Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTek Çocuk Olmak İyi mi,Kötü mü??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 6789>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2009 Saat 07:59
benim benden büyük 3 kardeşim var birine bişey olacak diye hep aklım çıkar
demetin kardeşi vefat ettikten sonra benim abim ağır bir ameliyata girdi hep korktum ya bende demet gibi burdan acımı paylaşmak zorunda kalırsam dedim
ablam kalp hastası o hastalandığı zaman ben rüyamda görürüm ararım sabah olunca ablam hastamı derim hep evet cevabını alırım
yani insanın ana babası hep olmayacak hayatta ama kardeşsizlik çok kötü olur bence rabbim izin verirse evladıma bu kötülüğü yapmayacağım
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2009 Saat 16:12
kendimi düşündüğüm zaman tek çocuk kesinlikle diyorum..ama oğlumu düşündüğüm zaman çok çocuk isterdim..keşke ortam daha güzel yetiştirmek daha kolay olsaydı ve ben 5 tane doğursaydım...inanın bunu o kadar çok isterdim ki...

ama en iyi şartlarda görünen 2, bir bebek ..oda oğluma kardeş yoldaş olsun diye...bebeğimin ilklerini doya doya yaşayayım...kendi kendine bir ölçüde yetebildiğini anlayayım çalışmalara başlayacağım...Pig
Yukarı Dön
ayse76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2010 Saat 02:36
benkesinlikle tek çocuk tarafındayım.kerdeş olup olmaması cok mühim degil sayet coccuk gercekten ii bir egitim verilerek yetişirse ...cünkü şayet insanın kardeşlerinin bir komşudan farkı yok ise o zaman olmuş ya da olmamış bir önemi yok bence...zaten bir kardeşte her zaman yanında olamaz insanın.bu sebeple yeri kuzenlerle arkadaşlarla doldurulabilir diye düşünüyorum...

Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2010 Saat 14:12
kesinlikle katılıyorum.Smile
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
derya&efe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2010 Saat 00:48
bu konuda ben de çok kararsızım biz üç kardeşiz benim 1 oğlum var insanın kardşleri olması çok güzel bişey ama ben çocuğumu yalnız büyütüyorum yanımda bana yardımcı olacak kimsem yok hasta olsam 2 çocuğa nasıl bakarım oğlumu büyütürken çok zorlandım zor durumda kalınca bırakacak kimsem yok 2 tane olurlarsa daha da zor durum ama tek başına büyümesinide istemiyorum ilerde diyorum kardeşler sırt sırta verirler bize bişey olsa tek kalacak oğlum ama nasıl büyütürüm onuda bilmiyorum
Yukarı Dön
ayse76 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2010 Saat 01:18

bence önemli olan cocuga kendi kendineyetebilme becerisini kazandırmak .zaten her halükarda kardeşi olsada olmasa da hayatın neler getirecegi belli degil

herkes bi tarafa cekilip gidiyor.herkes kendi problemleiyle başbaşa kalıyor.ancak tel de belki bir muhabbet olur o da eger herkes birbirne yabancılaşmamazsa ve cıkar döngüsüne girmemişse...cünkü birbirine kenetli kardeş durumuna ben pek rast gelmedim.hayatta her zaman başı dik ve ayakları üzerinde durabilen manen ve madden kuvvetli olabilmeyi başarabilmiş ya da bunu için cabalayan cocuklar yetişmeli.kardeş çok mühim degil bence...isteyen tabii ki bi kaç çocuk sahibi olabilir ama illa ki birbirlerine destek olurlar düşüncesi olmamlı..sonu sukut-u hayal olabilir....olursa ne ala..olmazsa....???işte burası yalnızlık...

Yukarı Dön
esma24 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2010 Saat 11:43
aile gibisi yok arkadaşlar ayağına çöp batsa en çok ailenin canı yanar annem ve ya kardeşimle biraz dargın olsak kendimi kimsesiz öksüz kalmış gibi hissederim
bilirim ki canım yansa bana birşey olsa koşar gelirler hayat koşturmacasında gidip gelemesekde orada biryerlerde bir kardeşin abin ablan olduğunu bilmek ara sıra seslerini duymak güven verir huzur verir insana
ölümün önce kime geleceği belli olmasada önce annesiz babasız kalır insan ama kardeşler daha uzun süre yanında kalır
büyüklerimiz hep der kardeşler aynı karında yattıkları aynı ortamı paylaştıkları için birbirlerine daha bağlı olurlar yani annenden babandan bile daha yakın düşünsenize daha bebekliğinden itibaren onu en yakından tanıyanlardan biri sen oluyorsun aynı ekmeği aynı suyu paylaşıyorsun
bence çocuklarımızı kardeşsiz bırakma kötülüğünü yapmamalıyız onlara birazcık durumum düzelse bir kardeş daha veririm çocuklarıma
küçükken arkadaşla anneyle babayla belki doldururlar o boşluğu ama büyüdükçe dokunur insana kardeş yokluğu küsde olsalar komşudan farksızda olsalar kardeş başka can başka
ne olursa olsun tek çocuğa karşıyım çocuklarımıza yapacağımız en büyük kötülük en büyük acımasızlık onu tek olarak yetiştirmek büyütmektir her ne kadar kendi kendine yetselerde onları en mükemmel şekilde yetiştirsekde kardeş şart diyorum
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2010 Saat 12:58
benim tek erkek kardesim var
annem vefat edince kaldik oylece babamla
babam evlendi $imdi

erkek kardesim benim herseyim,500 km uzagiz , ablam yeti$ desem $u an yola çikar uçar kanatlanir gelir bana ,uzakda olzsa onun destegini arkamda olduunu biliorum benden kuçuk oldugu halde , annem varken de arardim bi kizkardesin varligini, ama annemi kaybedince daha çok aradim.. bu ya$ima kadar gordugum her kizkrdeslere ozendim, dugunlerde bile beraber oynamalari dikkatimi çeker , ozenerek bakardim hep ..
evlendim, goz ameluyati oldim, iki hamilelik , dogum , lohusalik ya$adim tek ba$ima , kapimi açanim olmadi , nasilsin diye soranda olmadi
kiz kardesim olsa dedim hep halada diyorum ..

sonuç ben bugun tek kaldim in$ kizim tek kalmiycak , kardesiyle araarinda 19 ay  var , $imdiden oyun çikariio kizim kardsiyle , uyudumu emre nerde diye soruo..
Allah izin verirse ikisi buyusun 3. yude du$unuyorumm ve in$ sagliklica hayirlisiyla bi kizim olur diyorum
Embarrassed
yoksa 4 luycem o zaman i$ sakat vallaaLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 6789>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.