Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beslenme
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2020 Saat 13:55
Merhabalar Doktor Bey. 9 aylık kızımı sadece anne sütüyle besliyorum.
1.Sizin yenidoğan yazınızı okudum. Orada bebeğin beslenme miktarı ve kaka durumu ile ilgili "saf anne sütü içen bebeklerin kakası altın rengi ve hardal kıvamında olur, fazla emme durumda yeşil renge dönebilir. Zamanla fazla emme sonucu yeşil kaka sümüklü hatta kanlı olabilir. Az emme durumunda kaka top top şekil alır." yazmışsınız. Bu durum yenidoğan dışındaki bebekler içinde geçerli mi acaba? Bazen doyup doymadığından emin olamıyorum.
2. Daha sık acıkıyor Doktor Bey. Her istediğinde emziriyorum. Doğru mu yapıyorum? Yenidoğan gibi 3 saatte bir mi emzirmeliyim?
3. Emzirdiğim için decavit kullanıyorum. Devam edeyim mi?Yoksa kullanmama gerek yok mu acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2020 Saat 18:58
1- Anne sutu aldigi surece gecerlidir. Ilave gidalar yemege basladiginda, gecerli degildir, yediklerine gore degisir.
2- Dogru yapiyorsunuz.. '82'den beri 6 anne sadece anne sutu ile 2 sene bebeklerini beslediler. SAKIN Turk doktorlarinin "Ek gida" ve "sebze corbalari" sacmaliklarina kanmayin..Bunlarin tamami hastayi,(6 aydan sonra hastalar doktora daha az gidiyorlar diye) abone etmek icin uydurulmus tuzaklardir.
   ".... Obur ay mutlaka gelin, corbasina Maydanoz ilave edecegiz!!!.."
Cok muhim!!!! Yerseniz...

Bunlar Sasal icme suyu ile cocuk yikatan doktorlardir!! Bu gibi serserilere her zaman rastlayacaksiniz.
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2020 Saat 21:05
Yorumlarınız için teşekkur ederim Doktor Bey. Benim için çok önemliler. Birde decavitle ilgili bir sorum vardı.Hamileyken pek vitamin içmediğim için b12 eksikliğim olmuştu. Emzirdiğim için her gün decavit içiyorum. İçmeye devam edeyim mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2020 Saat 22:12
O B12 tahlillerine kulak asmayin.. Hayvansal gida alanlarda, ASLA B12 vitamin eksikligi olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.