|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Busemm ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 11:23 |
Merhaba hocam , kızım 8,5 aylık. (8.900 kilo)Sut ve besin alerjimiz var . Neocate kullanıyoruz ve cogu besini yiyemiyoruz .
Nezle olduk. Bal limon veremiyorum.( Hatta birkac sebze disinda henuz hicbirsey veremiyorum) 1-Kızımın ateşi 38 oldugu halde cok huzursuz surekli ağlıyor , gözleri kızarıyor burnu akıyor. 37.7- 38 derece Ateş'e ates düşürücü vermek istemiyorum ama o kadar huzursuz ki, ne yapacağımı sasirdim . Ne önerirsiniz ? **Forumda ates ıcın degil ama agri ıcın calpol dolven kullanabilirsiniz demissiniz. Ne kadar kullanmalıyım? 2-Hocam doktorum rhinfant verdi bu ilacın özelliği nedir? Polenler çıktığından beri kızım deli gibi burnunu kasıyor Parmağı surekli burnunda . Suan nezleden dolayı zaten akıyor . Siz iliadin tavsiye ediyorsunuz, sizce bu damla nasıl? Zararlı mı? 3 gündür kullaniyorum. Şeffaf sumuk sarımsı oldu , bu damladan dolayı mı yoksa nezle geçiyor mu, 1 gun ara verip iliadin kullanmama gerek var mı ? 3- Dr pedifen verdi 2x1 ( kullanmıyoruz) eger ateşi cikarsa paranox s ile 4 saat arayla verebilirsin dedi. Hocam ben kullanmıyorum ama etrafımdaki insanlar kullanıyor. Kullanmayın desemde kullanacaklar. En azından onlara bilgi vermek ıcın soruyorum , 4 saatte dönüşümlü kullansalardA yine paresetomol dan dolayı zehirlenme olur mu? Düzenleyen Busemm - 24 May 2015 Saat 11:32 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 8.5 aylik bir cocukta, hem gida allerjisi olacak, hem 800gram fazlalik olacak, biraz garip!!
2- 9kg bir cocukta, Dolven(Pedifen ayni ilac), Kilo basina;20mg verilir. Bu hesapca, gunde:3x1/2(2.5ml) den fazla veremezsiniz.. Turk doktorlari ilac dozlarini ve ilaclarin aktif maddelerini bilmezler, aman dikkatli olun. Bunun gibi; "donusumlu" de olsa yuksek dozlarda ilac veren cahillerden uzak durun. Parasetamol (ParaNox 120)Gunde en fazla:3x1 olcek(5ml) veya: 3x1 fitil alabilir. 3- Bahar nezlesi olabilir. Serum fiz ve yeterli olmazsa, Iliadin kullanin. Iliadin'in "Pediatrik" (Pediatrik DAMLA olacak, sprey degil)formu oldugundan kullanabilirsiniz. Oda; 3 gun, gunde:2x2'ser damla olmak sarti ile. Rhinfant'in, benim bildigim kadari ile, "Pediatrik" formu yok, 12 yasindan evvel kullanilamaz.. 4- Pedifen ve Dolven ayni ilaclardir. Her ikisi de; kilo basina;20mg/gun verilir. Yani, sizin cocuk: gunde, 3x yarim olcek(Toplam 150mg)dan fazla kullanamaz.. 2x1 olcek, 200mg eder ve fazla gelir. Turk cocuk doktorlarina itimad etmeyin. Kullandiginiz her ilacin icini mutlaka okuyun. |
|
![]() |
|
Busemm ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam,
Kızım (8,5 aylık )3 gun Ateş'ten sonra sadece burun akıntısı kaldı, 7-8 gündür burnu akıyor, Tıkalı oldugu icinde yemek yerken zorluk çekiyor su icemiyor, sumuk rengi şeffaftan sarıya donmuştu ki, dun Yine hapsirmaya başladık, şeffaf sumuk geri geldi, hocam hastalaniyormuyuz yine? 4 gun rhinfant kullandim. 3 gündür serum fizyolojik kullanıyorum. Suan iliadin kullanmam gerekir mı? Burnu nasıl rahatlatabilirim? Teşekkür ederim. Düzenleyen Busemm - 30 May 2015 Saat 10:00 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Serum fiz ile devam edin. Iliadin; kulak agrisi olursa kullanin...
EGER: Burun tikanikligi cok "abartili" oluyor derseniz, 3 gun, bir burun deligine; gunde,2x2'ser damla sonra 3 gun diger burun deligine, 3 gun damlatin. Bu sekilde, hic ara vermeden ve uzun sure Ilaidin kullanabilirsiniz. Iliadin kullanirken, Serum Fiz kullanmayin, veya oncesinde kullanin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|