|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Hasede ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mar 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Kas 2014 Saat 20:18 |
Merhaba Kadir Bey,
Saglık problemi olmayan kişilerin ve çocukların Hangi tuzları kullanmasını önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Carsi-pazarda ne satiliyorsa, ( Iyotlu Tuzlar tercihimdir)onu kullanin...
Ne yani, illede; "Himalaya tuzu" kullanin dememimi bekliyordunuz!!! Yeryuzundeki butun tuzlar; 1- Milyonlarca sene evvel, deniz diplerinde olusmus veya, 2- "Tuzla" tabir edilen ve Deniz-Gol suyunun buharlasmasi ile olusan tuzlardir... Aralarinda hicbir fark yoktur. Neticede hepsi: "NaCl" dir..Tuz, tuzdur, gerisi hikayedir... Tabii tuzlarda bulunan diger minerallerin, HICBIR kiymeti-harbiyeleri yoktur.. Genel olarak, asiri tuzdan uzak durun. Ekmek ve yemeklerdeki tuzlar gunluk ihtiyacinizi karsilarlar. Dunyada en fazla Tuz tuketenler; Tibetli lerdir.Gunde, ortalama; 12 gram Tuz tuketirler. Amerikalilar;gunde 9gram tuketirler. Turkiye'de bilinmez. |
|
![]() |
|
Hasede ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mar 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, aslında iyot ile ilgili yorumuzu merak etmiştim. Marketlerde 'akar, akar, akar' sloganı ile satılan tuzlara güveni kaybedince uzun zamandır Kaya tuzu kullanıyorduk. Çok daha lezzetli ayrıca. Ama Kaya tuzu da iyotsuzmuş, değil mi?
Hem Iyotlu hem doğal tuz var mı? Siz marketlerdeki o tuzların saglıga zararlı olduğunu düşünüyor musunuz? Şimdiden çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118765 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Normalde, sofra tuzlari; havadaki nem nedeni ile sertlesir ve akmaz olurlar. Bunun icin, bazen tuzluklara bu sebeple, "pirinc tanleri" koyarlar...
VEYA; Tuz paketlenirken, Aluminyum Hidroksit ilave edilerek tuzun "topalak" yapmasi onlenir.. Bu madde, vucutta herhangi bir reaksiyona girmeden atilir... Alzheimer Hastaligi ilede bir alakasi yoktur...30 sene evvel, Alzheimer hastalarinin beyin dokusunda, Amyloid maddesi ve bu maddeye oturmus, Aluminyum elementine rastlaninca, boyle "dedikodular" cikarilmistir... Bugun artik bu konunun, bahsi bile gecmemektedir... Her turlusunu kullanabilirsiniz... Tuzun; HER TURLUSU, asiri kullanildiginda, sagliga zararlidir. Abartmayin, sifir tuz ilede, yasam mumkun degildir... Lezzet konusuna gelince; " O size oyle geliyor"... Tuz, tuzdur... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Kas 2014 Saat 17:57 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|