|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Oranje ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2015 Saat 00:04 |
Hocam 41 aylık oğlum 13.5 kilo 98 cm. Dün gece aniden ateşlendi. Pedifen verip geceyi kontrol altında geçirdik fakat bugün bütün gün ateşi düşürmede çok zorlandık.Ateş düşürücü verdiğimde her şeyi olduğu gibi kusuyor. Su dışındaki bütün besinleri ret ediyor. Suyu da içtikten kısa süre sonra kusuyor
Acilden tahlil yapıldı ve doktor augumentin 400lül antibiyotik başladı.Ateşi yükselince 40,41 civarı seyrediyor. Şurubu kustuğu için fitil veriyorum 1.5 tane ama o da ancak 2 saat idare ediyor.2 saat içinde tekrar çıkan yüksek ateş için ne yapmam gerekir? Teşhisimiz doğrumudur? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Oranje ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aug..400 kullanin.
Kusmasi cok olursa, Emedur100 fitil, gunde:2x1 verin. ATESI DUSURMEYIN... |
|
![]() |
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Antibiyotiğe başladık. Ateşi hala çok yüksek. Boğazı kıpkırmızı ve çok acıdığını söylüyor. Bugün sadece 2 kere ateş düşürücü verdim. Şuan çok halsiz ve sürekli uyumak istiyor. Birde ateş yükseldiğinde kalbini gösterip "çok acıyor" diyor. Acaba yüksek ateş kalp çarpıntısı yaptığı için ağrı mı hissediyor ? Bu arada bugün hiç kusmadı ama çok kötü ishal. Bu saate kadar en az 10 kere su gibi kaka yaptı.İshal için herhangi bir müdahale gerekir mi ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben; WBC yuksek diye, Aug...in baslattim ama, demekki bogazi kirmizi filan DEGILMIS ve ates,WBC yuksekligi; ishale bagli imis. Antibiyotigi hemen kesin...
O doktor, neye dayanarak, Aug..in verdiki??? Bir kere daha ispatlandiki, bu Turk doktorlarina asla guvenmemek lazimmis. Kabahat bende!!.. Hicbir ilac vermeyin, sadece bol su/sivi teklif edin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eyl 2015 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
Hocam ateşi önceki gece başladı.
Dün ateşi bütün gün yüksek idi ve 3-4 kez kustu. (Sadece ateş düşürücü kullandık. Antibiyotiği 10da yani yatmadan önce ilk dozunu verip yatırdım.ishali ise bu sabah başladı.(ben antibiyotiğin dokunduğunu düşünmüştüm ilk olarak) Normalde çok güçlü bir çocuktur ama bugün sürekli boğazım çok ağrıyor diye sızlandı. Bugün ben de ışık ile boğazına baktığımda gerçekten çok kızarmıştı boğazı. Hala ateşi 39.5 civarı ,yarı baygın vaziyette boğazım acıyor diye sızlanıyor. Bu durumda yine de bırakalım mı antibiyotiği? |
|
![]() |
|
Son durum : Ateşi ara ara 39.5 oluyor ama ateşlenme arası uzadı. Yani 6-7 saatte yükseliyor ateş.
Boğazım ağrıyor ve karnım ağrıyor diyor. Boğazında kızarıklık hala var ve ishali devam ediyor.Hiç bir şey yemediği için sürekli yatıyor. Ara sıra bir iki yudum su içiyor sadece. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En az; 3 gun Aug..tin alsin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|