Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızımın yüzünde çıkan kırmızılar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64518
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 02:52

Konu: kızımın yüzünde çıkan kırmızılar
Mesajı Yazan: fatma8266
Konu: kızımın yüzünde çıkan kırmızılar
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 09:38

Hocam merhaba en son 13 aralık tarihinde farklı bir konu başlığından görüşmüştük, 

21 aylık kızımın kızarıklıkları için Ya "sinek isirigi" yada bir cilt hastaligi. 1-2 hafta bekleyin derim. Sinek isirigi ise, kendiliginden kaybolur.  geçmezse cildiye doktoru görsün... demiştiniz.

cildiye doktoruna götürdüm alerjisi var deriden ve kandan alerji testi yapmamız lazım dedi bende kabul etmedim, pahalı bir kozmetik krem (must...) yazıp gönderdi, hocam alnındakileri kaşıyıp kanatıyor yani kaşıyınca ordan hemen damla şeklinde kan yükseliyor en son göz kapağında da bişey çıktı resimleri ekliyorum hocam bu neden olabilir ve ne yapmamız gerekir. saygılar

NOT: Kızımın atopik egzeması var ve bu aralar aşırı derecede alevlendi. (hocam yemin ederim ki serin tutuyorum üzerini bizimki kadar giydiriyorum)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 16:39
Hocam ultralan krem bulduk ama pomad yok. Krem olurmu

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2019 Saat 21:38
Yuh yani!!  Cidden cok cahil bir Cildiyeci bulmussunuz..
1- Allerjinin hicbir turu bu sekil dokuntu yapmaz... Ama ne yapacaksiniz ki, Turk doktorlari: Astim, Allerji 
ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler.. Bu hastaliklarla ilgili bildikleri bir sey de yoktur, sadec isimleri bilirler. 
Her oksurene; Astim, Her dokuntuye; Allerji derler.. (Bugun Turkiye'de Uyuz salgini varsa, bunun basilica
 sebebi; Uyuz hastaligina bile Allerji diyen doktorlar yuzundendir.) Birde her kusana; Reflu derler. 
2- yuzundeki dokuntulere, bir kulak cubugu ile, gunde:2x1 Batticon surun.
3- Goz kapaginda, arpacik var, bir sarimsagin sivri ucunu kesin ve islak yuzeyini Arpacik uzerine 2-3 
defa degdirin. 

Ultralan in hicbir turune gerek yok. 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2020 Saat 23:35
Hocam egzemasi icin yuzune ve boynuna hipocort surebilir miyiz. Gecirdigi emv virusu ve karaciger enzimleri Ile ilgili bir sakincasi olur mu? 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 02:54
Hipokort, gerekiyorsa surebilirsiniz.
EBV yani; Enfeksiyoz Mononukleoz, hicbir dokuda, hicbir KALICI hasar birakmaz..
Hastalik esnasinda, Karacigerde ve Dalakta buyumeler olabilir, AST ve ALT yukselebilir ama bunlarin 
tamami gecicidir.
Sakin Turk doktorlarinin bunlarla sizi korkutmalarina yer vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 18:47
Hocam yuzunde ve boynundaki kasinti kabarma pul pul Ile birlikte gozleri De aglamis gibi sisiyor göz kuyruklari kizariyor neden olabilir 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 19:23

Sabah bi uyandik yuzu boynu kulaklari bu sekilde ve gozleri gunlerce uyumamis gibi șiș olmus hocam

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2020 Saat 19:27
Terlemis, birde ustunu cok orttu iseniz, bu sekilde "isilik" dokerler.
Guzel bir sicak banyo yaptirin, gecer. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 12:36
Hocam son Hali bu sekilde. Ayrica burnundan su akiyor ve gozleri șiș. Boynu cok kotu durumda fotosunu cekemedim ama yuzunden daha kötu. Son zamanlarda değişik hicbisey yemedi.. Ne tavsiye edersiniz. Saygilar

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 19:55
Ates dustumu?? Dusmedi ise, bir Kan Sayimi yaptirip, bana yazin. 

Birde esas bogazinin resmini gonderin. 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 20:01
Hocam atesi hic olmadi ve hasta degil ama burnundan su akti birkac defa. Bogazinin fotografini cekmeyi deneyim hocam agzini actirabilirim umarim. Hic hasta olmadi cok sukur hocam. Sadece bu kizariklik ve kasintilar oldu. Yinede kan sayimi yaptiralim MI? Saygilar 

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2020 Saat 20:16
Ates HIC olmadi ise, Kan Sayimi yaptirmaniz gerekmez..
Ya isilik, ya da Allerik (?) bir dokuntu olabilir, gunde 1 defa 1 olcek Zyrtec surup icirin ve her gun banyo yaptirin. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2020 Saat 17:24
Hocam deloday olurmu? Ayni olcude MI icireyim ve kac gun vereyim? Saygilar 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2020 Saat 18:43
Olabilir, icirin. 

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2020 Saat 17:39
Hocam tekrar merhaba. Kizimin boynu bir turlu iyilesmiyor son Hali bu şekilde resim ekliyorum. Deloday ve hipokort hic fayda etmedi. Ne tavsiye edersiniz cok kașiyor kanatiyor surekli yikiyorum evde kombiyi bile acmiyor uz terletmiyoruz ne onerirsiniz
http://m.YollaYap.com/bbtc/1581258829505.jpg" rel="nofollow - http://m.YollaYap.com/bbtc/1581258829505.jpg

http://m.YollaYap.com/bbtc/1581258954558.jpg" rel="nofollow - http://m.YollaYap.com/bbtc/1581258954558.jpg

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2020 Saat 00:43
Hipokort'a devam edin. Iyilesmeye baslamis, Deloday artik gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat