Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YENİDOĞAN
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYENİDOĞAN

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı muhterem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YENİDOĞAN
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 17:05
Merhaba hocam , 55 günlük kızım 3700 gr doğdu ilk ay cok guzel emdi ve4700 gr oldu . 40 günlük iken yüzünde sivilceler çıktı ve artmaya başladı . Atopik dermatit teşhisi koyuldu ve tedaviyi kortizonsuz kremle geçirdik. Bende süt ve süt urünleri yumurta diyeti yapıyorum .
 Asıl sorun kızımın 30 günlükten ititbaren emmeyi istememesi , 4-5 saatte bir istiyor o da 3-4 dk filan emiyor . Şimdi 5100 gr 25 günde sadece 400 gr aldı. Dr idrar yolu enf şüphelendi ama idrar yapmadı bugun beklemedeyiz , sizce sebep ne olabiir ? Ne yapmamı önerirsiniz ? Kız emmek istemiyor bazen 6 saat aç kaldığı oluyor ağlamaktan yorgun düşüyor yine de emmiyor

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 21:31
O teshislerin HEPSI YANLIS....
Yuzdeki dokuntuler, asiri sicak tuttugunuz icin oluyor. Turk doktorlari; Allerjiden baska bir "kus" bilmedikleri icin, her bir halta "Alleji, Atopik dermetit hatta Astim" derler...

Serin tutun, az giydirin, basi terlemesin, bir daha o dokuntuler olmaz. Her kis bu mevsimde hep sizin gibi bu sualleri sorarlar... Seneye de soracaklar...
SAKIN: Diyet filanda uygulamayin, soylenenlerin tumu PALAVRA....

YENI DOGAN DONEMINDE HICBIR SEYE KARSI ALLERJI OLMAZ....
Sakin, IYE filanda baktirmayin, tahlil filan yaptirmayin, zira bu aylarda OLMAZ... O cins doktorlar, idrarda;2-3 lokosit var diye IYE teshisi koyan kerizlerdir...

Ilk ayda hizli kilo alanlarin sonraki aylarda istahsizlasmalari normaldir.. SAKIN karismayin, mudahale etmeyin, istediginde memeyi verin.... KARISMAYIN... Beslenme ile ilgili mailleri okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2014 Saat 21:33
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı muhterem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2014 Saat 23:44
cevabınız için tesekkur ederim hocam , yalnız ben bugun peynır yedim ve ayran içtim hemen sac dipleri ve alnı kızardı 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 06:42
Siz bebegi sicak tutmayin, yeter.
Birde; emzirirken ustu acik olsun. Bebekler en fazla, emerken terlerler, ondan sonrada "camur" annelere atilir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.