Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rsv olabilir mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rsv olabilir mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rsv olabilir mi
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2024 Saat 17:51
Hocam 19 aylık bebeğim 2 gündür önce burnu tıkalıydı sonra burun akmaya başladı şeffaf bir şekilde ama ne ateş ne halsizlik vardı. Bugün 3. Gün bu sabahtan beri öksürük var özellikle yemek yediği zamanlar çok öksürük tutuyor ve yediğini öksürerek kusuyor. Anne sütünü kusmuyor ya da dümdüz su gibi olan leyleri. Pütürlüler daha çok öksürük ve takılma yapıyor. Kustuğunda epey bir balgam da çıkıyor hocam. Solunum dk fa 45 50 arası saydım. Ateş şimdiye kadar yoktu ama alnı bi hafif sıcak geldi bu gece çıkabilir. Daha önce öksürükten sonra ateş çıkarsa virüs akciğere inmeye çalıştığını anlarız dediğinizi okumuştum. Hocam hava zaten vermem daha serum fiz harivi ilaç vermedim 3 gündür ama ne yapabiliriz solunum 60 üzeri çıkarsa hastaneye gidicem ama hava verelim diyecekler. Ne söyleyelim
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2024 Saat 17:52
Viral olduğundan eminim rhinovirüs gibi bişi sanıyodum ama bugün rsv olabileceğinden şüpheleniyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118908
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2024 Saat 22:59
SAKIN ates dusurmeyin...
SAKIN, oksuruk kesicileri, Astim ilaclarini, kortizonlu spreyleri ve allerji ilaclarini VERMEYIN! 
Bugunden geriye gidserek cevaplarimi okuyun.  
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 01:06
Hocam teşekkürler ateşi biraz yükseldi düşürmedim açıkçası kalkıp ölçmedim de yorgunluktan. Yanımda emerek uyudu erkenden ben de uyumuşum kafaaının sıcaklığını fark ettim. Şimdi düşmüş 3 4 saat oldu. Bir de bugün kaka yapmıştı uyurken yine yaptı ama ishal gibi hafif. Gerçi hiç bişi yemedi bugün 2 kere yediğini kustu sırf emdi hep su gibi şeyler yedi.
Hocam aslında sorum şu yarın bu beslenememe, öksürük, dk fa solunum 6ü üzeri çıkarsa interkostal çekilme ler falan başlarsa da doktora gidersek ne talep edelim oksijen desteği mi veriliyor ne yapılıyor. Çünkü biliyorum ki ventolin cortair başlatırlar. Sadece solunum desteği verin mi diyelim. 
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 01:07
Gıda zehirlenmesi gibi olsa emdiğini de kusardı dimi hocam? Anne sütü su falan kusmuyor. Serum fizyolojiğe ek rhinfant burun damlası da sıktım bu akşam. Bal limon vermiştim öğleden sonra çok fazla öksürüp kustu onun arkasından. Emmesinde sıkıntı yok su da içiyor. Wheezing duymuyorum sırtından. 

Düzenleyen Deryaydn - 28 Şub 2024 Saat 01:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 03:10
Grip arzlari+ Ishal= Domuz Gribi!! 
Sakin bir sey yapmayin, sakin doktorlara filan gitmeyin. 
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 06:59
Hocam ateş yok gece bir ara çıktı düştü ama solunum hızlandı 62 63 sayıyorum dk da. Karnı çok hareketli uyurken nefes alırken çok şişip göçüyor. Arada balgamlı öksürüyor. Uyanınca buharlı banyoya sokacağım bronşiolit gibi sanki evde neler yapabiliriz bunun için? Henüz uyanmadı uykusunda saydım solunumunu. Uyanınca bakacağım bir de keyfi nasıl. Gece boyunca uyanarak öksürdü balgam attı

Büyük oğlum 2 yaşındayken bir. Gün boyunca öksürdü gecesine de ateşlendi. Sabah halsizdi kucakta 39 derece ateşle doktora götürdüğümde doktor bana kızmıştı bu halde kaç gün evde tuttun da böyle yaptın çocuk zatüre demişti. Bak burun kanatları açılıyo iki  yana, kaburgaları çöküyor demişti. Vallahi daha dün 1 bugün 2 demiştim de inanmamıştı. 4 gün iesef iğne, precort iğne, ventolin cortair ile 4 gün bizi yatırdılar akciğerde leke var demişlerdi. Seneler sonra sizi tanıyınca e nabızdan baktım çocuğun ilk tahlilinde wbc 8 crp de 3 rsv de pozitif. Merak etmeyin o yüzden yediğimiz kazıkları unutmadım. Biz 2 ay önce de domuz gribi geçirdik hocam asla pas geçmeyiz. 3 gün yüksek ateş artı kusma ile seyretmişti öksürük yoktu. Bir de şimdi ateş çok az oldu hafif çıktı ardından düştü. Sadece şakaklar sıcaktı vücudun gerisi de soğuktu. Ateş dirençli çıkmadı diye enfeksiyon çok da şiddetli değil diye düşünebilir miyim? Vücut bu viral enf çok ciddiye alsaydı ateşi düşürmezdi devam ederdi diyebilir miyiz

Düzenleyen Deryaydn - 28 Şub 2024 Saat 07:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 19:11
Viruslere hicbir sey etki edemez! O yuzden, ates duserse, kendiliginden dusmustur, herhangi bir baska bir
sebep ile dusmemistir.
Turk doktorlari, Virusler ve Virus hastaliklari(bilhassa Grip) hakkinda  hicbir sey bilmezler, o yuzden de HER
 atesli hastaya antibiyotik dayarlar, onlari cok da ciddiye almayin.!!

" ateşle doktora götürdüğümde doktor bana kızmıştı bu halde kaç gün evde tuttun da böyle yaptın çocuk
 zatüre demişti. Bak burun kanatları açılıyo iki  yana, kaburgaları çöküyor demişti. Vallahi daha dün 1
 bugün 2 demiştim de inanmamıştı. 4 gün iesef iğne, precort iğne, ventolin cortair ile 4 gün bizi yatırdılar
 akciğerde leke var demişlerdi "

Bu assagilik sahtekarlar milleti NASIL dolandiriyorlar, cok guzel bir ornegi!!
PUST!! Bir de "Duygu somurusu" yapmis!! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Şub 2024 Saat 19:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.