Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

influenza a

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61826
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 12:33

Konu: influenza a
Mesajı Yazan: sevcan
Konu: influenza a
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2018 Saat 20:54
Kadir Hocam,

Oğlumun (9 yaşında) 3 gündür 39-40 dereceden ancak 38.5a düşen ateşi var.  Çok fazla öksürdüğü için kronik sinüzitinin olduğunu düşünüp iliadin başladım 3 gün (2x2). Ama bu defa işe yaramadı ve çocuğun sinüziti kötüleşti. Gereksiz durumlarda antibiyotik vermeyen bir doktorumuz vardı, çocuğu görünce  augmentin es 600 başladı şu ana kadar 3 kez içti (inşallah kızmazsınız, bazen basiretimiz bağlanıyor). Sınıflarında hem beta hem de influenza a salgını olduğunu ve sınıfın komple raporlu olduğunu yeni öğrendim. 

siz domuz gribi için asla antibiyotik kullanmayın dersiniz. bizde yüksek ateş, yoğun öksürük (uyurken öksürmüyor ama), arada mide bulantısı (hiç kusmadı) ve nadiren hapşuruk var.oğlum şu anda antibiyotik kullanıyor. Benim sorum:

1. eğer influenza a ise, bu kullandığımız antibiyotik çocuğun durumunu nasıl etkiler?
2. antibiyotiği 3 kez kullanımdan sonra keselim mi devam edelim mi hocam?

Arkadaşları domuz gribi özel ilacına başlamış test yaptırıp. Ben "ilk 48 saat içinde verilmedikçe 1 gün fark ettirir dediğiniz" için test de yaptırmayacağım ilaç da başlamayacağım

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2018 Saat 04:39
Niye OKUMAZSINIZ KI!!!!

Ates+Agizda pis bir koku+Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi yoksa, ASLA Antibiyotik gerekmez. 
Siz ne diye Cocuk doktorlarini adam yerine koyuyorsunuz ki??  Ne mal olduklari belli.
Yukardaki 3 bulgu isiginda, SIZ karar vereceksiniz… 

O Grip ilaclari; ilk 24 saat icinde baslanirlarsa, hastalik suresini 1 GUN kisaltiyor. 
Iyi vallahi!!  Bu doktorlar iyi gecim kaynaklari buluyorlar.. Butun isleri; alavere-dalavere.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat