Merhaba doktor bey,
Kızım 1 nisan 2009 doğumlu. Doğum kilosu:2.670 şuan ki Kilo:6 boy:59
3.5 aylık kızım son 1 haftaya kadar 2-3 saatte bir en az 15 dakika emiyordu ve acıktığında da doğal olarak huysuzlanıp ağlıyordu.ama geçen çarşambadan beri emmesi birden en fazla 5-6 dakikaya indi ve o günden beri de kaka yapmıyor ama ağlamıyor da.2 gün sonrasında istanbuldaki doktoruna haber verdim kaka yapmıyor diye.3 güne kadar normal ama yine yapmazsa 1 kereliğe mahsus yarım gliserin fitil verin dedi. Cumartesi günü fitil verdim 1 saat sonra ağlamaya başladı sonra da lağman gibi boşaldı bağarsakları.fakat sonra yine yapmadı bugüne kadar.İstanbul dışındayız, daha önce pişik için götürdüğüm merkezdeki hastanenin çocuk doktoruna götürdüm dün yine.en son geldiğinizden beri 50 gram almış dedi L yani aybaşında 5.950 idi.
Beslenmesi iyi olmayabilir önce idrar tahlili ve kültürüne bakalım dedi ama 3 kez denememize rağmen alamadık idrarı(kızlarda zor oluyormuş).fakat bu arada belirteyim sütüm de var,yani yetmeme aç kalma durumu da yok.büyük bir merakla sormak istediğim sorular ise şunlar:
1- Emme süresi böyle birden değişebilir mi?
2- Değişen bu süreye ve kızımın ağzından benim göğsümden süt damlamasına rağmen doktorun dediği gibi aç kalması mümkün mü? Mama vermek zorunda kalabilirsiniz dedi.Aç kalan çocuk ağlar bildiğim fakat bizimkinin keyfi de yerinde çok şükür.bu çelişkili bir durum değil mi?
3- Az süre emse de bu kadar az kilo alması anormal değil mi? 10 gün önceye kadar normal hızda kilo almasına rağmen birden neden durur?
4- Yaklaşık 2 haftadır önce elini sonra da baş parmağını emmeye başladı,emzik vermedim hiç.bununla emme süresinin azalması arasında bir bağlantı olabilir mi?
5- Kötü bir şey çıkmaması temennim ama idrar tahlilinde ne çıkması beklenebilir?
6- Benim yapmam gereken eksik veya farklı bir şey var mı?
Kusuruma bakmayın çok uzattım biliyorum ama sorularıma cevap verirseniz öyle rahatlayacağım ki…iyi çalışmalar….