Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pişik mi mikrop mu kapmış?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Pişik mi mikrop mu kapmış?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kelam kutusu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pişik mi mikrop mu kapmış?
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 00:00
Hocam merhaba. 17 aylık erkek bebek. Kilosu 9200, boy 78cm
Doğum kilosu: 3750, boyu:51 cm

Çocuğun poposu kızarık, altını açtığımda rahatsız oluyor, ağlıyor ama onun haricinde gün içinde hiçbir rahatsızlık belirtisi yok. 

Resim için kusura bakmayın lütfen ama bu pişik mi yoksa mikrop mu kapmış anlayamadım. Önceki mesajları okudum lakin resimler silindiği için ayırt edemedim. Daha önce hiç pişik kremi kullanmadık böyle bir problem yaşamadığımız için, şimdi nasıl ilerlemeliyim hocam? Teşekkür ederim şimdiden.

Yukarı Dön
OzgurunBabasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 01:53
Merhabalar, yakın zamanda benzer bir şey yaşadım. Lütfen bir göz atın. 

Kendi tecrübem işe söyle oldu. Hiç pişik kremi kullanmamıştım bu yaşına kadar. Bir anda kızarıklık gördüm. Pişik kremi hametan vb. Şeyler kullandım. Rengi açılsa da tam geçmedi. Mantar kremi verildi. HiçBir işe yaramadı.

Hocamın ve bir kullanıcının tavsiyesi ile  Antibiyotikli krem sürünce sivilceler sönüyordu ancak başka yerde tekrar çıkıyordu. Çocuk acıdan kakasını tutmaya başladı ve kabızlık başladı. Benim test yaptırma ihtimalim oldu ve alınan sürüntü pozitif geldi.

Reçete edilen antibiyotiğin ilk dozundan itibaren tüm sivilceler ve kızarıklık tamamen kayboldu. Tüm bunlar 7 günlük süreç içerisinde yaşandı. 

Eğer hergun artan sivilce ve kaka tutma varsa, nadir de olsa bakteriyel enfeksiyon olabilir. Deride olduğu için ateş hiç olmadı. Göz ardı etmeyin lütfen. 

Ben doktor değilim ve kendi tecrübemi paylaşmak istedim. Kadir hocam en doğrusunu paylaşacaktır mutlaka. İyi günler dilerim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 03:05
Her actiginizda, Thiocillin merhem surun. 
Ciltteki Streptokoklarin her turlu antibiyotige hassastir. Igne gerekmez. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 07:28
Teşekkür ederim hocam peki ayrıca bir pişik kremine veya başka bir şeye gerek yok mudur? Bir de ben herhangi bir sürüntü, test vs yaptırmadım bunu yaptırmaya gerek var mıdır? Yukarıdaki arkadaş sağolsun kendi hikayesinde belirtmiş ancak ben bizim çocukta streptokok olduğunu bilmiyorum sadece görüntü var?

Düzenleyen Kelam kutusu - 22 Oca 2024 Saat 07:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 18:59
Gerek YOK! 
Ciltteki Streptokoklar, bogazdaki enfeksiyonlardaki gibi, antikor uyarisi yapamazlar! Bir sey gerekmez.

LUTFEN!!!!!!!!!!!!! Okumadan soru sormayin, bana bosuna zaman harcatiyorsunuz. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 20:24
Hocam olur mu her akşam özellikle tüm soruları okuyoruz. Çok şey borçluyuz size. 

Elimde fucidin vardı, diğer mesajlarda ona da olur dediğiniz için kullandım bugün hemen toparladı ve kızarıklık bayağı azaldı. Çok teşekkürler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.