|
Pekmez hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Btl ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Nis 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 8 Saat 15 Dakika önce Saat 10:56 |
Hocam köy pekmezlerinin uzun süre çok yüksek ısıda kaynatildigi için kansorajen içerdiği o yüzden soğuk sıkım pekmez Öneriyorlar artık siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Düzenleyen Btl - 8 Saat 14 Dakika önce Saat 10:57 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120901 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünyanın hiçbir yerinde, Pekmez "Çocuk gıdası" olarak kullanılmaz.
Eskiden, şeker pahalı olduğu için pekmez çocuklara kakalanır, üstünede, "kan yapar" diye yalan söylerler ve evdeki reçeli efendiler yesin diye saklarlardı!! Söylenenlerin tamamı yalandır. Ayrıca da, içindeki şekerin çogunluğu "Glikoz" olup, İnsulin metabolizması için çok sakıncalıdır! Her türlü, şeker ve nişasta 120 derece üzerinde pişirildiğinde, Maillard Reaksiyonu ile; L-Asparagine'den "Acrylamide" oluşur! Bu maddeye bazıları "kansorejen" diyorlar! Yapılan deneylerin tamamı fareler üzerinde yapılmış olup, doğrudan insanlarda zararlı olduğu şimdiye kadar gösterilememiştir. Şekerler ile yapılan bütün çalışmalar dahi, fareler üzerinde yapılmıştır. 100 gramlık bir fareye 10gram şeker Gavaj denilen hortum ile midelerine sokularak yapılan deneylerden ne hayır gelir, siz düşünün. 70 kilo bir şahıs; 7 kilo şeker yerse ne olur? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|