Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ergenlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71939
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 21:32

Konu: Ergenlik
Mesajı Yazan: ddm13
Konu: Ergenlik
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 15:50
Merhabalar hocam,
Eminim çok konuşulmustur ama ben bulamadım belkide. Dun kızımın sag göğsünde tomurcuklanma olduğunu farkettim. Sol taraf hala normal.Kendisi daha once farketmis korkmus bana soylememis. Bastirmis duzelsin diye. Ellememesini ve normal oldugunu soyledim. Internette okudugum da memenin tomurcuklanmasi ilk belirti olarak kabul ediliyor ve genel olarak 2-2,5 sene sonra ilk reglin baslayacagi yaziyor. 1 aya kadar dumduzdu memeleri. Son 1-2 ay pek evde degildik ve cok sik jambon sosis vs sandvic yapmak zorunda kaldik disarida. Eger yemezse bu tip seyler meme de gerileme olur mu? 
Bir de iki tip erken ergenlikten bahsetmissiniz makalede. Bu tip hangi ergenlige giriyor acaba? Kizim 2013 ocak dogumlu yani tam 9 oldu bu ay. 142 cm 35kg

Tesekkur ederim. Saygilarimla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 19:10
Yedikleri ile alakasi yok, dedikodulara bos verin. Bunlar tamamen soya cekim durumlardir.
SAKIN karismayin. Sizin durumunuz, "Erken ergenlik" DEGIL.. Sakin ilac kullanmayin.

Mesajı Yazan: ddm13
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 19:18
tesekkurler hocam. bu durumda 2 sene icinde adet gorecegini mi ongorursunuz? yada diger memenin 6 aya kadar tomurcuklanmasi da kesin mi yoksa boyle kalmasi da mumkun mu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 23:02
Ergenlik ile ilgili makalelerimi Yazarlar kismidan okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat