Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İştahsızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=81647
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 06:59

Konu: İştahsızlık
Mesajı Yazan: sümeyyecengiz
Konu: İştahsızlık
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2024 Saat 11:32
Merhaba hocam. Sizi çok büyük ilgi ve alaka ile takip ediyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. 7 oğlum 7.5 kğ doğduğunda iştahı gayet yerindeydi. 40. Gün bronşit oldu 6 gün iğne tedavisi gördük. Arada!n 3 hafta geçti tekrar üst solunum yolu enfeksiyonu ve bronşit tanısıyla 6 gün hastanede yattık. Yatmamızın en büyük sebebi bebeğim hiç bir şekilde ağzını açmıyor ve beslenmeyi reddediyordu . İştahsızlığımız bu hastalık zamanında başladı. Anne sütü vermeye çalıştım içmedi 5 çeşit mama denedim keçi ve inek sütü de denedim. Beni emmiyor . Sadece uyurken emiyor. Bende anne sütünü sağarak veriyorum. 7 aylık olmasına rağmen 5-6 saat aç kalsa bile en fazla 40-50 mm süt içmek istiyor. Bazen onu bile içmek istemiyor. Ek gıda konusunda da iştahsız. Günde 2 yemek kaşığı anca yiyor . 2 ay önce kan değeri 8.7 ye düştü daha sonra demir eksikliğine bağlı anemi olduğu ortaya çıktı demir ilacını kullandık ve kan. Seviyesi 11 e yükseldi demir ilacı kullanmaya halen devam ediyorum. Süt içmediği için idrar rengi kahverengi tonlarında gelmeye başladı. Bende mecburen şırınga ile günde 300-400 mm anne sütü vermeye çalışıyorum.ara ara 3-4 gün iştahı yerine geliyor sonra tekrar eski haline geliyor. sizce hocam iştahsızlığı neye bağlıdır ne yapamam gerekli . çokfazla  doktora gittim bu iştahsızlığın sebebini bulamadık.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2024 Saat 13:00
Eğer bir bebek; 7.5 kilo doğdu ise, mutlaka annede "Şeker hastalığı " bakılmalıdır. Bakıldı mı?
Bana son 3 ay ve şimdiki kilosunu yazın.

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2024 Saat 13:10
Hocam 2 kilo 800 gram doğdu 
Şuan 7,5 kilo
3 ay önce 6,5 kilo idi

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2024 Saat 13:14
Şuan 7 aylık hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2024 Saat 21:09
Doğumdakji eksiği devam ediyor. Bundan daha iyi olamazdı. 
Kutu sütlerini SOĞUK (buz dolabımdan çıktığı gibi) verin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat