Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek ateş,tahlil.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYüksek ateş,tahlil.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek ateş,tahlil.
    Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 00:04
Hocam 41 aylık oğlum 13.5 kilo 98 cm. Dün gece aniden ateşlendi. Pedifen verip geceyi kontrol altında geçirdik fakat bugün bütün gün ateşi düşürmede çok zorlandık.Ateş düşürücü verdiğimde her şeyi olduğu gibi kusuyor. Su dışındaki bütün besinleri ret ediyor. Suyu da içtikten kısa süre sonra kusuyor 
Acilden tahlil yapıldı ve doktor augumentin 400lül antibiyotik başladı.Ateşi yükselince 40,41  civarı seyrediyor. Şurubu kustuğu için fitil veriyorum 1.5 tane ama o da ancak 2 saat idare ediyor.2 saat içinde tekrar çıkan yüksek ateş için ne yapmam gerekir? Teşhisimiz doğrumudur?

Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 00:12
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 04:15
Aug..400 kullanin.
Kusmasi cok olursa, Emedur100 fitil, gunde:2x1 verin.
ATESI DUSURMEYIN...
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 17:54
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Antibiyotiğe başladık.
Ateşi hala çok yüksek. Boğazı kıpkırmızı ve çok acıdığını söylüyor.
Bugün sadece 2 kere ateş düşürücü verdim. Şuan çok halsiz ve sürekli uyumak istiyor. Birde ateş yükseldiğinde kalbini gösterip "çok acıyor" diyor. Acaba yüksek ateş kalp çarpıntısı yaptığı için ağrı mı hissediyor ?

Bu arada bugün hiç kusmadı ama çok kötü ishal. Bu saate kadar en az 10 kere su gibi kaka yaptı.İshal için herhangi bir müdahale gerekir mi ?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 19:21
Ben; WBC yuksek diye, Aug...in baslattim ama, demekki bogazi kirmizi filan DEGILMIS ve ates,WBC yuksekligi; ishale bagli imis. Antibiyotigi hemen kesin...
O doktor, neye dayanarak, Aug..in verdiki???
Bir kere daha ispatlandiki, bu Turk doktorlarina asla guvenmemek lazimmis. Kabahat bende!!..
Hicbir ilac vermeyin, sadece bol su/sivi teklif edin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eyl 2015 Saat 19:25
Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 20:17
Hocam ateşi önceki gece başladı. 
Dün ateşi bütün gün yüksek idi ve 3-4 kez kustu. (Sadece ateş düşürücü kullandık. Antibiyotiği  10da yani yatmadan önce ilk dozunu verip yatırdım.ishali ise bu sabah başladı.(ben antibiyotiğin dokunduğunu düşünmüştüm ilk olarak)
Normalde çok güçlü bir çocuktur ama bugün sürekli boğazım çok ağrıyor diye sızlandı. Bugün ben de ışık ile boğazına baktığımda gerçekten çok kızarmıştı boğazı.
Hala ateşi 39.5 civarı ,yarı baygın vaziyette boğazım acıyor diye sızlanıyor.
Bu durumda yine de bırakalım mı antibiyotiği?

Yukarı Dön
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oranje Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2015 Saat 17:21
 Son durum : Ateşi ara ara 39.5 oluyor ama ateşlenme arası uzadı. Yani 6-7 saatte yükseliyor ateş. 
Boğazım ağrıyor ve karnım ağrıyor diyor. Boğazında kızarıklık hala var ve ishali devam ediyor.Hiç bir şey yemediği için sürekli yatıyor. Ara sıra bir iki yudum su içiyor sadece.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2015 Saat 18:48
En az; 3 gun Aug..tin alsin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.