Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt ve kalsiyum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt ve kalsiyum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Konu: süt ve kalsiyum
    Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 09:24
Merhaba Kadir Bey,
Tüm maillerinizi kaçırmadan okuyorum,süt ve kalsiyum konusunda da birkaç mailiniz vardı,ama dün bir tv programında bir prof.çok kafamı yordu açıkcası.
Söylediğine göre uzun ömürlü sütler ve ekşimeyen uzun ömürlü yoğurtlar çok sağlıksızmış.Yoğurdu daima kendimiz evde yapmalıymışız ve sulanırsa iyiymiş,ayrıca sütteki kalsiyum iyi emilmiyormuş sebzelerdeki kalsiyum daha iyi emiliyormuş,süt içmek yerine sebze,yoğurt ve peynir yemeliymişiz,
Metabolizma uzmanıydı hocam.
Ne diyorsunuz?
Saygılar,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 11:37
Kesin mamacıların adamı. Yoksa, 1 litre sütte bulunan 1200mg. kalsiyum'u alabilmak için, 2.5 kilo brokkoli yemek lazım.
En basit tıp kitaplarına bakarsak,
Süt(250ml) =300mg Kalsiyum =Ispanak(200g),Bezelye (1.800g.), Domates (3.000g) Muz(3.800g.)
Bunlar en basit tıp kitaplarında yazılı ama bunaları bu kadar aykırı bir şekilde büküp halka anlatmak  için Tv kanallarına ne kadar para veriyorlar biliyormusunuz??
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 11:41
Süt konusunda kesinlikle bişeyler yapılmalı diye düşünüyorum. Boşu boşuna panikleyip çocuklarımızı sütten uzak tutmuşuz. Hem de bu kadar yararlı bir gıdadan. yazık Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 11:55
Benim süt ile ilgili makalelerimi okuyun. Hem sizin paranız, hem devletin dövizi gidiyor, bizim kendi köylümüzün sütü kullanılmıyor, Hindistan sütçüsü , Polonya mama fabrikası işcisi ve Almanya'daki patronlar kazanıyor.
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 12:04
Tahmin etmiştim hocam.Arkadaşlarada örnek olsun,bende kızımı ilk doktorunun söylediği şekilde işte bildiğimiz klasik ek besinlerle besleye besleye kilo aldıramadım.Ne zamanki sizi tanıdım 2 yaşından bu yana size getirip sizin önerilerinizi uygulayıp süt ,yoğurt ve et ağırlıklı besliyorum,kızım çok daha az hasta oluyor ve kilo alımı, boyu,kısaca gelişimi çok daha iyi.
Allah size sağlıklı ömürler versin hocam,
Sonsuz saygı ve sevgiler.
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 16:45
Zaten çocuklar bizden daha iyi biliyorlar nasıl beslenmeleri gerektiğini. Benim oğlum et süt yoğurdu çok seviyor. Doktorun tavsiyesi üzerine Kadir Bey'i tanıyana kadar sütü kısıtlı vermeye uğraştım evde süt yüzünden kavgalar çıktı meğer çocuğumu doğru besleyeyim derken hata yapmışım b :(( Allahtan Kadir Bey burada KizBebek
Yukarı Dön
nurneva Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 17:59
merhaba,bende kızıma süt veriyorum fakat bizim içtiğimiz sütten değilde bi markanın 6-12 ay sütü var ondan veriyorum,diğer sütten sulandırıpmı, direk öylemi vermeliyiz.kızım 6 aylık
Yukarı Dön
nurneva Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2009 Saat 18:01
kadir bey'e de sonsuzzzzzz teşekkürler.bütün çocuğu olan arkadaşlarıma anlatıyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.