Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 17:05 |
ben kesinlikle 2 çocuk taraftarıyım... daha az veya daha fazla değil
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Siddartha
Yönetici
Söylesem tesiri yok...
Puanlar: 2475
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 17:43 |
irme Yazdı:
Siddartha Yazdı:
Biz tek çocuk düşünüyoruz. Bazen gaza gelip "yapalım bir tane daha" desek de, ben şu an için tek çocuk taraftarlarındanım. İş sadece maddiyat değil, manen de kaldırabilmek ve yetebilmek çok önemli... Hatta maddiyattan daha önemli...
Ha gözüm kesse 40 çocuklu ağalar gibi takılırım o ayrı... Etrafım çocuk dolsun, sürüyle çocuğum olsun isterim aslında... :))) Ama yemez...
|
|
Aynen öyle diyebiliriz...  Bazen, özellikle insanı deli ettiği zamanlar, bir insan neden kendine bu zulmü yapar ve anne-baba olur diye de konuşulmuyor değil.
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 17:45 |
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
emiralp
Kıdemli Üye
Puanlar: 797
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 17:50 |
bende en az ve en fazla iki çocuk olmasından yanayım.ama şu aralar hiç istemiyorum..oğlum çok şükür uslu bir çocuk .bugüne kadar çocuk büyüttük bile diyemeyiz.hiç eziyeti olmadı şükürler olsun.ama ben çalışan bir anneyim.bulunduğum ortamdan ayrılıp başka bir boyuta geçtim anne olunca.çok farklıydı çok güzeldi.ama şimdi işe başlamak zorundayım..onu bırakıp bütün gün göremeyeceğim..ve ben bunları ikinci defa yaşamaktan korkuyorum açıkçası..kendi psikolojim ii olduğu zaman ikinci çocuğumun olmasını istiyorum...allah nasip eder inş..
Düzenleyen emiralp - 18 Eyl 2008 Saat 17:53
|
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 18:05 |
Bizde iki kız kardeşiz ve iki kardeş olarak büyümenin güzelliği tadanlardanım, belki ikinci çocuğun bize eksileri, yorgunlukları, yükü çok olur ama yavrumuza yapacağı o kadar çok artıları var ki
|
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 21029
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 00:13 |
bende son bişey daha yazayım,benim dört kardeşim var  ikisi erkek ikisi kıss  ablam abim yok,onardanda ikişer adet olsun isterdim  şaka bi yana kendimi dünyanın en şanslı insanlarından biri olarak nitelendiriyorum,inanın o kadar büyük bi avantajki ben burda sayfa sayfa artılarını anlatırımk ama eksisi yok denecek kadar azdır,ewt çocukluk döneminde kıskançlık vs. vs. çok yaşadım,ama iyiki yaşamışım,çünkü ben her türlü duyguyu anne olmadan ve evlenmeden çnce tattım bu yğzden daha tecrübe kazandım çocuk konusunda,en basiti seha doğar doğmaz başını ben tek başıma yıkadım bu zamana kadar,tek başıma büyütebildim çocuğumu hiç bi büyüğüm yanımda olmadan,şimdimi,şimdi sehada çok şanslı,çünkü onu çok seven iki teyze iki dayı,iki amca ve üç halası var,ve ayrıca ,mesela benim bi sıkıntım olsun ,kardeşlerim izmirden buraya gelirler hangisi olursa olsun,bi tel bile bana yeter,şakadan bile oolsa eniştelerine ablamıza iyi bak o bizim kıymetlimiz demeleri bile beni çok mutlu eder,inanın o kadar çok artısını görüyorumki kardeşin,erkek kardeşlerimin kız arkadaşları hikayeleri,kıs kardeşimin erkek arkadaşı ile yaşadıklarını dinlemek onlara öğüt vermek,onlarla sinemaya gitmek,bayramda sıraya girerek babamdan harçlık almamız  ne bileyim çok ama çok güzel,ayyy ben yazdıkça daha çok çocuk yapasım geliyor
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
zeyno18
Altın Üye
Sebebi Hayatım Canım Kızım
Puanlar: 3178
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 00:35 |
ne güzel şeyler yazmışsınız evet çok çocuklu ortam mutlaka çok güzeldir mesela benim annemlerde 6 kardeşler biri rahmetli oldu ve öylesine kenetlenmişler ki birbirine imrenmemek mümkün değil biz iki kardeşiz bir ağbim var ve ağbim benim herşeyim o olmasa naparmışım bilmem onu çok sev,iiyorum ama sıra bizim kız kardeşe gelince bir durup düşünesim geliyo çok korkuyorum ya çok çünkü yaşam o kadar kötü ilerliyor ki küresel ısınma üst safada sular çekiliyo belki bundan bir kaç sene sonra ne tür bir problemle karşılaşcaz bilemiyorum düşünüyorum diyorum ki neden bunu yapayım yazık değilmi çocuklara ileride büyüdüklerinde nasıl bir hayatla mücadele edeceklerini kestiremiyorum bile bu yüzden zeynepim içinde çok korkarım maddi açıdan hiç düşünmedim gerçekten Allah bir şekilde yardımcı olacaktır eminim 3 eksik 1 fazla biz hep bir elimiz yağda bir elimiz balda yetişmedik yoku görmezse nasıl soromluluk sahibi olabilirlerki diyorum manevi olarakta ne demek diyorum ya zeynepe duyduğum sevginin aynısını eminim bir ikincisi olduğundada onada aynı sevgiyi besleyeceğim o da tamam ama sanırım beni bir tek gelecek kaygısı korkutyor fazla karamsarım belkide mesela benim yni eşimin abimle yengem çocuk yapmıyo 6 sene oldu evlendikleri korkudan bakamazsak diye biz onlardan hızlı çıktık yani böyle yaz yaz bitmez bayağ çetrefilli bir durum
|
 |
superisi
Altın Üye
Puanlar: 3384
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 00:38 |
Arkadaşlar bende tek çocuktan yanaydım. Çünkü kızım kesinlikle kardeş istemiyordu. Ama tatil dönüşü kardeş diyor başka bir şey demiyor. Her zaman benle babasına kızkardeş istiyorum diyor. Ve bize düşünme seçeneği bıraktı. Galiba kızıma kardeş getireceğiz ama 2009'da.Mart -nisan gibi. Allahtan hayırlısı olsun diyorum.Biz 6 kız kardeşiz 1 tanede erkek. Ve gerçekten çoooooooook mükemmel. Düşünüyorumda yavrularımıza bu kötülüğü yapamayız. Onlarında sığınacak bir kardeşi olsun diyorum.
Düzenleyen superisi - 19 Eyl 2008 Saat 00:40
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |