Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - viral mi bakteriyel mi anlayamadım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumviral mi bakteriyel mi anlayamadım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
benay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı benay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: viral mi bakteriyel mi anlayamadım
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2017 Saat 09:26
30 aylık 16 kg 98 cm kızım Ağustos ayından beri kreşe gidiyor ve çok sık hasta oluyor.
Bu güne kadarki hastalıklarını bakteriyel-viral kolayca ayırt ettim sayenizde ancak bu sefer ayırt edemiyorum.
2 hafta evvel ateş, ağızda pis koku, beyazlaşmış dil ve yoğun yeşil sarı göz akıntısı ile doktora götürdüm.
Klamoks başladık 1 hafta devam ettik, çocuk klamoksun 2. gününe ateşi düştü ve düzeldi.
Antibiyotik bittikten  4-5 gün geçmeden şu anda yine cumadan beri ateşli, 37,5-38,5  civarı seyrediyor, ağzı kokuyor, gözleri hafif akıntılı.
 Sadece gece ateşliyken kabus gördüğü için calpol veriyorum. Yine doktora götürdüm dün, doktor viral dedi ama boğazı kızarmış diyip macrol yazdı vermedim size sormadan.
Ateş hiç düşmüyor, ağız kokusu ve hafif göz akıntısı bir de geniz akıntısı var sanırım çünkü kocaman adam gibi horluyor ve hırıldıyor.
 Nasıl bir yol izleyelim? Antibiyotiğe başlasam mı?
Yukarı Dön
benay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı benay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2017 Saat 11:41
şimdi oyunla karışık zorla baktım yine, dilinin üstünde beyazlıklar var ortası ve dibine doğru, parça parça beyaz-açık sarı bölgeler var. tamamen kaplanmış değil.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2017 Saat 14:13
Pas tabakasi; SILME olacak.. O kadarlik "pas", ac kalince veya ishal olunca da olur.
Bu son ateslenmesi; VIRAL...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.