Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Et miktarı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEt miktarı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Konu: Et miktarı
    Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 14:51
Merhaba Doktor bey,

Oğlum şubatta 4 yaşını doldurdu. Haftada 400 gr. et yediriyorum. Bunun yanısıra hergün yumurta da yiyor. Bir yerde düzenli et yiyorsa günaşırı yumurta yesin diye okudum. Bir de günlük et miktarı 30 gr olsun diye okudum. Bu durumda ben fazla et yediriyor oluyorum. Sizin yediği kırmızı et için üst sınır yok yurtdışında insanlar çok daha fazla kırmızı et yiyor dediğinizi hatırlıyorum. Fakat yine de sormak istedim. Fazla protein böbrekleri zorlar o yüzden her gün et yedirmeyin sonu çok tehlikeli hastalıklara gider diye de şeyler okudukça sizin yine fikrinizi almak istedim. 

Siz günde 2 köfte yesin 2 bardak süt içsin diyorsunuz. Köftenin içindeki et ve katılan malzemeler de değiştiği için ben haftalık 400 gr yediriyorum olarak soruyorum size bu miktar nasıl? Ben sadece demiri düşmesin diye buna dikkat ediyorum.  

Bir de bu miktar iyiyse de hergün yumurta vermeye devam edeyim mi günaşırı mı vereyim?

İlginiz için teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 19:18
Oyle bir kisitlama YOK...
Protein fazlasi diye bir durum, cocuklarda YOK...
Eski insanlar, masraf olmasin diye cocuklarin fazla et yemelerini istemezlerdi. "-Kurt yapar, ekmekle katik yap karniniz doysun-" gibi laflar hep, eskiler tarafindan, cok cocuklu devrelerde soylenirdi.. Sekeri bile vermez, pekmez kakalarlardi... Bazi SALAK doktorlarin hala pekmezi bir halt sanmalari bu yuzdendir.. Bu "koy orijinli" doktorlarin sacmaliklarina kanmayin..
Benim verdigim et miktarlari; "En az, yeterli olan" miktarlardir. FAZLASININ HICBIR ZARARI OLMAZ. Burada, insanlar; 2 "Double burger" yani: 4x125gram=500gram eti bir oturusta yiyorlar.. Bizim garibanlarda, 500 gram kiyma alirlar, icine ekmegi(pirinci), sogani doldururlar, kofte veya dolma olarak; 4 kisi, iki ogun yerler, ondan sonrada;"Et yedik" derler.. Sonuc ortada.. "HAMUR-OBUR" BIR MILLET.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Şub 2014 Saat 19:20
Yukarı Dön
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 161
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 22:20
Cevabınız için teşekkür ederim. Size birşey daha sormak istiyorum. Ben oğluma hergün kıyma yedirmek için kıymayı önce haşlıyorum. Daha sonra küçük parçalar halinde buzluğa atıyorum. Sonra hergün bir iki küp kıymayı buzluktan çıkarıp sebze yemeğine karıştırıyorum. Bu şekilde güzel yiyor. Biz pek et yemediğimiz için oğlum da hergün yesin diye böyle yapıyorum. Fakat pişmiş kıymayı buzluğa attığım için acaba doğru mu yapıyorum diye size sormak istedim. Gerçi buzlukta tutma sürem 1 haftayı geçmiyor. Haftalık yapıyorum. Bunun araştırmasını biraz yaptım böyle yapan bazı kimseleri de duydum ama sizin görüşünüzü almak istedim. 

Şu açıdan merak ediyorum. Örneğin bir yemeği 2 kere ısıtmak doğru değil. DNA kırılması diye birşey oluyormuş. Benim yaptığım gibi pişmiş kıymayı buzlukta tutup daha sonra kullanmanın da böyle bir sakıncası olabilir mi merak ediyorum. Bunu araştırınca böyle bir sakınca göremedim ama dediğim gibi sizin bu konuda bir fikriniz varsa öğrenmeyi çok isterim...

Teşekkür ederim...

Düzenleyen özge deniz - 23 Şub 2014 Saat 22:21
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2014 Saat 07:44
Dogru yapiyorsunuz.. Bizim cocuklugumuzda, "kislik kiyma kavrulur" oyle saklanirdi.Yemeklere bu kiyma konularak, tekrar pisirilirdi. DNA kirilmasi diye bir sey yok, olsa bile ne olacakki!!! Zaten midede, DNA mide asiti ve Tripsin salgisi ile parcalaniyor.. Laf!!!
Yukarı Dön
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2014 Saat 13:51
Eskilerin saçmalıkları yüzünden büyüklere karşı mücadele ederek büyütüyoruz çocuklarımızı.iki oğlum var kayınvalidem bakıyor.ben ekmek çok yedirmiyorum yadırgıyor her şeyi ekmekle yedirmek istiyor.ekmeği çok yedirince bu sefer mesela yoğurdu çok az yiyor.bende sütü yoğurdu eti çok yesin diye çok ekmek vermiyorum.örneğin yoğurdu sade sütü sade veriyorum o diyor ekmek doğra.oda bir şey değil komşuları ona senin gelin çok süt meyve et yediriyo çok yiyen çocuk gelişemez mideleri büyür kendileri büyüyemez demişler.çok güldüm.sonuçta çocuklarımda gayet iyiler.büyük 53 aylık 110 cm 18 kilo küçük 40 aylık 98 cm 14 kilolar.öyle gelişmiyorda değiller.paylaşmak istedim sizlerle bu büyüklerin her şeyi biliriz diyip hiç bir şey bilmez hallerini

Düzenleyen helin - 25 Şub 2014 Saat 14:24
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2014 Saat 18:48
Eskilerin "kafa yapilarini" goruyorsunuz degilmi?? Hala yedikleri kaziklari anlayabilmis degiller.. Cok asiri hamur yemekten, beyin gelisimi bu sekilde olusuyor. Muhakeme, fikir yurutme, suphecilik yerine , sorgusuz-sualsiz itaat,yani; "Biat" kulturu gelisiyor..

Tatilde, otobusle giderken karayollarinda dikkat edin, hep koyuna, inege otobus carpar. Siz hic bir vasitanin carptigi; Kurt veya Tilki gordunuzmu? Et obur ile ot oburun farki budur.. Hamur-obur, ot-oburdan da beterdir.. Koleligi sever, Otoriteye ASLA karsi cikamazlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Şub 2014 Saat 20:15
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2014 Saat 13:37
Kadir Bey bir tanesiniz:)Clapİçinde bulunduğumuz durumu çok güzel özetlediniz bence....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.