|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 12> |
Yazar | |
Austinpowers ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Tem 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Austinpowers
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili hocam, Siz hem tecrübeniz hemde doktor olmanızdan dolayı rahatsınız. Biz, ne ile gerçekten uğraşılmalı neyi önemsememeli ayırt edemiyoruz. O yüzden de size danışıyoruz. Ben sağlıklılık abidesi bir çocukluk yada gençlik yaşayamadım, yaşayamıyorum. İstiyorum kızım benim gibi olmasın, çelik gibi sağlığı olsun. Yoksa kaşınıyor değilim hocam. Benim için uğraşıldı, haklısınız hocam. Sonuç olarak spastik kolon teşhisi konuldu bağırsaklarım için. Midem için ise orta derecede ilerlemiş reflü teşhisi konuldu. Yılda birkaç kez 1-2 kutu 40mg Nexium kullanarak toparlanabiliyorum, haricinde ise Gaviscon ile idare ediyorum. Umarım kızım benim gibi olmaz, çok daha sağlıklı olur.
|
|
![]() |
|
Austinpowers ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Tem 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Austinpowers
Sevgili hocam,
Bugün doktora gittik ve 1 takvim ayında aldığı Kilo 500 gram olduğu ortaya çıktı. Toplamda 6.810 kg oldu İpek ve 5.ayını doldurmuş oldu. Üst mesajınızda 1kg ile 1.2kg olursa harika demiştiniz, açık ara gerideyiz. Gittiğimiz doktora da bu durumdan bahsettik, bize şunu söyledi: "her ay 1 kg alması demek, 1 yaşına geldiğinde 13-15 kilolara gelmesi demektir, bu kilo çok daha büyük çocukların kilosudur, eğer sizin dediğiniz gibi her ay 1 kilo alsa ben çocukta bir tümör ararım" dedi. Ayrıca; bu çocuğun yapısı bu dedi. Kalprotektin biliyorsunuz çok çok yüksek çıkmıştı, bununla bağlantısı var mı? Üst mesajda bahsettiğiniz gibi ilaç kullanımı vs gibi birşey olmamasına rağmen test sonucunun hatalı olması olası mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120646 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Muhim olan; KILO ALMASIDIR... Az almasi problem degildir...
Kiz Bebekler; ilk ay : 1200gram. 1-2 ay arasi : 700gram 2-3 ay arasi : 650gram 3-4 ay arasi : 650gram 7-8 ay arasi : 300gram 11-12 ay arasi: 230gram alirlar. Yani, her ay aldigi agirlik azalir. Oyle sabit; "Her ay 1 kilo lafi, sacmaliktir".... Onceden kilo alamayanlar ilerki aylarda, bu kilolarin ustune cikarak, arayi kapatirlar... Aradaki farki anladiniz sanirim... Normal cocuk ile, kilosu geriden gelen cocugun kilo alislari farklidir. Tabii birde, yapisal olarak zayif olanlar vardir, onlar hep geriden gelir, onlara bir sey pek yapilamaz. Ileri yaslarda; Sipraktin denenebilir. Kalprotektin'e kafa yormayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Kas 2014 Saat 18:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Austinpowers
Hocam cevap için teşekkürler.
5-6 ay için kg oranını yazmamışsınız. Ama anladığım kadarıyla 500 gram gibi bir rakam olurdu diye düşünüyorum. İpek'in babası olarak bende zayıf bir yapıya sahibim (1.74 boy, 31 yaş, 61kg) buda bir etken midir? Baş çevresini sizinle paylaşmayı ihmal ediyoruz onu da yazıyorum: 40,56cm olarak ölçüldü. Normal midir? Doktor artık ek gıdalara başlamamızı tavsiye etti. Vermemiz içinde sade yumurta sarısı, meyve suyu, meyve püresi, keçi sütünden ev yapımı yoğurt önerdi. Yumurta sarısı için 1\2 fındık tanesi miktarında başlayın dedi. Son derece hızlı şekilde anlattığı için doğru düzdün de anlamadık. Zaten sizin kararınıza göre ek gıdaya başlayacaksak başlayacağız. Ek gıda başlayalım mı ve neleri, ne miktar verelim hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120646 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
6 ay dolmadan, hicbir "ek gida" baslanmaz...
Kilo alimlarinda, ayni olan aylari tekrar olmasin diye yazmadim... 3.5kg doganlara gore: Bas cevresi;1.5cm kisa.. Onemli degil, her ay azda olsa artis oluyorsa, hic onemli degildir. Su anda, ek gida olarak; SADECE: Kutu sutlerinden verin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Austinpowers
Sevgili hocam,
İpek 2,850kg doğmuştu. Anne sütü yetiyor ve (çok affedersiniz) kızımız gün içinde 4 saati aşan sürelerde beslenmek istemediği için annenin göğüste ağrıları oluşuyor. Bu tabloya göre kutu sütü hangi sıktıkta ve ne ölçüde vermemizi istersiniz? Bu arada doktor demir damla vitamini bu aydan itibaren başlayın dedi ve bugün ilk kez verdik. Hatta kakanın rengi siyaha dönecek korkmayın dedi. Sizin görüşünüz nedir? Teşekkürler.
Düzenleyen Austinpowers - 15 Kas 2014 Saat 23:23 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Oyle; tablo filan yok... Hepsi uydurma... Her cocuk farklidir ve her ayki beslenmeside farklidir. Istedigi zaman beslersiniz. Kutu sutunu, anne sutu yetmedigi zamanlarda kullanacaksiniz...
2- Bu dogum kilosuna gore , kilo alisi iyi sayilir. 3- SAKIN; Demir damlasini vermeyin, o doktor, Cocuklarin "Kan degerlerinden" heberdar olmayan biri.. Gitsin once 5 aylik cocugun "Kan degerlertini" ogrensin, ondan sonra tahlil istesin... SAKIN;HGB: 10g/dL'nin altina inmeden, Demir filan vermeyin, aman ha dikkatli olun... Sarlatanligin en buyugu bu demir ilaci verme hikayesidir.. Turkiye'de bu SAHTEKARLAR cok fazladir... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Austinpowers
Sevgili hocam,
Üst mesajda "tablo" derken bizim durumumuz anlamında kullanmıştım o kelimeyi. :) Şükür ki şuan anne sütü yetiyor, bu durumda sadece anne sütüne devam edeceğiz. Kilosunun gidişatında sorun olmadığını yazmanıza memnun oldum. Demir vitaminini sağlık ocağına kalsa 1 ay önce başlayacaklardı, doktorumuz aşırı erken demişti. Ayrıca sağlık ocağının verdiği demir damlası içinde "çöp" - "merdiven altı mal" demişti. Vitamin konusunda bile bu kadar fikir ayrılığınız olan bir doktor ile devam etmek evimize yakınlığına rağmen cazip gelmemeye başladı. Doktor tavsiyesi konusunda Mehmet CAN ismini vermiştiniz, kendisine en kısa zamanda mı gidelim yoksa bir sıkıntı olursa mı gidelim ve artık ona gitmeye devam edelim? Teşekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|