Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNE ÖPÜCÜĞÜ SİHİRLİ!..

Yeni Zelandalı bilim adamları, ilk kez yapılan bir çalışmayla yeni doğan bebeğin, annesinin öpücüğü sayesinde korunduğunu belirledi.


Yapılan araştırmalar, anne öpücüğünün mucizevi etkisini ortaya koyuyor. Anne öpücüğü bebeklerin ve çocukların iyileşmesini hızlandırıyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor.

Bir grup uzman araştırmacının yaptığı incelemeler doğrultusunda bebeğini öpen bir anne, yavrusuna bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir dizi bakteri geçişini sağlıyor. Böylece bağışıklık sistemi güçleniyor; soğuk algınlığı ve kulak iltihapları gibi hastalıkların iyileşme süreci hızlanıyor.

Araştırmada bebeklerin, annelerinin ağzından çıkan K12 isimli iyi bakteriyi alıp boğaz ağrısına ve kulak enfeksiyonuna karşı dirençli hale geldikleri tespit edildi. Otago Üniversitesi'nce yapılan çalışmada, araştırmacılar yeni doğan bebeklerin annelerinin ağzından geçen faydalı bakteri sayesinde boğaz ağrısı ile kulak enfeksiyonuna karşı korunduğunu tespit ettiler.

BEBEĞİ KUCAKLAMAK DA İYİLEŞME SAĞLIYOR!
Bebekleri kucaklamak da iyileşmeyi sağlıyor. Montreal'de bulunan Bliss Hastanesi erken doğan ünitesindeki doktorların araştırmaları doğrultusunda 61 bebek incelendi. Bilim adamları bebeklerin nabzını, kandaki oksijen seviyesini ve kan alımı esnasındaki yüz ifadelerini inceledi. Sonuçlara göre, anne kucağındaki bebekler ağrıyı çok daha çabuk unutuyor ve daha hızlı iyileşme kaydediyor.

Annesiyle birlikte incelemeye tabi tutulan bebekler daha çabuk iyileşirken, annesiz olanların daha fazla ağrı çektiği saptandı.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.