Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arı sokması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80175
Tarih: 14 Ağu 2025 Saat 06:38

Konu: Arı sokması
Mesajı Yazan: esşi
Konu: Arı sokması
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2024 Saat 09:48
Hocam merhaba, eşimi (39) dün saat 15 civarı sağ ayak küçük topuğundan arı ya da arılar soktu. İlerleyen saatlerde ayağı bileğe kadar şişti ve yürüyemez hale geldi. Hastane acilinde ödem icin iğne vurulacagi söylendi ancak size sormadan vurdurmak istemedi. Amonyak aradık bulamadık idrar ise en son çare olarak bekletiyoruz. Benim sorum şu anda üzerinden 18 saat geçmiş olmasına rağmen amonyak hala işe yarar mı ? Ödem için iğne vurmalı mıyız? Ne önerirsiniz çok teşekkür ederiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kaytug
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2024 Saat 11:21
Merhaba araya giriyorum k.bakmayin.. ben 6 yasimdayken arı kovaninin icine çubuk sokmustum.oyun yapiyordum kendimce. Kovandan bi sürü arı cikti.10 15 ari sürüyle heryerimden soktular. Yuzum gözüm ellerim heryerim şişti. Rahmetli babannem saclarimin icinden arı ölülerini topluyordu.Bana süt içirdiler.tabi ki hocamiz daha iyi bilir..simdi arı sokunca hiç şişmiyo ve acimiyo.bagisiklik kazanmisim demek ki.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2024 Saat 19:40
Ari sokmasinin, sut ile HICBIR alakasi YOK! 
ILK ari sokmalarinda reaksiyon OLMAZ! Mukerrer sokmalarda, odem olur. Her seferinde, reaksiyonlar daha
 abartili olur.
Hemen ilk anda Amonyak  (veya idrar) surulmelidir. Reaksiyon olustuktan sonra bir ise yaramaz. 
Odem kendiliginden geriler. 

Mesajı Yazan: BİLGİN
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2024 Saat 12:54
hocam amonyak sürünce reaksiyon olmaz doğru mu anladım yani riski ortadan kaldırır mı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2024 Saat 19:24
Bir noktaya kadar!!! 
Eger, sahis "Anaflaksi" gelisecek kadar hassaslasmissa, ari soktugu anda sahis olur!! 
Gerisi; amonyaktan fayda gorurler. O yuzden, amonyak hazirda yoksa, idrar kullanin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat