Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - danışma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

danışma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: danışma
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2021 Saat 08:47
Kadir hocam merhaba öncelikle güzel bir gün dilerim. Pazartesi akşamı eşim ve ben 2.doz Sinovac aşılarımızı olduk. Aşı olduktan bir kaç saat sonra eşimde kol ağrısı ardından eklem ağrısı başladı. Dün dinlendi şimdi hafif burnu tıkanık ve kuru bir öksürük başladı. ökdürdüğünde genizinden balgam çıkarıyor. Ben de dün gece birden bire sıtmalanmaya başladım nasıl bir üşüme anlatamam ardından terledim. geniz akıntısı ve o boğazda kuru öksürük hafif hafif bende de başladı. Acaba aşının yan etkisini mi yaşıyoruz yoksa grip mi olduk. evde 13 yaşında henüz aşı olmamış oğlum var. Ama zaten bir şey varsa şimdiye ona da geçmiştir. Sizce test yaptıralım mı yoksa sizin her zaman önerdiğiniz uygulamalarla devam mı edelim. Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119019
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2021 Saat 18:53
Asi ile ilgisi yok! 1 hafta once Grip almissiniz.
Kol agrisi asi ile ilgili. 
Test ile ugrasmayin. 
Keske BionTech asisi olsa idiniz. 
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2021 Saat 19:08
Evet hocam tam da dediğiniz gibi aşı ile ilgili değil çünkü oğlumda ateşlendi 38.7 ye kadar çıktı ateşi ben de aynı şekilde 38 i geçen ateş ve çok şiddetli baş ağrısı var şimdi su gibi burnum da akmaya başladı. İkimizin de ateşini düşürmedim sizin grip için dediklerinizi uyguluyorum sadece baş ağrım için bir ağrı kesici içsem sıkıntı olur mu? Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2021 Saat 19:17
Sikinti olmaz. Agri icin kullanin. 
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2021 Saat 17:46
Kadir hocam ağrı kesici içmedim, baş ağrım geçti. Bugün ateşim en fazla 37.8 e çıktı. Oğlumun en fazla 37.2 oldu. kuru bir öksürük ve burun akıntımız var arada da hapşırıyoruz. iştahımız pek yok. Bir de benim bugün sağ kulağım sancımaya başladı. Hocam Delta mutasyonunun belirtileri gribe benziyormuş biz sizin de dediğiniz gibi test yaptımadık. Ekstra dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? bir de oğluma en son mart ayında d vitamini baktırmıştım ve o zaman 23.1 çıkmıştı bir ampul içirmiştim.  yazın güneşe çıktı bir de sadece bir gün üç damla d vitamini vermiştim sonra devam ettirmedim.şimdi bir ampul içirsem erken olmaz değil mi? tekrar çok teşekkür ederim

Düzenleyen gul78 - 21 Eki 2021 Saat 17:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2021 Saat 21:24
Ilac kullanmayin, sart olmadikca ates dusurmeyin. 
En az senede 1 defa Dvit3 ampul icin. 
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 16:42
Kadir hocam biz ailecek kuru öksürük arada burun tıkanıklığı ve ek olarak koku hiç almıyoruz tad ta sadece tatlı tuzlu ayırt edebiliyoruz. Bu durum özellikle oğlumu çok etkiledi zaten iştahımız yok bir de tat koku olmadığı için hiçbir şey yemek istemiyor. öksürdüğümüzde çıkan balgam vs yok burnumuzda hiç akmıyor ama genizler dolu sesimiz genizden geliyor. Arada midesinin bulandığını karnının ağrıdığını söylüyor. Ama ishal ya da kusma hiç olmadı. o karın ağrısı bende de var ama bence açlık ve öksürmekten oluyor. Oğluma en son mart ayında d ampul içirmiştim. o zaman değeri 23 tü şimdi evde dvit damla var ondan günlük damla olarak mı versem yoksa ampul alıp öyle mi vereyim. Bunun dışında herhangi bir vitamin veya takviye kullanmıyoruz. iştahımızda hiç yok. Bir yerde balgam söktürmek için akşamları ayaklarınızız altına sarımsaklı yağ sürüp çorap giyin diye okudum onu yaptım sanki öyle yapınca öksürük arttı. Devam edeyim mi yoksa zararlı bir şey olur mu? En büyük korkum test yaptırmadık ya farkında olmadan bu hastalık covidse ciğerlere falan biz farketmeden inebilir mi? Ya da bir kan sulandırıcı kullanmıyoruz siz bunlar ancak hastane ortamında kullanılmalı diyorsunuz biliyorum. ama bir yandan da ya bir şey olursa daha kötüye gidersek diye çok korkuyorum. Genel durumumuz çok şükür iyi buhar, illiadin damla, tuzlu su, göğüse vicks şeklinde devam ediyoruz. Sizin tavsiye edeceğiniz ya da dikkat etmemiz gereken başka bir şey var mı acaba? çok teşekkür ederim.

Düzenleyen gul78 - 24 Eki 2021 Saat 17:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 19:11
D vitamin seviyesi: 50-100 arasinda olmalidir. 150 ustunde, zehirlenme ihtimali baslar.
Siz; oksuruk ve Grip  ilaclari kullanmazsaniz, cigerlerine inmez. 
Aynen devam edin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.