Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece aniden aglama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gece aniden aglama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ymn2401 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 375
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ymn2401 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gece aniden aglama
    Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2026 Saat 23:00
Hocam merhaba,
İzmire dayımlara yeni gelmiştik. Oglum 20 aylık. Bahçede ve havuz kenarında taşları alıp alıp yalın ayak, corap giydirsem de ıslatıp oynadı bir saatten fazla. Ayakları ıslak gezdi biraz soguk da yedi öyle. Sonra bir iki saat kadar sonra emzirdim uyuttum. Bir saat sonra uykudan bir uyandı baya uzunca agladı canı bir seye yanıyor gibi agrısı var gibi. Konusmuyor da anlatamadı. Ama içli içli bagırarak agladı ne yapacagımı sasırdım. Popodundan birkac kez gaz cıkardıgını duydum. Acaba soguk aldıgı icin mi gaz oldu. Ne oldu karnı mı agrıdı anlamadım. Tam hastaneye goturecektik arabada calpol verip agrısını gecirmek geldi aklıma biraz verdim kapağına dokerek ve on dk icinde uyudu sakinledi. Yine olur mu gece cok korktum. Ve neden olmus olabilir benim elimden bu durumda ne gelir?

Pop arkadasına beline masaj yapıyorum. Su torbası ile ısıtıyorum. Size de sormak istedim. Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123846
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2026 Saat 23:37
Ateş olmadığına göre, enfeksiyon değil. Muhtemelen gündüz etkisi altında kaldığı olaylar sonucu olur.
3 gece, yatmadan evvel 1 ölçek Atarax şurup verin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eyl 2026 Saat 23:42
Yukarı Dön
ymn2401 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ymn2401 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 01:18
Hocam sizi biliyorum soguktan hastalık olmaz dersiniz. Buradaki gibi ayaktan üsütme diye bir sey de mi yok? Biz hep yanlış mı duyuyoruz gören herkes öyle söyledi. 

Tamamdır cok sagolun. Kuzenim de yasıyordu duygularını regüle edemediğinden oldu yani. Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:08
"üşütme" diye bir ENFEKSİYON hastalıgı yoktur. Yanlış anlaşılma olmasın! Yoksa, terli halde rüzgarda veya
 soğukta kalınılırsa; adelelerde, kanlanma (dolaşım) bozukluğu sonucu ağrılı durumlar olabiliyor!
Bilhassa, uzun süreli adele yorgunluklarında, adelelerdeki "Laktik asit" dolaşım ile uzaklaştırılmadan soğuk
etkisi ile damarlar daralırsa, bu laktik asit adelelerde kimyasal yanık ve ağrılar yapar.  
Yukarı Dön
ymn2401 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ymn2401 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:27
Hocam evet terli halde rüzgarda tutmayın demistiniz ama normalde soguktan hastalanmaz diye cokca uyarınızı görmüstüm. Detaylı acıklama için cok tesekkur ederimama sunu anlamadım yalınayak yere basınca bu gaz agrısına sebep olur mu? Yer soguk ve ıslaksa hava da soguksa özellikle.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Saat 27 Dakika önce Saat 14:19
Şöyle oluyor; ayaklarınız soğudunda, oraya gelen kan da soğuyor. Bu soğumuş kan, venler (toplardamar) 
ile barsaklar civarına gelince, oradaki damarlarda daralma ve barsak çalışmasında farklılıklar oluşuyor.
Bunun sonucunda, karın ağrıları ve dışkılama hissi oluşur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.