Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ateş ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ve ishal
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2019 Saat 23:34
Kadir Hocam burda olduğunuzu bilmek güven veriyor.
Kızımın test sonuçlarını sizinle paylaşmak istedim gereksiz antibiyotik kullanmak istemiyorum.
yaklaşık 1,5 aydır (okulla beraber )ateş öksürüğü var,bal limon ve srm fiz. le geçiriyoruz.Ancak dün akşamdan beri 
40 derece ateş düşmüyor ve ishal+kusma nedeni ile doktora götürdüm:
(15 kilo,46 aylık ve 100 cm boyu)
test sonuçları :

sonuç    birim    referans
 crp  79.2      mg/l     <2.8
Nötrofil 6.59  10^3/ul  1,4-6.4
nötrofil %68.8  %        25-65
lökosit  9.59    10^3/ul   6-17
lenfosit %24.9    %       30-70
P-LCR  14.6       %        15-40
RDW-SD 35.8     FL         37-54
(başka sonuçları isterseniz onlarıda yazayım.)

Kültür sonucu henüz çıkmadı

dışkıda sonuçlar negatif çıktı.

sadece crp nin yüksekliğine bakmıyoruz tüm bulgular ile :suprax 100mg/5ml verdi gün 1 kez 6cc
deflor içsin dedi

yazılarınızı okuyorum ancak bu değerleri bulamadım varsa da kızmayın. size  danışmak istedim.ateş ve ishalden 
bitkin düştü.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM .İYİ Kİ VARSINIZ
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118949
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2019 Saat 02:53
Lokosit(WBC) dusuk!! Buda demektir ki; VIRAL enfeksiyon.
Sakin Cocuk doktorlarina kanip, antibiyotik baslamayin. 
Ates+Nezle arazlari+ishal(Bulanti/kusma)= Domuz Gribi serisi VIRAL bir enfeksiyondur.
Sakin ilac ve hicbir antibiyotigi kullanmayin. Hatta verdigi HICBIR ilaci almayin. 
Kultur sonucunu almaya bile gitmeyin. Anlasmali olduklari icin, kesin uydurma bir seyler uretirler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2019 Saat 02:55
Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2020 Saat 22:16
Hocam Merhaba yine aynı durumlar 

ikizlerim 4 yaşlarında, ortalama 105 cm ve kiloları 14-15 arası,kız ve oğlan 

yaz dönemimden sonra okul başladığından beri 4-5 aydır sürekli öksürük,ara ara ateş,ara kulak ağrısı ile
 geçiyoruz.(bal limon,illadin,serum.fiz )

2 gündür düşmeyen ateş 40.6 derece,uyku hali,iştahsızlık ,karın ağrısı olunca doktora götürdüm.

influenza dedi.hırıltı var bronşlara inmiş dedi,tahlile gerek yok burundan yapılan sağlıklı test değil dedi 
bulgular influenza dedi.

enfluvir verdi günde 2 defa 5 gün  ,augmentın verdi yarım ölçek 5 gün ,calpol verdi
kardeşine de geçer ona da enfluvir başla günde 1 ölçek 10 gün dedi

korkmamın ve size yazmamın nedeni;
daha önce aynı doktor yoğun öksürük ve yüksek ateşte sizin dediklerinizi diyordu ilk defa hırıltı var ve ateş
düşürücü kullan,hastalık yaygın ve ağır geçirebilir diyince korktum.sorularım şunlar 

1-- gribal tüm durumlarında hiç ilaç kullanmadım bronşlara inmiş olabilir mi
2-- test yaptırmalımıyım influenza için 
3--ateş hk. tüm yazılarınızı okudum biliyorum ateşi düşürmeye çalışmamalıyım ancak yine de evdeki baskılar
nedeni ile utanarak soruyorum 39 dereceyi geçince calpol vereyim mi?
4--kardeşine de influvir vereyim mi (hastaneye yatacak seviyede olan hastalara veriliyor biliyorum ancak
yine de anne olarak sormadan edemiyorum .Bugün gözüm çok korktu )
5--eğer burada önerebileceğiniz bir doktor varsa isim verebilrseniz çok sevinirim.İnanın burda doktora
götürmeye korkuyorum.Ev halkını,doktor,çoçuklarım arasında kalmak çok zor oluyor.

vaktinizi ayırdığınız için ve şimdiden vereceğiniz her türlü cevap için (kızsanız bile :))) teşekkür ederim 
saygılarımla 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 02:40
1- Grip;  2 yasindan kucuklerde, bronslara inebilir ve ona, Bronsiolit denir. Ozel bir tedavisi yoktur, 
kendiliginden duzelir.
2- Gereksiz.. Zaten bu Test yuzunden, agizlarina hic "grip" lafini almayan Turk doktorlari birden basimiza
 uzman kesildiler.  Cikarlari olmasa, hic Grip teshis ederlermi??  Bu seneye kadar siz bunlarin hic Grip
 teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuz mu?
3- VERMEYIN.. Hastalik suresini uzatacaksiniz. 
4- Hic kimseye Enfluvir gerekmez.. Ancak hastaneye yatacak kadar agir hastala verilebilir. 
5- Maaalesef yok. Benim usul doktorluk, para getirmiyor. 

Yukarı Dön
EMINE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EMINE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2020 Saat 22:44
Kadir Hocam merhaba,
Özellikle aynı başlık altından yazmak ve teşekkür etmek istedim.İkizi kızımda aynı şekilde ateşlendi,40.9 derece
2 gece sürdü ateş ve hiç ateş düşürücü vermedim.3. gün ateş inmeye başladı ve toparlandı.Ne kadar teşekkür
etsem az.

Türkiye deki son durumlar gerçekten endişe verici ve ben daha önce yapılan aşıların doğru yapılıp yapılmadığından
bile emin olamıyorum (önceki yazılarınızı okudum bazı aşıların nasıl yapılması gerektiğini belirttiğiniz)

ikizler : oğlum 105 cnm -kilo 14.250//kızım 105 cnm kilo 14.400 = 4 yaşındalar 

1- hepatit b aşılarının doğru yapıldığından emin değilim ve içime kurt düştü,test yaptırayım mı aşının tutup 
tutmadığı ile ilgili
2-hastalıklar sonucu iştah azaldığından (zaten yemek az yiyolardı )kiloları sizin boy kilo tablonuza göre düşük
ve özellikle okuldan çok yorgun geliyorlar yaşıtlarına göre ;bunun bir sebebi var mıdır?vitaminler konusundaki
düşüncelerinizi biliyorum ancak emin olmak için test yaptırayım mı?ve ne testi yaptırmam gerekiyor.
öneriniz varsa benim gözden kaçırdığım site yöneticisinden destek alırım (vaktinizi almak istemem )
3-çok sık hastalandıkları için okul döneminde artık bal limon dahi içmiyorlar?4-5 gündür veremiyorum.vermesem 
sorun olur mu?
4-kızımda özellikle gece gündüz bitmeyen kuru öksürük var ve su dışında hiç bir şey kabul etmiyor.karın ağrısı,
boğaz ağrısı ve dil üzerinde beyazlık görüyorum.suyun içerisine bal karıştırsam az miktarda olur mu?
(ateş yok ancak çok boğazı ağrıdığı için calpol verdim 1 ölçek sadece ,yapacak bişey bulamadım artık )

çok kıymetlisiniz bizim için varlığınıza minettarım

saygılarımla 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2020 Saat 00:37
1- Okula baslayacaklari zaman; Hepatit-B antikorlarina (Anti-HbSAg) baktirin. 
2- Hasta iken, kan sindirim sisteminden cekilerek, diger onemli organlara yonlendirilir. Yedirirseniz, ya kusar, ya Karin agrilari olur.
3- Bal-Limon sart degil, bu mevsimde, 1-2 dilim Portakal veya Mandalina yedirsenizde, Limonlu bal gibi etki ederler. 
4-  "3'deki cevap" gecerli… Calpol pek kullanmayin. Hele boyle ivir-zivir sbep ile hic kullanmayin. 
Bogazi agriyor ise, Tantum Verde Sprey kullanin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Oca 2020 Saat 00:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.