Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76315
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:08

Konu: Kendim için
Mesajı Yazan: leyli
Konu: Kendim için
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2023 Saat 23:49
Hocam hızlı resimde sıkıntı var bugün. Yüklenmedi tahlillerim...t3 t4 yüksek, tsh düşük. Hipertriodi çıktı..47 yaş 47 kilo bayan. 

Bana sormadan bir şey kullanmayın demiştiniz..Propcil sabah 2, öğlen 2, akşam 2 dedi dr..çok fazla geldi bana..günde 6 tane...
Bir de çarpıntım çok..dideral sabah akşam yarım al dedi...aç mi tok mu dideral hocam..onu dr a sormayı unuttum. O da söylemedi..

Sizden başka güvendiğim yok hocam.ilaçları kullanmadım..sizin cevabınızı bekledim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 03:27
Aldiginiz Propycil KAC mg???  Bir zahmet yazsaniz!!!!
Dideral herhalde 40 mg. 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 07:40
Propycil tek 50 mg var piyasada diye yazmadım.. Başka dozu yok..

Propycil 50 mg

Dideral 40 mg

Hocam bir de propycil yemeklerden yarım saat önce iç dedi dr..sabah, öğlen tamam ama, akşamları yemek yemiyorum..yıllardır böyle..akşamları çalışıyorum. Geç geliyorum.. O saatlerde de yemek yemiyorum...atıştıyorum sadece...akşam alınan dozu nasıl ayarlayabilirim hocam..İlaç içtikten yarım saat sonra illa yemek yemem şart mı..İlaç etkisi bakımından önemli mi 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 18:20
1- Ben Turkiye'de degilim, Turkiye'deki ilac sekilerini bilemem. Propycil'in: 50, 100mg lik lari vardir. 
Gunluk 300mg. "initial" (yani baslangic) dozudur. Devamli bu sekilde almayacaksiniz.
ac-tok farketmez. 
2- Propycil ile Dideral'i beraber kullanamazsiniz. Propycil, Dideral'in etkisini azaltir. 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2023 Saat 19:32
Endokrin doktoru dideral için sabah akşam yarım al demişti...çok çarpıntım var.. propycil de,  en erken 1 ay sonra ancak işe yarar dedi..
1-propycil etkisini azaltacaksa çarpıntı için ne yapmalıyım...özellikle geceleri çarpıntı beni uyutmuyor..gece 120 civarı nabız...çok sıkıntı veriyor..
2-.propcile henüz başlamadım..sizin cevabınızı bekledim..günlük doz 6 adet  içiyorum o halde.

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2023 Saat 03:45
Takip eden doktor ile gorusun, benim bransim degil. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat