerse, istedigi kadar verin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat