Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bacakta morarma ve demir eksikligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbacakta morarma ve demir eksikligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ramazcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ramazcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bacakta morarma ve demir eksikligi
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2015 Saat 00:30
Hocam merhabalar oncelikle iyiki sizi tanidim yazilarinizi okudukca yaptigimiz yanlislari hep goruyoruz kahroluyorum sorumvsu hocam 22 aylik bi oglum var 18 aylikken kan sayimi yapildi ferritin 7.9 hgb 11.7 cikti ferrum 1×10 verildi 3 kutu ama biz yerdegisikliklerinden dolayi 1 kutu anca bitirdik sizce kan sayimi simdi tekrar yaptiayim mi degerler nasil hocam birde bacaklarimizda morluklar var sadece on kisim alt ve uste olmak uzere olup geciyomu derseniz yeni farkettim bilmiyorum sizce neden hocam neye baktirayim bi kac yazinizda trombosit baktir demissiniz ama sormak istedim cunku uzuldum bayagi hem anemi hem morluk olunca korktum acikcasi birde hocam son olarak 1 kez bronsit 1 kez bronsiolit gecirdik sizin sayenizde bronsitte verilen ilaclari kullanmadim oncesinde tanimiyodum 2 kez gecirdigi icin de dikkat et tekrarlayabilir dedi dr bu ne kadar dogru hocam ne yapma lazim cunku inanin ustune cok titriyoruz normalde  Smile

Düzenleyen Ramazcan - 01 Eki 2015 Saat 00:39
Aybarsın Annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118372
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2015 Saat 08:03
Kazik yemissiniz....
1- 22 aylik bir cocugun HGB degeri: 10.5-13.0g/dL araligindadir.. Sizi, Kan Sayiminda, HGB "eriskin" Referans araligi olan: 13.5-16.5g/dL kullanarak kandirmislar.
Bu sahtekarlik Turkiye'de cok yaygindir.. Sirf yok yere Demir ilaci verip, basinizi belaya sokmak istiyorlar. Cocuk kan degerleri farklidir. Yeni Doganin Kan Degerleri makalemi okuyun ve bir ciktisi alin, elinizde bulunsun..
2- Gecirdigini iddia ettiginiz, "Bronsiolit" lerin tamami hikaye idi

Titreyeceginize, once butun makalelerimi (Yazarlar kisminda), sonra Alt Forum yazilarini(Ilk sayfada) ve sonrada gunluk mailleri okuyun. .
Yukarı Dön
Ramazcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ramazcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2015 Saat 09:35
Hocam sizi taniyali inanin okuyorum bu sayede oglumu gereksiz yere bir rontgen peditus ventolin ve kan sayimi yapilmadan verilen iki antibiyotikten kurtardik Hocam Hgb normal demissiniz makalenizide okudum  peki FERRiTiN 7.9 degeri icin ne dusunuyosunuz  bu deger icin kan depolari bosalmis dediler birde hocam Bacak Morarmasi icin fikriniz nedir dun cvplarinizi okudunlm morarmalarda genelde kan sayimi trombositten bahsetmissiniz biz nasil yol izleyelim hocam Smile
Aybarsın Annesi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2015 Saat 18:32
Ayni SAHTEKARLIK... Eriskin, "Referans Degerleri" kullanilmis..O yuzden o makaleyi okuyun ve ciktisi alin dedim...
6ay-15 yas arasi, Ferritin: 7-140ng/mL araligindadir.

Ayrica da, Ferritin, "Depo demiri" degildir. Vucutta: Barsak-Karaciger-Dalak-Kemik iligi arasinda, Demir tasiyan bir Proteindir...
Bir daha boyle salakca laf eden olursa, Vucuttaki Demir'in:
%70 Eritrosit (Alyuvar) icindeki Hemoglobin'de.
%14 Ferritin'de oldugunu soyleyin..

Bu SAHTEKARLIK, tamamen HGB'si normal olan yani Anemisi olmayan cocuklara Demir baslayabilmek icin yapilan bir sahtekarliktir..

Demir elementi, serbest halde(ilac olarak alinmis sekli) iken, mikroplar tarafindan rahatca kullanilabilir ve butun atesli hastaliklar cok agir seyreder.. Dikkat edin, Demir ilaci alanlar, hic Hastanelerden cikamazlar..
Demir elementi; mikroplar icin, "Buyume Hormonu" gibi etki eder.
Bu sebeple, Mikrobiyoloji'de, butun "besiyerlerinde", kan (Kanli Agar veya Cukulata Agar seklinde) mevcuttur.
Bu sebeple, vucudumuz bu keriz doktorlardan daha akilli oldugundan, Enfeksiyon esnasinda, Demiri depolara ceker, nisbi bir Anemi olusur ve Ferritin degeri duser..

Bunlari bilmiyorlarmi??? Domuz gibi biliyorlar ama paranin gozu korolsun.

Diyelimki, morarmasi; Trombosit dusuklugunden.. Ne yapacaksiniz?? ITP bile olsa, kendiliginden duzelir.
Bakin bakalim; Kan sayiminda; Trombosit(PLT) degeri kac?? Siz once bir PLT degerini yazinki ben daha kesin konusayim..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eki 2015 Saat 18:34
Yukarı Dön
Ramazcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ramazcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2015 Saat 02:43
Hocam plt degeri 430 sizce nasil  birde hocam kusura bakmazsaniz bir sualim daha var oglumun dunden beridir burnu akiyor balgam var geniz akintisi oluyo grip icin soylediklerinizi uyguluyorum hocam evde soguk buhar makinesi var kullansak sakincalimi yada gereklimi degerli vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim hocamSmile
Aybarsın Annesi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2015 Saat 19:48
1-PLT degeri; normal, muhim bir sey yok.
2- Grip geciriyor.. Sicak su buhari daha iyi gelir. Bir tencereye, kaynar su koyun ve elinin erisemeyecegi bir mesafeye yerlestirip, cocukla birlikte carsafin altinda tutun. Eski mailleri okuyun.
Soguk buhar, Astim, Bronsit gibi nadir durumlarda kullanilir... Ama orasi Turkiye, her oksurene Astim dendigi icin size de o pahali aleti kakalamislar.
Yukarı Dön
Ramazcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ramazcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2015 Saat 23:16
Hocam sagolun korkmustum morluklardan insan evladi olunca hep diken ustunde
Biliyorum cok soru sordum hocam ama sormazsam rahat edemicm bugun oglumda cigerlerinde ara ara hirilti duydum elimle hissediyorum bazen duyuluyo bazen duyulmuyo sadece grip icin dediklerinizi uyguluyorum fakat kisin her grip olusunda oluyo bu hirilti gecen senede oyleydi neden boyle hocam bir krup bir bronsit gecirdik korkuyorum ondan saygilar Smile
Aybarsın Annesi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2015 Saat 08:43
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.