|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
azranınannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kas 2016 Saat 21:28 |
Kadir Hocam Merhaba. Gelmenizi inanin heyecanla bekledik. Ins iyisindir .
Hocam Kızım 4 buçuk yaşında 117 cm boy ve 21 kg. Bu yıl krese başladı. Sizden de biliyoruz ki, ilk 2 yıl hastalıkla geçecek. Krese başladığı ilk 3 hafta ara ara ateş burun akıntısı öksürük le kendiliğinden geçti. Bi cuma günü ateş akşam 39 u geçti. Sabaha kadar en fazla 38 bucağa düştü. Gün içinde iştah kapandı kızım başını kaldiramayacak hale geldi. Öksürük bazen balgamli bazen kuru az bir şekilde devam etti. Ağızda kötü koku var ama yemek yemedigi için mi bilemedim hafif de beyaz tabaka vardı. 2. Gün yine ateş 39 buçuklardaydi hep. 3.gun de ates böyle devam edip kızım iyice sersemleyip kafayı kaldiramaz hale gelince özel acile gittik. Çocuk Dr.u varmış muayene etti ve sırtı dinledi bişey yok dedi. Boğaz hafif kızarık dedi. 39 buçuk ateş te, ateş düşürücü vermediğimi çünkü ateşin ani değil yavaş yavaş artış gösterdiğini, bu yüzden müdahale etmediğimi söyleyince, 37 bucukta bile havale olabiliyor ozaman ne yapacaksın 38 bucukta müdahale etmeniz gerekir dedi. Bende o zaman kimse bişey yapamaz zaten benlik bisey yok dedim uzatmadim. Dr. Antibiyotik yazacağım o Allahın emri ama bi kan idrar alalım dedi. Bende belki gerek kalmaz viraldir deyince, ogrenmissiniz bi viral, burda o kadar değer var bunlar boşuna mı dedi. zitlastik. Bende kafamdan uydurmuyorum bunları elbette bir doktordan öğreniyorum dedim.sustu uzatmadi. Wbc 38 crp 162 çıktı. Wbc yi ikinci plana atarak crp ye odaklandı ve cok şaşkın bir ifadeyle olmasi gereken değerden 32 kat fazla çıkmış, tahlilde not :tekrar edildi yaziyor. Suna bak laboratuardakiler bile inanmamislar tekrar kana bakmislar bırak antibiyotigi bu çocuğa ilaç verip gonderirsem menenjit olur. Yatış veriyorum.ve bu değer 40 lara düşmeden de hastaneden cikamazsiniz dedi. 2 gün kesin buradasınız dedi. Ben yazılarınızı hep okuyorum ama malesef crp yi atlamisim.o kadar üzüldüm ki o korkuyla kabul ettik tabiki. Şu değeri görünce idrar i bile unutmuşum deyip sonuca baktı ve öyle yüksek cikmiski idrar da hep onu atıyor dedi. .ve o meşhur cümle kanda mikrop var dedi. Bende o üzüntüyle hiç sepsis muhabbetine girmedim ve yatışimiz yapildi
Düzenleyen azranınannesi - 03 Kas 2016 Saat 23:22 |
|
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
|
|
![]() |
|
azranınannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hemsireye verilen tedaviyi sordum 200 mg perfalgan ve 4 × 500 mg sulbaksit ve sıvı kaybını engellemek için sıvı verilecek dedi.ates anında bıçak gibi kesildi.kizim kendine geldi.istah kapalıydi ama o sersem hali kalmadı. İdrar kültürü alındı temiz çıktı. Ateş bir daha hiç çıkmadı. Sabaha kadar da 2 kez ant iğnesi verildi. Sabah Dr değişti sırtını dinledi tam duyamadim ama zature başlangıcı olabilir bi akciger grafisi görmem lazım dedi.tabi ben gece sabaha kadar crp ile ilgili yazılarınızı okuyup enfeksiyon durumunda değerin 200 e kadar normal olduğunu öğrenince, ve zaturre durumunda ateşin kolay kolay dusmemesi gerektiğini yine sizin yazılarınızdan bildiğim için,kandirildigimizi düşünerek sirf hastaneden ayrilmak icin doktora tedavinin geri kalan kısmını devlet hastanesinde geçirmek istediğimi söyledim. Şaşırdı ve rontgeni görmem lazım ondan sonra konuşalım dedi. Hamile olduğum için eşim götürdü rontgene. Çok farkeder mi bilmiyorum ama üzerini cikarmadan ve derin nefes aldırmadan çekilmiş. Sonuç çıkınca Dr başlangıç diye bişey zaten yok o sizi korkutmamak için söyleniyor ama su an çocuk direk zature geçiriyor hemde şiddetli dedi. Bende gece bakan doktor sırtında bir şey yok ama menenjit olabilir diyor siz zaturre diyorsunuz . crp degeri sebebiyle hastaneye yatışimiz yapılıyor ama kendi doktorumuz kardiyak değeri ile enfeksiyon değeri farklıdır enfeksiyon da zaten deger yuksek cikar diyor ve cok da onemsemedigini söylüyor ben bu işi anlamadım dedim.onemsemiyor mu dedi ve sustu başka bir şey diyemedi. Menenjit olamaz falan diye açıklama yapmaya çalıştı. Çıkış önermiyorum durum ciddi dedi. Bende maddiyat sebebiyle daha fazla kalamayacagimizi söyledim (ki bir gece de sabaha kadar sadece 300 tl odedik) Dr.da devlet hastanesi şimdi yatış yapar mı bilemiyorum o yüzden sizi yormayim ilaç yazayım dedi. Halbuki 1 gece daha kalsaniz 1 iğne yapsam hiç bişeyi kalmaz dedi
Düzenleyen azranınannesi - 03 Kas 2016 Saat 23:08 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
Bende tekrar tekrar kalamayiz deyince novosef iğne 3 gün ,asist ve pedifen var dememe rağmen dönüşümlü verilecek diyerek calpol yazdı. Asist için, çocuk içince öksürük siddetlenecek korkmayin tedaviyi bu şekilde yapıyor dedi.kendi istegimizle hastaneden ayrildigimiza dair kagit imzalayip hastaneden ayrildik.asist sizden bildiğim için hiç almadım. Ateş hiç yükselmesi bir daha ama olsaydı da dönüşümlü yine sizden öğrendiğim için kullanmayacaktim. Fakat wbc yüksekliğinden dolayı durumun ciddi olduğunu bildiğimiz için iğneleri yaptırdım. Ateş düşmüş olmasına rağmen emin olamadigim için yaptirmamaktan cekindim. Kızım zaten hastane de verilen ant.sonrasi zaten düzelmisti iştah da açıldı tamamen kendine de gelmişti. Öksürük bile kalmamıştı. Bu 3 günlük tedavi sonrası Dr tekrar hastaneye gelip tahlil yapacağını eğer iyileşme varsa bi 4 günlük ağızdan ant. Ile tedaviye devam edeceğini söyledi ama gitmedik. Yaklaşık 1 hafta sorna kuru ve cok şiddetli öksürük başladı. Öyle ki 5 dk oksurmese seviniyordum. Serum fizyolojik limonlu bal ile atlattık sayılır.
Tahlil sonuçlarını ve röntgeni paylaşacağım gerçekten zature miydi tedaviyi yarım bırakmakla doğru mu yaptım içimde kaldı çok merak ediyorum hocam hakkınızı helal edin çok uzun oldu. Sayenizde çok şey öğreniyoruz Allah razı olsun hocam çok sağolun
Düzenleyen azranınannesi - 03 Kas 2016 Saat 23:10 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
http://i.hizliresim.com/yVb2LL.jpg
http://i.hizliresim.com/aXkPEQ.png
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118124 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gene ucuz atlatmis sayilirsiniz.
Keske hic gitmese idiniz. Zaturre ile en ufak bir ilgisi yok. Sag akciger ust kisimdaki manzara, Akciger loblarinin cizgisi ile uyumlu degil.. Muhtemelen, elbise veya carsafin kat yapmasi ile olusmus.. Aynen devam edin. Zaturre olsa, nefes alis-verisi dakikada;60'in ustune cikardi.. Yapilanlarin tamami, hastaneye yatirmak icin yapilan uckagitlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|