Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - şehırden uzakta HAVALE-DÖKÜNTÜ-HALA DÜŞMEYEN ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumşehırden uzakta HAVALE-DÖKÜNTÜ-HALA DÜŞMEYEN ATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118637
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 18:28
Çıkınca banada yazın..
Yukarı Dön
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2010 Saat 20:06
hocam kan alındı demiştim,sonuc kağıtları bız gormedık ve doktorumuzdan bılgı aldık. ıkı test vardı bırı hemen cıktı 'trombosıt degerlerının toparladıgı,crp.nin normal değerlere düştüğünü' söylediler.  on gün sonra cıkacak kan testı sonuclarına gore teşhısı kesın koyabıleceklerını belırtmıslerdı ve onlar da sizin gibi EMN olabileceğini konuşuyorlardı. bir ıntanıye doktoru,bır de cocuk doktoru gordu hem kızımı hem de hastanede yattıgı suredekı degerlerını. nörolojiye gitmemiz gerektiğini soyledıler oncelıkle. dıger test sonucu ıcın doktor aradı ve 'bu vırutık bıseydı gecırdıgı ama  kan testi ile çalıştığımız hastalıklardan hiçbiri değil bu dedi.  (ne kızıl- ne kızamıkcık-kızamık-su çiçeği-6.hastalık ne de  EMN )yani virütik ama hiçbir şeye benzemiyor bu sonuçlar dedi.her virüsün adını da koyamıyoruz dedi. kızımın durumunu sordu. ben de bırkac gundur tıtremeler gozlemlıyordum kızımın el ve ayagında hatta el ve ayaklarında cok kısa surelı kasılmalar da oluyordu. bu gozlemledıklerım genelde uykuya dalarken ve uykuya gectıgı ılk onbes dakıkada cok fazla oluyor. onceden boyle bır sey yoktu,yatarken emzırdıgım ıcın tum vucudunu da hıssedıyorum ve gozlemlıyebılıyorum da. sankı uykuda bı yerden düşüyor gıbı bır anda irkiliyor. bır hafta daha gozlemlememı sonra olmazsa norolojı ıle gorusturecegını soyledı.ben kızımı uykuya dalarken dıkkatını cekıyor dıye uyuyunca kameraya cektım. gosterecegım doktor ıcın daha ıyı gozlemleme ımkanı sağlar diye. ama gun ıcınde cok normal ve anormal hıcbır sey yok dıye norolojıye gıtme dıye rahat bırakmıyor büyükler.ama ben yarın goturecegım. yani havaleye sebep olan hastalıgı bulmak onemlıyse bu ateşin nedeni neydı? vırutık oldugunu kesın olarak soyleten şey sadece dalak büyümesı mı?başka bı hastalıgın ön belırtısı olan bir şeyleri yaşıyor olma ıhtımalımız bıle benı korkutuyor...

Düzenleyen efsunlu_bulutum - 17 Eki 2010 Saat 21:09
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2010 Saat 20:09
 bir de "touch grubu dedıgımız vıruslerden değil" dedı galıba. tokso olup olamayacagını sordum yok o da degıl dedı doktorumuz degerler olmayınca dıyalogları aktardım ama durum bu hocam
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 09:59
dun nöroloji muayenesı de oldu,hatta goruntulerı seyrettıkten  sonra uyku eeg.si istendi ve 7ml atarax surup içirildikten sonra,eeg cekıldı. sonuc normal hıcbır sey yok dendi. yani kızım virutık bı sey gecırmıs ve bu da febrıl konv. denen ateşli havaleymiş. bu uykudakı hareketleri de zaman ıcınde kendını toparlarmıs, ya da atarax verırız dedı. dun alınan kan sonucları elımde.
 antı toksoplazma ıgg ve ıgm , antı cmv ıgg ve ıgm, antı ebv vca ıgg ve ıgm var.
merak ettıgım bırkac soru var:
 bu değerlerin cok bı onemı yok da sadece vırutık oldugunu bılmek yeterli mi? 
sadece vırutık oldugunu gosteren sey ne o zaman? 
ve vırutık oldugunda yapılabılecek hıcbır sey yok mu? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2010 Saat 12:55
Virütik enfeksiyonlarda WBC sayısı düşer.. "touch grubu dedıgımız vıruslerden değil".. burada denilmek istenen... "TO.R.C.H. " ( Toxoplasma, Rubella, Cytomegalo Virüs ve Herpes ) hastalıklarının baş harfleri. Çocuklarda gereksizdir. Ancak doğum sonrası enfeksiyonlarda aranır.. Sizde biraz geç olmuş... Olur okadar. Her ne kadar aksini söyleselerde, EMN olma ihtimali çok yüksek.   Mono testi yapıldımı acaba??
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2010 Saat 11:25
evet hocam sormuştunuz ama normal sınırlarda gibi görünüyordu, sırasıyla yazan değerler aşagıdaki gibiydi.
MO %              9,6      REFERANS DEĞERİ   1,7-10            EPIKRIZDE YAZAN DEĞER (27 EYLÜL)
MO %             5.8      REFERANS DEĞERİ   5,10-10,90     6 EKİMDE ALINAN KANDAKİ DEĞER  WBC:4.8
MO %            9,6      REFERANS DEĞERİ   5,10-10,90     18 EKİMDE ALINAN KANDAKİ DEĞER WBC:8,6

ateş bittiği sıra,kızımın oksurugu ve burun akıntısı başlamıştı,pedıtus ıle atlatmıstık. 1 hafta ıyı oldu,şimdi gene burnu cok akıyor,oksuruyor. eskı maıllerı okudum wbc değerini gözlemlıyorsunuz dıye yazdım o değerleri de. vıcks suruyorum burnunun ucuna ballı zencefilli limon içiriyorum,burnuna serum fızyolojık damlatmalı mıyım? agız kokusu yok gibi ama dilinde pas var hocam.tekrar hasta olur ateşlenirse dıye korkuyorum,ne yapmalıyım daha yenı de alındı kanı tum değerleri elimde. bilmek ıstersinz dıye hgb,hct,mcv,mpv,ne%,demir bağlama kap değerlerinin karsısında düşük yazıyor; ly%,ly(kare işaretli),alkalen fosfataz,ast değerlerinde ise yüksek yazıyor. ılacsız atlatabılır mıyız? bunlar dısında ne yapabılırım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2010 Saat 10:21
Tam Kan sayımındaki; Monosit (Mono) sayısından başka, birde "MONO TEST" diye ayrı bir test  vardır. Benim sorduğum bu test. Sizin yazdıklarınız Kan sayımındaki Mono oranları.. Sizde WBC ler herzaman düşük kalmış, yani hiçbirinde antibiyotik gerekmezdi. Vicks'i sadece göğüse sürün. Buruna sürmeyin, ve asla yedirmeyin. Burnuna serum fiz damlatın. Peditus gibi ilaçları kullanmayın. Bu tür ilaçlar öksürüğü keser ve sahte bir iyileşme tablosu yaratırlar. 3 gün sonrada hırıltılar başlar, zaten doktorun da beklediği an bu andır.. Yok "Bronşit", yok "Astım" , CANINIZA OKURLAR.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2010 Saat 21:41
hocam mono test diye bır test hıc gormedım,ama doktorumuzun bana acıkca EMN olmadığını söylediğini biliyorum. hatta hepsi aynı  virüs ailesinden (herpes) dedi.
 su anda ıse 4 gundur kızımın burun akıntısı ve öksürüğü için limon-bal ve zencefil kullanıyorum,vicks de suruyorum,dun de göğsune surdum. ıyıleşiyordu da: oksurugu artık hırıltılı değil kuru olmaya ve azalmaya başlamıştı. fakat bugun ateşi yukselmeye başladı 37.7 olunca doktorun (37,5u gecınce ateş dusurucuyu ver demesı uzerıne) verdım. kendiliğinden uykuya dalmaları (bu asla olabilecek bir şey değil benim kızım için), ara ara tum vucudunun tıtremeleri başladı gene. ateşi düşünce gectı. cok yukselmedıgı surece vermeyecegım ama sanırım gene  vıral bır sey oldugu bellı. kanı yenı alınmıstı zaten. doktora gıtmemız bır sey değiştirmeyecek galiba,ne yapmalıyız biz? lımon bala devam edıyoruz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.